Pohlednice z Paříže E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Píše se rok 1917, Evropou zmítá první světová válka a mladá zdravotní sestra Beatrice Crawfordová opouští bezpečí svého domova ve Velké Británii, aby se mohla na francouzských bojištích starat o zraněné vojáky. Ani o desítky let později, když Francie podlehne nacistické okupaci a Paříž přikryje temný stín, Beatrice nedokáže jen nečinně čekat na… Přejít na celý popis

Richard Chizmar: Hon na Bubáka Někdo ve městě vraždí dívky a zohavuje jejich těla, aby je pak nechal obyvatelům na odiv. Ovšem podezřelí ani stopy neexistují a zoufalství roste... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Píše se rok 1917, Evropou zmítá první světová válka a mladá zdravotní sestra Beatrice Crawfordová opouští bezpečí svého domova ve Velké Británii, aby se mohla na francouzských bojištích starat o zraněné vojáky. Ani o desítky let později, když Francie podlehne nacistické okupaci a Paříž přikryje temný stín, Beatrice nedokáže jen nečinně čekat na záchranu. Komu však v tomhle novém, nebezpečném světě může věřit?

V roce 2019 do Paříže přijíždí Annie Lovellová, jež bez rozmýšlení skočila po možnosti navštívit byt, který ve městě zdědila její londýnská sousedka. Vedle příjemného vytržení z každodenního života tam na ni čeká i překvapení, které možná změní celý její život – podaří se jí totiž objevit Beatriciny skryté deníky.

Uchvácena strhujícím vyprávěním i nádherou Města světel skládá dohromady mozaiku dávných událostí, jež Beatrice uvedla do chodu… a které ještě stále čekají na své završení.

Sdílet 0

Nakladatel
Metafora
jazyk
čeština
Počet stran
352
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Hana Letková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Moc hezké čtení, oddychovka před spaním. Ráda čtu knihy , kde je velice dobře popsáno prostředí. A to tady nechybí. Navíc skoro detektivní zápletka, která knihu okoření.

    E-kniha, Metafora, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Naděžda Bajtek Zasadilová registrovaný uživatel

    Já tyto příběhy prostě miluji. Jak už jsem tu psala několikrát, Paříž je prostě moje láska a vše z beletrie, kde se objeví, musím číst  Pohlednice z Paříže už samotnou Paříž obsahuje v názvu, tak to byla jen otázka času, kdy se tahle kniha s přenádhernou obálkou ke mně dostane. A myslím, že se dostala v tu nejlepší dobu. U čtení tohoto příběhu jsem si nesmírně odpočinula, to bylo tak krásné pohlazení po duši. Hlavní hrdinka je dospělá ženská, ostřílená životem, která dokázala vychovat sama dvě děti, a život se s ní vůbec nemazlil. Annie tvrdě pracovala, aby dětem dopřála krásné dětství a měli vše, co potřebovali. Občas ji vypomáhala kamarádka Joanie, ze které se stala postupem času, životní přítelkyně, která v tomto románu hraje jednu z hlavních rolí. Zdědí byt s obchůdkem v Paříži, ale její zdravotní stav a stáří už ji nedovoluje, aby se do Paříže rozjela a své dědictví si prohlédla, tak tam vyšle právě Annie. Annie neváhá ani minutu a své nejdražší přítelkyni ráda pomůže a zkusí zjistit, kdo a proč ji byt odkázal. Joanie je totiž sirotek, který vyrůstal v dětském domově, tak vůbec netuší, kdo by se za tímto odkazem mohl skrývat. Annie se rozjede do Paříže a dobrodružství okořeněné láskou, novým přátelstvím a velkým tajemstvím může začít.

    Kniha, Grada, 2022, 9788076252264

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 339 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora