Každé další léto E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

220 Kč s DPH
Běžně 290 Kč Nápověda Jsme transparentní

Seznámili se jako děti a během šesti let, kdy se vídali o letních prázdninách, jejich kamarádství zvolna přerostlo v lásku. Pak přišel náhlý zlom a stačilo jediné zaškobrtnutí, jediná nerozvážnost, aby všechno bylo zničeno. A o jednom osudném víkendu ztroskotal i pokus dát to znovu do pořádku.Říká se, že dvakrát nevstoupíš do jedné řeky, a pro… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Seznámili se jako děti a během šesti let, kdy se vídali o letních prázdninách, jejich kamarádství zvolna přerostlo v lásku. Pak přišel náhlý zlom a stačilo jediné zaškobrtnutí, jediná nerozvážnost, aby všechno bylo zničeno. A o jednom osudném víkendu ztroskotal i pokus dát to znovu do pořádku.

Říká se, že dvakrát nevstoupíš do jedné řeky, a pro Persefonu Fraserovou to od chvíle, kdy se před více než deseti lety dopustila největší chyby svého života, platí dvojnásob. Už není dospívající dívkou, která tráví bezstarostné léto uprostřed divoké přírody na břehu třpytivého jezera, ale seriózní a úspěšnou mladou ženou. Bydlí ve stylovém bytě, veškerý svůj čas tráví převážně v práci a užívá si radovánek městského života. Přestože je neustále obklopena přáteli a o partnery také nemá nouzi, nikoho si k tělu moc nepouští a do srdce už vůbec ne.

Vše se ovšem změní, když jí jednoho dne kdosi zavolá z neznámého čísla. Tu se Persefona rázem v duchu vrátí o dvanáct let zpátky, na staré známé místo v Barry’s Bay. Věci se dávají do pohybu a ona se zanedlouho znovu ocitne tváří tvář svému osudovému muži Samu Florekovi, o kterém kdysi bývala přesvědčena, že bez něj nemůže žít.

Sdílet 0

Nakladatel
Red
jazyk
čeština
Počet stran
336
datum vydání
1.01.2023
  • Marie Svobodová Marie Svobodová

    Když bylo Percy třináct, koupili její rodiče chatu u jezera, kde rodina dalších šest let trávila volné víkendy a prázdniny. Hned první léto se Percy spřátelila s dvěma bratry – Charliem a Samem. V Samovi, mladším z bratrů, našla nejlepšího kamaráda, spřízněnou duši a později také první lásku. Když jim ale bylo osmnáct, jejich cesty se rozdělily – stačila jedna jediná chyba, se kterou se mladá láska nedokázala vypořádat.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 57 hodnocení čtenářů

35× 5 hvězdiček 17× 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Dominika Mátyásiová registrovaný uživatel

    Každé další léto se odehrává ve dvou časových osách - máme zde současnost a minulost. Ústřední trojice jsou Percy, která s rodiči během prázdnin jezdí na chatu k jezeru a bratři Sam s Charliem, kteří zde bydlí. Tohle rozdělení linek bylo skvělé, jelikož měl čtenář přehled, co se kdy dělo a mohl si hezky postupně skládat obrázek. Díky kapitolám z minulosti vidíme, jak se postupně vztah Percy a Sama prohlubuje, což je velmi důležitý detail, díky kterému můžeme vztahu mezi nimi více porozumět a hlavně vidíme celou cestu, jak se přátelství mění v lásku. Může se zdát, že se jedná o romantické letní čtení, ale kniha zpracovává také složitá témata a obsahuje hluboké myšlenky. Máme zde třeba úzkosti, pochybnosti, různé lži.. Je skvělé, že to autorka nepodala pouze jako zamilovaný příběh. Postavy mají své chyby, uvědomují si je a jsou ochotní s nimi něco dělat. Bohužel, místy tady vázne komunikace mezi hlavními hrdiny, která by vyřešila spoustu problémů. Jako další minus vidím vyústění celé situace, která Sama a Percy rozdělila. Bohužel jsem během čtení odhadla, co se mezi nimi asi mohlo stát a proto to pro mě nebylo úplně překvapení. Na základě toho se mi ani moc nelíbil samotný závěr knihy. Zde si čtenář sám určí, jaký typ osobnosti je a může usoudit, jestli se pár dočkal zaslouženého konce. Nicméně se kniha čte dobře, příjemné mi čtení ubíhalo a i přes odhadovaný konec mě bavilo zkoumat cestu a různá rozhodnutí, která k tomu všemu vedla. Každé další léto si určitě vysoké hodnocení zaslouží. - za knihu děkuji Knihy Dobrovský

    Kniha, Red, 2023, 9788027714827

  • 4 z 5 hvězdiček Lenka Šnebergerová registrovaný uživatel

    Jeden z krásných příběhů který na vás dýchne tu úžasnou letní pohodu, k tomu přidá přátelství a možná i lásku? Ano tím vším je Každé další léto. 😉 🏊🏻‍♀️🩺 Děj samotný je dělen na dvě časové osy, jednou nám ukazuje přítomnost a tou druhou minulost. Přesně tu kde se Percy a Sam seznamují, kdy vzniká jejich přátelství a jak moc se také časem prohlubuje. 💕💕💕 Percy je velmi osobitá a velký nadšenec do hororových filmů, ale i knih. Osobně si tím přijde divná, jiná než ostatní. Sam je však jediný, který ji vnímá, rozumí a dokonce čte její pokusy o psaní. ( samozřejmě že hlavní téma je strašidelné) 📚📚📚 Během čtení se nám odkrývá celý jejich příběh z mládí. Jejich první setkání, kdy se Percy s rodiči nastěhovali do sousední chalupy k jezeru a to na každé další léto. Tomu jež ji časem přirostlo k srdci stejně jako ti dva bratři od vedle. 📺📺📺 Příběh se četl lehce, byl krásný a já si užíval tu letní náladu spolu s nimi. Pokud jde o hlavní zápletku, proč se ti dva na tak dlouho odloučili mi byla záhadou až do samotného konce, což mi možná trošičku vadilo. 😏Těšila jsem na nějaké to drama trošičku dříve. 😅A když už došlo na lámání chleba, autorka to rozsekla vždy změnou časové linky. 🫣To pro mě bylo utrpení, 😱lehce mi tím ničila napětí, které pěkně gradovalo. 🥰🥰🥰 Ale i přes tyto drobnosti, byl ten jejich příběh skvělý. A já si nakonec ten úplný závěr zamilovala.

    Kniha, Red, 2023, 9788027714827

  • 5 z 5 hvězdiček Aneta Ščotková registrovaný uživatel

    Každé další léto je jednou z mála knih za poslední dobu, která mě bavila od začátku do konce. Neskutečně čtivé, příjemný styl psaní, velmi dobře vykreslené postavy, u kterých budete věřit, že by mohly existovat i v reálném světě. Nejsou dokonalé, dělají chyby, ale dokážou se z nich poučit a znovu je neopakovat. Je to kniha popisující sílu přátelství, lásky a schopnosti odpouštět. Seznamuje se s Persefonou - které ale nikdo neřekne jinak než Percy - a se Samem, klukem, který je její soused v jejich letním domku u vody. Percy a Sam se postupem času sbližují a my můžeme jejich vztah pozorovat od jejich dětství. Líbilo se mi, že se autorka rozhodla popsat jejich vztah už od dětství a mohla jsem pozorovat, jak se jejich vztah mění z kamarádství na lásku. Jedna kapitola je z přítomnosti, další se vrací do minulosti, což mě také moc bavilo, ale občas jsem si spletla, co se stalo ve které části jejich životů. V knize se objevuje spousta dalších postav, ať už krátkodobě nebo dlouhodobě Knize Každé další léto dávám 5/5 a všem ji rozhodně doporučuju. Má skvělý vibe léta, takže pokud si ho chcete připomenout, tohle je kniha pro Vás.

    Kniha, Red, 2023, 9788027714827

  • 5 z 5 hvězdiček Bookswithterez registrovaný uživatel

    Toto je přesně román, který prostě musíte číst. Má úplně všechno. Dýchne z něj na vás léto, láska, bezstarostnost dětství a mládí, sny a naděje. Ale také bolest, beznaděj trápení a úzkost. Naprosto přirozeně se seznamujeme s Percy, Samem, jeho bratrem Charliem a dalšími postavami a prožíváme s nimi nejen jedno léto za druhým. Emocionální houpačka, která se mnou zacloumala a rozbila mi srdce na tisíc kousků, aby mi ho následně zase slepila dohromady. Miluju to. Jděte do toho. Budete to milovat!🩷🩷🩷 Už jsem ji četla dvakrát. Během dvou dnů. A pořád mi to nestačí🥹.

    Kniha, Red, 2023, 9788027714827

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana Zusková registrovaný uživatel

    Krásná romantická oddechovka se vším co potřebuje člověk číst při chmurných dnech. Na knize se mi moc líbilo střídání minulosti a současnosti. Bylo to tak dobře napsané, že se v tom člověk vůbec neztrácel a dávalo to hlavu i patu. Bylo krásné číst jak Percy i Sam rostou a jejich pouto je čím dál pevnější a vzniká mezi nimi něco více než jen kamarádství. Pár věcí mi tam roztrhalo srdce ale konec to vše zase krásně scelil a já byla nadšená. Bylo strašně super poznat Sue v minulosti, byla to naprosto skvělá postava a já jsem si ji strašně zamilovala, horší bylo číst tu přítomnost která se bohužel odehrává za chmurných okolností. Kniha nemá moc dobré hodnocení ale to mě naprosto neodradilo od toho ji koupit, díky bohu za to protože přesně takové dětství jako měla Percy když jezdila na chatu k jezeru si myslím, že by chtěl každý. K zamyšlení: Zradu nepřebiješ jinou zradou, to pak všechno bolí ještě víc.

    Kniha, Red, 2023, 9788027714827

  • 5 z 5 hvězdiček Věra Zwachová registrovaný uživatel

    Předně musím říct, že mám velkou slabost pro příběhy s motivem první lásky. A tak mě ani tato kniha nenechala chladnou. V dějové lince z přítomnosti se Persefona a Sam setkávají po letech a stále jsem se musela ptát "co se mezi nimi sakra stalo?" protože chemie mezi nimi stále funguje. V linkách z minulosti Percy vypráví o tom, jak se se Samem seznámili a jak prožívali společné prázdniny rok po roce. A stále je tu ta otázka "co se stalo?" Je to překážka, kterou by mohli po letech překonat? Nebo je to něco tak špatného, že to jejich vztah rozbilo už navždy? Horská dráha plná emocí na pozadí nádherného prostředí vesničky u jezera

    Kniha, Red, 2023, 9788027714827

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Businská registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Příběh je krásný, prolínání dějů také, trochu jsem se u čtení vrátila do náctiletých let. Dobré čtení pro náctileté.

    Kniha, Red, 2023, 9788027714827

  • 5 z 5 hvězdiček Štěpánka Bartková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    super knizka, nekdy jsem se v textu ztratila, ale krasny pribeh, moc doporucuju

    Kniha, Red, 2023, 9788027714827

  • 4 z 5 hvězdiček Nikola Krajčovič registrovaný uživatel

    #kazdedalsileto #carleyfortune @red.readiiing.hood Ďakujem za štafetu @freya_zlaskykpribehum , vďaka nej som sa dostala k debutu od autorky Fortune - Každé ďaľšie leto. Ja som čítala v cz, ale nájdete ju aj v slovenskom preklade. Celkový príbeh bol pekný aj keď v podstate predvídateľní od začiatku až dokonca. Ja som dúfala, že to autorka zauzlí, alebo prekvapí naozaj niečím wau. Napr. Na začiatku som si myslela, že Sam bude na vozíku. Persy mala celý čas výčitky a autotka ma držala v napätí. Poviem, že len vďaka tomu som ju dočítala, aby som vedela, čo tak strašného spravila... Príbeh je o spriaznených dušiach, hľadaní seba samého a o chybách, ktoré sa nedajú vrátiť späť... celkovo pekný príbeh a musím povedať, že som autorke to všetko verila a išlo mi hlavou, že čítam jej príbeh. #chataprijazere #odpustenie #priatelia #najlepsipriatelia #laska #booklover #bookstagramsk #bookstagram #bookstagrammer #stafeta #recenzianik

    Kniha, Red, 2023, 9788027714827

  • 5 z 5 hvězdiček Anna Konopecká registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Krásný čtivý příběh, doporučuji

    Kniha, Red, 2023, 9788027714827

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 99 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora