Zdeněk Pohlreich se proslavil jako nesmlouvavý moderátor pořadu Ano, šéfe. Svou ostrou, ale zároveň konstruktivní kritikou pomohl nejednomu podniku zlepšit pověst i menu. Kromě toho je autorem skvělých kuchařek o grilování i domácí kuchyni.
Zdeněk Pohlreich se sice kuchařem vyučil, po prvním ročníku ale vaření upřímně nenáviděl. Od té doby uplynulo hodně času. Dnes je uznávaným majitelem vynikajících restaurací, absolventem prestižních kurzů z oblasti gastronomie, oceňovaným kuchařem a autorem několika kulinářských publikací.
Z kuchařek Zdeňka Pohlreicha si vyberou všichni. Věnuje se zdravé i domácí kuchyni, grilování, netradičním úpravám drůbežího masa či francouzské kuchyni. Jedním z pravidel, která ctí, je: „Vezmi co nejkvalitnější suroviny a udělej s nimi co nejméně, protože nejlepší kuchařka bude stejně vždycky matka příroda.“