Nepřítel, přítel, ctitel, milenec, manžel E-kniha

Nepřítel, přítel, ctitel, milenec, manžel E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Hospodyně, jejíž staropanenský život od základu změní škodolibý žert, vážně nemocná žena, které náhodné setkání poskytne nečekanou psychickou vzpruhu, spisovatelka, jež odhalí utajovanou skutečnost v životě své nekonvenční příbuzné, manželka uchovávající si po léta vzpomínku na prožitek milostné vášně s cizím mužem a sledující její proměny…… Přejít na celý popis

Filip Rožek: Gump: Jsme dvojka Gump se vrací v příběhu psí pravdy, naděje a lásky. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Hospodyně, jejíž staropanenský život od základu změní škodolibý žert, vážně nemocná žena, které náhodné setkání poskytne nečekanou psychickou vzpruhu, spisovatelka, jež odhalí utajovanou skutečnost v životě své nekonvenční příbuzné, manželka uchovávající si po léta vzpomínku na prožitek milostné vášně s cizím mužem a sledující její proměny… Kanadská prozaička Alice Munroová potvrzuje opětovně pověst skvělé vypravěčky, především však neobyčejně vnímavé a citlivé pozorovatelky všedních i přelomových životních situací. Příběhy svých mladších i zralejších hrdinek, ať už se točí kolem citových vztahů, hledání vlastní identity, mezigeneračních problémů či stárnutí a smrti, dokáže vylíčit s takřka hmatatelnou živostí a schopností vcítit se do svých postav, aniž by sklouzla k sentimentalitě nebo jen náznaku klišé.

Alice Munroová (1931) pochází z kanadského Ontaria. Je autorkou třinácti povídkových sbírek a jednoho románu. Českým čtenářům byla představena výborem Už dávno ti chci něco říct a jiné povídky (Paseka 2003) a sbírkami Nepřítel, přítel, ctitel, milenec, manžel (Paseka 2009), Útěk (Paseka 2011) a Příliš mnoho štěstí (Paseka 2013). V roce 2009 byla za svou dosavadní literární tvorbu vyznamenána cenou Man Booker International Prize a roku 2013 Nobelovou cenou.

Sdílet 0

Nakladatel
Paseka
jazyk
čeština
Počet stran
335
datum vydání
1.01.2014

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda