Čtenářský kroužek na konci světa E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

249 Kč s DPH
Běžně 319 Kč Nápověda Jsme transparentní

Jednoho slunného květnového dne přijíždí Madeleine Greyová, dívka se švédskými kořeny, do vesničky Ljusskär ve Skåne na jihu Švédska jako nová praktikantka populárního sboru Svobodné církve. Její pobyt však náhle skončí, když si jednoho večera sbalí kufr a beze stopy zmizí. Když o třicet let později obdrží její sestra Patricia anonymní dopis s… Přejít na celý popis

Richard Chizmar: Hon na Bubáka Někdo ve městě vraždí dívky a zohavuje jejich těla, aby je pak nechal obyvatelům na odiv. Ovšem podezřelí ani stopy neexistují a zoufalství roste... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Jednoho slunného květnového dne přijíždí Madeleine Greyová, dívka se švédskými kořeny, do vesničky Ljusskär ve Skåne na jihu Švédska jako nová praktikantka populárního sboru Svobodné církve. Její pobyt však náhle skončí, když si jednoho večera sbalí kufr a beze stopy zmizí. Když o třicet let později obdrží její sestra Patricia anonymní dopis s Madeleininým řetízkem, rozhodne se do té malé přímořské vesničky vydat a ještě naposledy se pokusit svou sestru najít.

Patricia se ubytuje v jediném zdejším hotelu Monin Bed, Breakfast & Books, do něhož mnozí z místních obyvatel chodí na kus řeči a na vyhlášené Monino domácí pečivo z chaluh. Patricia se záhy seznámí s několika ženami sdruženými ve čtenářském kroužku a během rozhovorů o literatuře, lásce a manželských neshodách se společně snaží přijít na kloub Madeleininu záhadnému zmizení. Všichni ale nejsou stejně vstřícní a Patricia poznává, že její otázky jitří staré rány.

Co se s Madeleine toho osudného večera pozdního léta stalo a co je to za temné tajemství, které lidé ve vesnici tak přísně střeží?

Sdílet 0

Nakladatel
Red
jazyk
čeština
Počet stran
344
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 9 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Zdeňka Moravcová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Příjemné čtení o starém zločinu. Konec smutný, ale noví přátelé ztrátu aspoň trochu zlehčují.

    Kniha, Red, 2023, 9788027714568

  • 5 z 5 hvězdiček Annette Kovářová registrovaný uživatel

    V knize je střídá vyprávění ze současnosti, kdy se Patricie vydává do švédské vesničky, ubytuje se v malém rodinném hotýlku a chces se pokusit najít svou zmizelou sestru. Současně odkrýváme příběh dvacetileté Madeleine, která před 30lety beze stopy zmizela. Moc se mi líbil popis švédské vesničky a tamních obyvatel. Autorka navíc dokázala vytvořit pro čtenáře velmi atraktivní svět, když součástí příběhu je čtenářský klub starších dam. Během čtení tak narazíte na mnoho známých i méně známých knih, což každému knižnímu fanoušky vykouzlí úsměv na tváři. Čtenářský kroužek se navíc v jednu chvíli stane téměř detektivní kanceláří, když se všechny členky snaží pomoc Patricii v nalezení její sestry. Celý příběh je tak propletený dojemnými okamžiky, napětím a nečekanými zvraty, které vás donutí přemýšlet o lásce, ztrátě a tajemství ještě dlouho po dočtení poslední stránky.

    Kniha, Red, 2023, 9788027714568

  • 4 z 5 hvězdiček Michaela K. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Spočiatku to šlo pomaly ale keď už sa to rozbehlo. Nemohla som knihu položiť. Čakala som nejaké veci. Aj isté postavy boli podozrivé, no na konci ma aj tak čakalo prekvapenie. Postavy žien a ich osudov bolo príjemné sledovať a tiež prelínanie minulosti a súčasnosti skvelo zapadol do kontextu a napätie sa stupňovalo.

    Kniha, Red, 2023, 9788027714568

  • 4 z 5 hvězdiček Veronika Enochová registrovaný uživatel

    Zpočátku mi dělalo problém se začíst a zorientovat se v příběhu. Měla jsem chaos v postavách, některá jména mi přišla dost podobná, a obecně knížky v er-formě jsou pro mě vždycky méně čtivé. Nicméně jakmile jsem se začetla, už jsem knížku nemohla odložit. Je to Redovka a ani podle názvu člověk žádné drama nečeká, o to víc mě překvapilo, jak bylo pátrání napínavé a bavilo mě. Není to ale detektivka, takže rozuzlení mě úplně nepřekvapilo, i tak si ale autorka udržela moji pozornost až do konce.

    Kniha, Red, 2023, 9788027714568

  • 3 z 5 hvězdiček Lucie Dorážková registrovaný uživatel

    Kniha je úplně skvělá na relax. Jejím hlavním tématem je přátelství, rodina a také trochu detektivní zápletka. Moc moc dobře se čte a mě na ni zaujalo hlavně švédské prostředí, kde se z větší části dej odehrává. Každá postava si sebou nese své problémy, které máme šanci z pozadí sledovat a tak pak chápeme některá rozhodnutí hrdinů. Já jsem z knihy nadšená a to i přes to, že občas mi přišla zbytečně natahovaná a že jsem se někdy ztratila ve jménech podstav. Dávám 3,5/5 ⭐.

    Kniha, Red, 2023, 9788027714568

  • 5 z 5 hvězdiček Jolana Perničková registrovaný uživatel

    Přečteno jedním dechem. Je to sice ženský román, ale napínavý byl, jako nějaký thriller. Moc se mi líbilo zapracování knižního tématu. Když se děvčata ze čtenářského kroužku bavila o knihách, připadala jsem si, jako bych se bavila s kamarádkami. Moc vám doporučuji proniknout pod povrch této knihy a užít si úžasný příběh. Není to jen milý ženský román ;) Celkově hodnotím 9,9/10, protože jsem měla ze začátku problém se stylem vyprávění. Po chvíli jsem si ale zvykla.

    Kniha, Red, 2023, 9788027714568

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 99 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora