Lovci štěstěny E-kniha

Lovci štěstěny E-kniha

Součástí série: Anton Brekke 5. díl z 6

E-kniha

  • Ihned ke stažení

283 Kč s DPH
Běžně 363 Kč Nápověda Jsme transparentní

V dalším díle bestsellerové norské série stojí detektiv Anton Brekke před možná největší výzvou své kariéry.V jistém autoservisu se při běžné údržbě najdou pod kapotou starého cadillacu kosti lidské ruky a majitelka auta je současně nalezena mrtvá. Vyšetřování vraždy osamělé norské dámy a pátrání po tom, jak její osud souvisí s kostmi z auta… Přejít na celý popis

Romány a světová literatura do vaší čtečky s 30% slevou Naplňte si svou čtečku skvělými romány s 30% slevou a ulehčete svým peněženkám i zavazadlům. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

V dalším díle bestsellerové norské série stojí detektiv Anton Brekke před možná největší výzvou své kariéry.

V jistém autoservisu se při běžné údržbě najdou pod kapotou starého cadillacu kosti lidské ruky a majitelka auta je současně nalezena mrtvá. Vyšetřování vraždy osamělé norské dámy a pátrání po tom, jak její osud souvisí s kostmi z auta Antona zavede do samotného Las Vegas.

Všechny stopy ukazují na to, že v hráčské metropoli v sedmdesátých letech došlo k něčemu, co je třeba utajit za každou cenu. Přestože se zdá, že vrah má na svědomí hned několik životů na obou kontinentech, největší nebezpečí na Antona pravděpodobně číhá u pokerových stolů. Odolá své hluboko zakořeněné hráčské vášni a odhalí, kdo za zločiny stojí?

Sdílet 0

série
Anton Brekke 5. díl z 6
Další ze série
2. Pokoj stínů
3. Mstitel
4. Predátor
5. Lovci štěstěny
6. Hra na schovávanou
kategorie
E-knihy » Beletrie » Detektivky, Thrillery a Horory » Světové detektivky
Témata
vyšetřování
Nakladatel
Edice Knihy Omega
jazyk
čeština
Počet stran
204
datum vydání
1.01.2023
  • Tomáš Lesk Tomáš Lesk

    Některé série zrají jako víno a stárnou spolu s námi. Právě takový vztah mám ke knihám od norského spisovatele Jana-Erika Fjella se svérázným detektivem Antonem Brekkem. Při čtení jeho již pátého knižního dobrodružství jsem si uvědomil, že jedna z prvních recenzí, kterou jsem zde na blogu psal, byla na jeho druhou knihu: Pokoj stínů. Zatím každá část této výjimečné detektivní řady se vyznačovala zlehka psanou zápletkou, jejíž střípky do sebe zapadly vždy až v samotném závěru. Málokterý detektiv je pak tak sympatický, jako právě Anton. Gambler, mizerný otec a manžel, zahořklý dobrák a v neposlední řadě brilantní detektiv se suchým humorem, kterého právě pro všechny jeho chyby nejde než milovat. V nejnovější detektivce se podíváme do víru města, v němž se plní sny. A někdy i noční můry. Připoutejte se. Zatímco Harry Hole se ve svém posledním případu pokouší upít k smrti, Anton Brekke vyráží do Las Vegas!

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Josef Procházka registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Daleko nejlepší kniha z celé série, četl jsem všechny díly. Skvěle napsané, laťka nastavena hodně vysoko, bude se jen těžko překonávat. Mohu vřele doporučit.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2023, 9788027704668

  • 5 z 5 hvězdiček Martin registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Autor má dar vyprávět velice čtivě. Do příběhu se vždy ihned ponořím, protože je věcný, přímočarý, žádné zbytečné odbočky. A zároveň je i lidský, všechny postavy mají svou osobnost a jí přirozeně adekvátní chování, kterému věříte, které není uměle konstruované. Za mě moc příjemné přkvapení a radost, že jsem tohoto autora objevil.

    E-kniha, Edice Knihy Omega, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček Tomáš Lesk registrovaný uživatel

    Lovci štěstěny opět excelují v tom, co spisovatel Jan-Erik Fjell umí nejlépe, a postupně nám dávkují nekomplikovanou, ale přesto mistrně vystavěnou detektivku, v níž není nouze o zvraty a retrospektivní vyprávění, ale i typicky suchý osobitý humor Antona Brekkeho. Právě pro ten jsem si hláškujícího brilantního detektiva tolik oblíbil. Co mě asi jediné mrzelo je, že tentokrát je protagonistovi série věnováno pravděpodobně nejméně prostoru a jeho vlastní vyšetřování v Las Vegas se vlastně odehraje někde v poslední třetině knihy. Přitom zrovna v případě bývalého gamblera by si zrovna tahle epizodka zasloužila rozvést mnohem více. To je ale asi jediná výtka. Kdekoho bude možná mrzet, že se autor pravděpodobně až příliš soustředí na reálie ze Spojených států než na ty v Norsku, kde se rozložená skládanka už jen lepí dohromady. Nicméně to už je v této sérii až na jednu výjimku (druhý díl - Pokoj stínů) pravidlem. Mně to vůbec nevadilo. Obě hlavní propletené krimi linky jsou dostatečně nosné a zábavné, aby si vás udržely až do závěrečného rozuzlení. Příznivcům severských detektivek také může trochu vadit, že ani tentokrát nejsme svědky nějakých brutálních vražd a mrazivé atmosféry. Mně se ale tento staromilský druh čtení, v němž hraje prim vlastní vyšetřování a pečlivě vystavěná zápletka, líbí mnohem víc. V záplavě drsných krimi thrillerů působí maličko jako zjevení. Podtrženo, sečteno: nový Anton Brekke nezklamal a přinesl přesně to, co jsem očekával. Není to nejlepší díl ze série, za to je to ale po čertech dobrá detektivka, kterou mohu jedině doporučit.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2023, 9788027704668

  • 5 z 5 hvězdiček Annette Kovářová registrovaný uživatel

    Kniha je vyprávěna retrospektivně a je složena z několika příběhů. Nesledujeme tak pouze vyšetřovaní záhadného nálezu ruky, ale také příběh mladé norské dívky Sun, která přijela v 70. letech do Las Vegas, aby si splnila svůj sen. Právě příběh Sun mě zaujal od samého začátku. Díky velmi krátkým kapitolám jsem tak lhtala jednu stránku za druhou a přestože má kniha bez mála 500 stran, přečetla jsem ji poměrně rychla. Byla jsem za to ráda také z důvodu, že si nejsem jistá, jestli bych se s delšími intervaly ve čtení v celém příběhu neztrácela. Autor měl promyšlený každý detail a vše na sebe krásné navazovalo.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2023, 9788027704668

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana Dobiasova registrovaný uživatel

    Nerada čítam hrubé knihy, ale táto 504 stranová kniha Lovci šťesteny stála za každú jednu prečítanú stránku. Čítala sa mi ľahko a bola napínavá od začiatku do konca, čo má na svedomí, aj striedanie minulosti a prítomnosti. Nedočkavo som čakala na pokračovanie. S týmto autorom som mala prvý krát do činenia a jeho štýl sa mi páči. Určite siahnem aj po ďalších dieloch. Pri čítaní som sa nenudila, hltala som stránky s otvorenými ústami, najmä pred koncom, kedy prišlo k najväčším zvratom. Krásna obálka. Je výborne prepracovaná. Rovnaký motív je na prebale aj samotnej knihe, čo oceňujem. Odporúčam pre milovníkov severských detektívok.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2023, 9788027704668

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 49 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora