Pod ďáblovým mostem E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

220 Kč s DPH
Běžně 290 Kč Nápověda Jsme transparentní

Podcasterka Trinity Scottová se žene za úspěchem a její zbrusu nový projekt vypadá velmi slibně. Tentokrát se zaměřila na Claytona Jaye Pelleyho. Před více než dvaceti lety se tento slušný manžel, otec a učitel přiznal k brutální vraždě čtrnáctileté studentky Leeny Raiové. Motiv jeho činu však nebyl nikdy objasněn.V sérii exkluzivních rozhovorů z… Přejít na celý popis

Vlastimil Vondruška: Smrt šumavského poustevníka Oldřich z Chlumu musí vypátrat kdo zabil muže se svatou pověstí, který nic nevlastnil a nikomu nevadil? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Podcasterka Trinity Scottová se žene za úspěchem a její zbrusu nový projekt vypadá velmi slibně. Tentokrát se zaměřila na Claytona Jaye Pelleyho. Před více než dvaceti lety se tento slušný manžel, otec a učitel přiznal k brutální vraždě čtrnáctileté studentky Leeny Raiové. Motiv jeho činu však nebyl nikdy objasněn.

V sérii exkluzivních rozhovorů z vězení Clayton sděluje Trinity údajnou pravdu o tom, co se té noci pod Ďáblovým mostem skutečně stalo. Pro všechny obyvatele městečka Twin Falls je to překvapení. Clayton tvrdí, že to neudělal. Lhal tehdy před lety? Nebo lže teď?

Zatímco poslechovost podcastu stoupá a řady jeho příznivců se rozšiřují, Trinity ve vyprávění stále chybí jedna klíčová osoba: Rachel Walczaková, policistka ve výslužbě, která zvráceného Pelleyho odhalila a dostala za mříže. Ta totiž nemá zájem hrát Claytonovu hru – až do chvíle, kdy Trinity pronikne do hloubky a ozvěny minulosti znovu ožijí. Tehdy Rachel začne pochybovat o všem, co dosud považovala za pravdu.

A pokaždé, když Clayton znovu promluví, je čím dál zjevnější, že není zdaleka jediný, kdo má svá tajemství.

Sdílet 0

Nakladatel
Vendeta
jazyk
čeština
Počet stran
320
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 34 hodnocení čtenářů

27× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana Uživatel aplikace KDčko

    Absolutně pohlcující příběh. Trinity je mladá podcasterka, která se rozhodne zpovídat vraha a pedofila Claytona Pelleyho. A tak, jak je jejím úkolem, klade otázky a chce odpovědi. Výborné, čtivé, chytlavé. Jediné, co mi chybí, je dořešení linky s Tuckerem.

    E-kniha, Vendeta, 2023,

  • 2 z 5 hvězdiček Megynka Uživatel aplikace KDčko Zakoupil produkt

    Trinity začne vysílat podcast o vraždě mladé dívky Leeny, ke které se před cca dvaceti lety přiznal učitel Clayton. Jenže důkazy byly nejasné a navíc se Clayton z ničeho nic rozhodl do podcastu říct, že vraždu nespáchal. Všichni, kterých se to tenkrát týkalo jsou v pozoru a na povrch začínají pronikat nové a zajímavé informace ... . Už celé dny přemýšlím, zda dát dvě nebo tři hvězdičky, takže to berte tak nějak mezi. V recenzi bude ❗️SPOILER, je tedy pouze pro ty, kteří již četli... . Kniha má hodnocení dost vysoké, ale mě tedy zklamala. Už jen fakt, že se Clayton přiznal k něčemu, co neudělal, že se rozhodl promluvit až po dvaceti letech (jeho důvod mi přijde spíše stupidní) a celkově mi příběh přišel hloupý. Jak to skončí jsem vlastně čekala od začátku a nijak mě to nepřekvapilo - tlustá a neoblíbená holka, co jí všichni dali co proto, až umřela. . Rachel, která vraždu tenkrát vyšetřovala má dceru, se kterou nemá zrovna dobrý vztah. Na konci pochopíme, že ta její dcera měla celé ty roky špatné svědomí, jelikož na Leenu zaútočili s kamarády... a Rachel jí začne utěšovat, jak to není její vina, že Leena zemřela. No sakra to tedy je! A úplně mi to lezlo krkem. . Další věc byl vztah Claytona s dcerou Rachel, tzv že 26 letý učitel spal v tu dobu se 14 letou studentkou ... A ta její máma, když to pak o těch dvacet let později zjistila, říkala, jak ji zneužíval. Takové ho*no. Sama ho sváděla, fakt mi může být jedno, že jí bylo čtrnáct a do patnácti jí chyběl třeba měsíc. Kdyby to udělala o ten měsíc déle, už by jí nikdo nelitoval ... . Celkově mě to nebavilo, asi proto, že bylo prostě jasné, jakým směrem kniha povede a kdo už má něco načteno, dokázal určitě odhadnout i vraha. Navíc mi vážně přišlo dost věcí úplně na hlavu, včetně chování postav apod. Bohužel, této knize hodnocení určitě nezlepším.

    Kniha, Vendeta, 2023, 9788027713660

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana Zusková registrovaný uživatel

    Nedivím se tak vysokého hodnocení knihy, tento příběh mě úplně pohltil. Velmi povedená kniha se vším co by thriller měl mít. Kniha je podle opravdového zločinu, který se opravdu stal a o to větší je to napětí. Maloměsto kde se před 24 lety stal zločin a Rachel policistka, která zná celé město, musí najít vraha. Na příběhu se mi líbí jak se prolíná minulost a současnost, nevěřila jsem nikomu ani slovo a jak se zdá měla jsem dobrý úsudek. Úplně jsem se tedy netrefila s tím kdo to udělal ale o to víc to pro mě bylo napínavé. Zvratů tam bylo dost, párkrát mi zaslzeli oči. Opravdu skvěle napsaná kniha, kterou jsem nemohla odložit a musela jsem nad ní stále přemýšlet a vymýšlet teorie jak to mohlo všechno být. Zapojení podcastu bylo opravdu originální, ty teď frčí jako blázen. Myšlenka z knihy: Jestliže je za výchovu dítěte odpovědná celá komunita, platí také, že je odpovědná i za jeho smrt?

    Kniha, Vendeta, 2023, 9788027713660

  • 5 z 5 hvězdiček Nikola Krajčovič registrovaný uživatel

    Žáner triler a krimi v tomto období je presne to, čo mám rada. Keď sa tieto dva žánre spoja...čo viac si želať? Od autorky som čítala sériu Temné vábení a ozveny, kedy som si ju zamilovala. Jej štýl sa mi páči a to ako dokáže zamotať príbeh... Ten je natoľko zaujimavý, že vám túžba vedieť, nedovolí knihu zatvoriť. Toto zamotané pátranie po vrahovi je otočené a vedela som kto je odsúdený za vraždu 14 ročnej Leeny. Svoj trest si odpykáva 24 rokov. Podcasty sú nie len vo svete, ale aj u nás v móde a tie krimi hltá veľká časť populácie. Celých 24 rokov mlčal a o vražde neprehovoril...až doteraz. Čo sa zmenilo? Prečo prehovoril teraz? V podcaste Trinity Scotové vysloví slová, ktoré nikto nečakal. "...ja som neznásilnil Leenu Raiovú. Ani som ju nezabil. Ten, kto ju zavraždil, je stále na slobode." Bum, prvá bomba, ktorú autorka na mňa zhodila a teda vám poviem nebola posledná. Výborne prepojené postavy, premyslený príbeh. Milujete tieto dva žánre? Toto vám v knihovníčke chýbať nemôže. Bola som v napätí a netušila som, čo vyjde najavo. Moje negatívum spočíva v probléme alkoholu. Je možné, že v Kanade a hlavne v okrajových menších mestách je to v poriadku, ale ja som to tak nevnímala. Nechápala som ako sa mohli 14 ročné deti opiť a dospelý ani polícia to nevnímali ako veľký problém. Dve línie príbehu. V minulosti som sa tešila na vyšetrovanie vraždy a v súčastnosti podcastovej linke s vrahom. Samozrejme, bolo tam toho omnoho viac, ale...prečítajte si a som si istá, že zážitok máte zaručený. Ďakujem @knihydobrovsky že si ma vybral a ja som si mohla knihu prečítať. 4,5/5⭐️ ❤️ Príbeh je inšpirovaný skutočným zločinom. ❤️ #recenzienika #bookstagram #spolupracasnikou #spolupracesknihydobrovsky #spolupráca #spolupráce #spoluprace

    Kniha, Vendeta, 2023, 9788027713660

  • 4 z 5 hvězdiček Lucie Benešová registrovaný uživatel

    ‼️Milovníci krimi thrillerů POZOR! 🕵️‍♀ Během velice spletitého děje pomalu odkrýváme 24 let starý případ vraždy a také 24 let stará tajemství - to byla prostě bomba! 🔡 Písmo drobné, ale čte se hezky, kapitoly spíše kratší, 4 vypravěči (3 v ichformě, 1 pohled shora). Velice hezké a bohaté popisy jak děje, tak postav, kulis a prostředí, kde se děj odehrává. 👨‍👩‍👧‍👦 Na můj vkus hodně postav, každá měla jméno i příjmení, jenže v minulosti se jmenovali nějak, v současnosti se holky vdaly a občas jsem měla fakt binec, kdo je čí dcera a kdo snacha (nebýt toho, dávám 100% hodnocení). Občas však v ději vztahy lehce připomenuty. ⏳Jelikož se v ději pendluje v řádu let, často jsem knihou listovala, občas nešly po sobě ani dny v jedné éře. Postupně se vždy vše propojilo. 🔍 Kniha mezi řádky podsouvá závěr, který je blízký pravdě (např. vrah je v příběhu od začátku, né že by se postava objevila v příběhu až na konci), část tedy můžete odhalit postupně, avšak na konci stejně přijde šok jak 🐖. ☝️Velice krásné, emotivní, propletené čtení, každá zmíněná drobnost má v příběhu svůj důvod. 👮 Autentické a podrobné (občas i brutální) popisy pitvy, ohledání těla, řešení případu, výslechy, přepisy podcastu - totální pecka! 💥 👍 Vzhledem k inspiraci skutečnou událostí vás příběh opravdu zasáhne. K tomu ještě dokonalý zpracování v knize a je z toho opravdu skvělý zážitek. Smekám! 🪢Konečné rozuzlení se dozvídáme skoro až na poslední straně, konec je krásný, plynule navázaný, žádné "honem, honem" zakončení, ale plnohodnotný, uspokojivý závěr. 🤔 Samozřejmě je kniha plná uvědomění a mimo řešení vraždy otevírá také hodně citlivé téma, nad kterým když se zamyslíte, budete těžko zadržovat slzy. ______________________________________

    Kniha, Vendeta, 2023, 9788027713660

  • 1 z 5 hvězdiček Mirka registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    První dvě knihy byly perfektní ale u této jsem 3x začala a vždy odložila.To střídání v čase mi nesedí a nemohu se začíst..třeba se k ní někdy vrátím..

    E-kniha, Vendeta, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček Stela registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Na začátku bylo zlo, lži a "dobré úmysly". Na konci řada zničených životů. I špatné svědomí může být těžkým žalářem. Skvěle postavený příběh o vině a trestu. Přečteno jedním dechem.

    Kniha, Vendeta, 2023, 9788027713660

  • 5 z 5 hvězdiček Vej Uživatel aplikace KDčko Zakoupil produkt

    Kniha je napínavá od začátku do konce a obsahuje spoustu nečekaných zvratů. Příběh je napsaný z více pohledů a prolíná se zde přítomnost s minulostí. Určitě stojí za přečtení.

    E-kniha, Vendeta, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček Lenka Riedlová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvěle napsané, žádná nudná místa. Moje první knížka od této autorky, ale určitě se k ní vrátím.

    Kniha, Vendeta, 2023, 9788027713660

  • 5 z 5 hvězdiček Martina Bartošková registrovaný uživatel

    Knížka se četla skvělé, v polovině už jsem měla tušení že není všechno tak jak kdo říká,konec nepřekvapil u překvapil ale i tak je i dost na zamyšlení co nekteří dokážou. Za mě fakt skvěle napsaná.

    E-kniha, Vendeta, 2023,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 99 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora