Knihkupectví na Bylinkovém náměstí E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Iniciační cesta do země knih začíná… Natálie a Nathan vychovali dvě děti a ocitají se ve věku, kdy je důležité společně začít novou životní etapu, a tak se rozhodnou pro odvážný krok – opustí Paříž a zamíří do půvabného středověkého městečka Uzès na jihu Francie, kde Natálie, původně profesorka francouzštiny, koupí malé knihkupectví.… Přejít na celý popis

Hororový duben? Pecky od FOBOSU od 99 Kč včetně e-knih! FOBOS je záruky kvality a čtivosti pro všechny fanoušky hororu! Knihy vycházející pod touto značkou teď koupíte od 99 Kč. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Iniciační cesta do země knih začíná…

Natálie a Nathan vychovali dvě děti a ocitají se ve věku, kdy je důležité společně začít novou životní etapu, a tak se rozhodnou pro odvážný krok – opustí Paříž a zamíří do půvabného středověkého městečka Uzès na jihu Francie, kde Natálie, původně profesorka francouzštiny, koupí malé knihkupectví. Tím si splní svůj dávný sen – žít mezi knihami.

Se svou velkorysostí, empatií a životním elánem dokáže Natálie rychle porozumět všem, kdo vcházejí do dveří jejího obchůdku. Stává se jejich důvěrnou posluchačkou a svého druhu „apatykářkou“, která namísto léčivých bylin a čajů ordinuje svým „pacientům” knihy na míru. 

Knihkupectví na Bylinkovém náměstí ožívá příběhy Natáliiných zákazníků – ať už to je mladá dívka Cloé s velmi přísnými rodiči, která si touží rozšířit literární i životní obzory, neúnavný cestovatel Filip nebo pošťák Arthur, který sní o životě herce… Majitelka knihkupectví v Uzès naslouchá citlivým příběhům plným něhy, humorným i smutným životním historkám a svým zákazníkům vždy ráda doporučí, která kniha je pro ně právě teď ta pravá. Z kouzelného knihkupectví na náměstí s platany na vás dýchne atmosféra půvabného jihofrancouzského městečka, kde z každé všední drobnosti čiší vyhlášené francouzské umění žít neboli „joie de vivre“.

Vyprávění Érica de Kermel je poctou knihám, čtenářům a knihkupcům. Knihy a vztahy k nim jsou součástí příběhu, který je plný odkazů na známé i méně známé knížky, mezi nimiž si určitě vyberete tu svou.

Sdílet 0

Nakladatel
Metafora
jazyk
čeština
Počet stran
264
datum vydání
1.01.2019

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Čtení s Elby registrovaný uživatel

    Natálie, původně profesorka francouzštiny, si splní svůj sen a otevře si knihkupectví na francouzském venkově. Pomalu poznává své zákazníky a prostřednictvím knih se jim snaží porozumět a doporučuje jim čtení na míru. Tak tahle kniha byla přesně pro mě, okamžitě jsem se začetla, ponořila do příběhu a nemohla se odtrhnout. Navíc v tomto případě bylo plusem i to, že mi ji doporučila má knihkupkyně, tak to celé do sebe krásně zapadlo. V knize jsem se našla. Možná i díky tomu, že sama pracuji v malém obchůdku a zákazníci se mi často svěřují s jejich osudy, problémy a životními příběhy, tak mi to celé bylo bližší a dobře známé. Navíc miluji Francii, a právě popisy francouzského venkova mě nadchly a já se tak v představách ocitla na místech, kde bych skutečně chtěla být. Je tu spousta pravdy a mnoho krásných myšlenek. Nejednou jsem brečela a kniha se mě opravdu dotkla. Je zde ukázáno, jak mohou knihy ovlivnit náš život, ale nejen ty, hlavně lidé, které potkáme a kteří nám určitým způsobem vstoupí do života. Na konci je uveden seznam knih, o kterých se v příběhu píše a já si rozhodně některé z nich potřebuji přečíst. Krásný milý příběh, který si mě získal, přečetla jsem ho jedním dechem a musím poděkovat mé knihkupkyni, že už mě má přečtenou a ví, co mi má doporučit.

    Kniha, Grada, 2019, 9788076250598

  • 1 z 5 hvězdiček Narcisa registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Za mě velké zklamání. Kniha se mi špatně četla, a jak radí autor (slovy knihkupkyně Natálie) hned na začátku, pokud se po 50 stránkách nelíbí, neměla by se číst. Já se nějak prokousala těmi všemi přehnanými ekologicko - filozofickými úvahami, odkazy na názvy knih, které neznám, naprosto nepřirozenými rozhovory mezi hlavními protagonisty (takovou mluvu snad nepoužívali ani šlechticové v 19. stol.), přehnaným idealizováním vztahů a rozebíráním víry, toho, co je a není správné, až jsem měla pocit, že bych měla celý svět prosit o odpuštění. A k té pokoře a správnému vnímání světa bych od paní v knihkupectví dostala stoh knih, které by ona uznala pro mě za vhodné. Je to kniha o tom, jak žít, až mě to málem zabilo :-)

    Kniha, Grada, 2019, 9788076250598

  • 5 z 5 hvězdiček b.neomytka registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Moc hezký ctení.

    Kniha, Grada, 2019, 9788076250598

  • 5 z 5 hvězdiček Renata Štipáková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Laskavá knížka plná lidských teplých doteku, vytváří pokoj v duši a šíří pohodu kolem sebe. Bude vám líto, že už končí. Myslím, že to není kniha o knihách jako jsem si o tomto díle už několikrát přečetla ale kniha o několika lidských osudech obyčejných lidí. Mimochodem krásně a s láskou převyprávěných. Neobvyklé se mi zdálo, že autor - muž - vypráví prostřednictvím ženy - Natálie, majitelky knihkupectví. Určitě stojí za přečtení.

    Kniha, Grada, 2019, 9788076250598

  • 5 z 5 hvězdiček Romana Novotná registrovaný uživatel

    Mám ráda autory, kteří dovedou svým příběhům dodat pachy a vůně, ty, jejichž slova se zlehka dotknou mojí kůže, nebo na ni naopak ztěžka dosednou - tento citát z knihy vyjadřuje naprosto mé pocity po dočtení.

    Kniha, Grada, 2019, 9788076250598

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Jasková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Úžasná kniha, k zamyšlení a taky plná inspirací na další čtení

    Kniha, Grada, 2019, 9788076250598

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 237 Kč Nápověda