Moje cesta k Michelinu Pavel Pospíšil

Moje cesta k Michelinu - Pavel Pospíšil Sleva 52

Moje cesta k Michelinu

Pavel Pospíšil

Četl(a) jsem
Chci přečíst

Kniha (pevná vazba)

Do košíku

447 Kč s DPH
Ušetříte 52 Kč Běžně 499 Kč

To nejlepší z receptů prvního československého michelinského šéfkuchařeTato kniha přináší nejenom sbírku 64 unikátních receptů na velice chutná, ale přitom zázračně jednoduchá jídla. Najdete v ní také poutavý životní příběh Pavla Pospíšila, prvního rodáka z Československa, jenž získal michelinskou hvězdu. Sledujte kariéru muže, který se původně… Přejít na celý popis

Popis

To nejlepší z receptů prvního československého michelinského šéfkuchaře
Tato kniha přináší nejenom sbírku 64 unikátních receptů na velice chutná, ale přitom zázračně jednoduchá jídla. Najdete v ní také poutavý životní příběh Pavla Pospíšila, prvního rodáka z Československa, jenž získal michelinskou hvězdu. Sledujte kariéru muže, který se původně měl stát malířem, a uvařte si doma podle geniálních receptů lahodné pokrmy z Moravy, Slovenska, ale také Bádenska, Švýcarska, Francie nebo třeba z Mallorky.

Na kuchařině je krásné to, že nemá konce. Ostatní řemeslníci, jako jsou tesaři, truhláři nebo zedníci, se v určitý okamžik dostanou na konec svých dovedností. Ale v kuchařině to nikdy nekončí.

 

Sdílet 0

Nakladatel
Kontrast
datum vydání
29.11.2018
isbn
978-80-7585-686-9
ean
9788075856869
Jazyk
čeština
Počet stran
224
Vazba
pevná vazba
Rozměr
190 x 235 mm

Bestseller v knihy Dobrovský

2137. v e-shopu | 1120. minulý týden | 229. nejlepší dosažené 29.12.2018

12. v Slavní šéfkuchaři | 12. nejlepší dosažené 19.04.2019

7. v Zapadlé knižní hvězdy | 6. nejlepší dosažené 19.04.2019

  • Ačkoliv je tento zlínský rodák, který dnes žije převážně v Německu, držitelem michelinské hvězdy, nemusíte se bát, že byste jídla z nové kuchařky nezvládli připravit. Jejich autor totiž zastává názor, že geniální věci jsou jednoduché.

    Více

    Knihy Dobrovský Knihy Dobrovský

Hodnocení čtenářů

4.0 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

Nic moc 1 2 3 4 Perfektní 5

  • 5 z 5 hvězdiček

    Právě jsem dočetla. Zaujalo mně, že není prvoplánově naaranžovaná tak, aby okamžitě lapila pozornost kupujícího - žádné snobské suroviny, neobvyklé kompozice na talíři, ohromující "foodstyling"... O to více mně zajímalo, co v ní tedy je? P. Pospíšil stručně, ale čtivě vypráví o zajímavých místech, kam ho zavedla profese či osobní zajímavé životní etapy. Ale "bulvár" by s obsahem nebyl spokojen. Po přečtení musím říci, že pro mně je to knížka, která poskytuje know how pro kuchařské řemeslo i život. Je to knížka o životní energii, pro inspiraci, o zaťatosti, dobrodružství, fanfarónství, ale také o poctivosti, srdečnosti, velkorysosti, zdravém sebevědomí i pokorném naslouchání a učení. Dle mého, plně koresponduje s osobností P. Pospíšila.

    Kniha, Kontrast, 2018, 9788075856869

Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

  • Pavel Pospíšil Pavel Pospíšil

    Pavel Pospíšil je prvním kuchařem, který obdržel slavnou michelinskou hvězdu. Původně se toužil stát malířem, ale jeho ambice utržily ránu, když nebyl přijat na průmyslovou školu. Nakonec se vyučil v jedné hospodě kuchařem.

    Podrobnosti

Všechny knihy autora

33 prodejen s odběrem Zdarma