4.3 z 5 hvězdiček
měkká vazba348 Kč
Běžně 389 Kč
Kniha ( měkká vazba )
Proč nemotivovat své zaměstnance? Jak se zbavit vizionářství? Kdy neříkat lidem, co mají dělat? Sedmašedesát přidrzlých a provokativních šéfovských rad brněnského podnikatele Jana Vlachynského se snaží odpovědět na základní otázku moderního leadershipu: Jak být jako šéf co nejmenším kok*tem? Lehce vulgární, ale zato stoprocentně autentický a… Přejít na celý popis
Smrt řádění zrůdy neukončí, jen na čas pozastaví. V temných zákoutích domu stále čeká na svoji pomstu... Více informací
Proč nemotivovat své zaměstnance? Jak se zbavit vizionářství? Kdy neříkat lidem, co mají dělat? Sedmašedesát přidrzlých a provokativních šéfovských rad brněnského podnikatele Jana Vlachynského se snaží odpovědět na základní otázku moderního leadershipu: Jak být jako šéf co nejmenším kok*tem? Lehce vulgární, ale zato stoprocentně autentický a přísně sebezpytující text odkrývá pozadí fungování úspěšné gastronomické skupiny Lidi z Baru, která zaměstnává přes stopadesát lidí a má na svědomí například populární Bar, který neexistuje, brainhack drink Osmička nebo hotel Anybody. A jednoho šéfa kok*ota. Tak co, půjdete s Honzou hledat nové šéfovství?
5.0 z 5 3 hodnocení čtenářů
3× 5 hvězdiček 0× 4 hvězdičky 0× 3 hvězdičky 0× 2 hvězdičky 0× 1 hvezdička
5 z 5 hvězdiček Markéta Kalivodová registrovaný uživatel
Z knížky jsem absolutně nadšená! Nejenže jsem se výborně bavila:), také jsem se dozvěděla, že rigidita a silná zteřelost nepostihuje jen český vzdělávací systém, ale také oblast šéfování. Se spoustou věcí, které Honza Vlachynský navrhuje pro jeho změnu jsem zajedno, u těch, které jsem slyšela poprvé, cítím, že jdou správným směrem. Oblastí, kde se spolu v názoru rozcházíme, je minimum a nejsem si úplně jistá, zda je jeho přístup aplikovatelný v jakémkoli typu organizace. Knížku doporučuju všem šéfům i jejich podřízeným (není nad to si vychovat šéfa k obrazu svému;).
Kniha, Bar, 2020, 9788027083121
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.