Přátelé

Kniha

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Ekoturistika

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 1999 Kč dárek zdarma v hodnotě 699 Kč

Ekoturistika

Šest přátel, kteří se stali rodinou. Televizní show, která se stala fenoménem. Dnes jsou Přátelé braní jako ikony 90. let, ale když v roce 1994 začínali, nikoho nenapadlo, že by se tohle mohlo stát. Od první vlny nadšení, která vypukla, přes její návrat až po dnešek. Seriál s diváky udržuje nevšední spojení, každý v něm může najít svůj vlastní… Přejít na celý popis

Březen – s detektivkou pod peřinu vlezem | A se slevou až 30 % Zachumlejte se pod peřinu s dobrou detektivkou. Ty teď koupíte až o 30 % levněji. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Šest přátel, kteří se stali rodinou. Televizní show, která se stala fenoménem.

Dnes jsou Přátelé braní jako ikony 90. let, ale když v roce 1994 začínali, nikoho nenapadlo, že by se tohle mohlo stát. Od první vlny nadšení, která vypukla, přes její návrat až po dnešek. Seriál s diváky udržuje nevšední spojení, každý v něm může najít svůj vlastní život a brát to jako útěk z reality. V následujících letech se Přátelé vyvinuli z nového megahitu přes nostalgický příběh až k uznávané klasice. Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey a Phoebe stanuli na televizním pantheonu.

Tato kniha je hloubkovou studií historie a tradic Přátel, zkoumá všechny aspekty seriálu od nejistých začátků až ke společenským podmínkám, které jejich úspěch jen zesílily. Novinářka a pop culture expertka Kelsey Miller probírá nejsilnější momenty Přátel, osvětluje problematické prvky a zkoumá celosvětové prvky, které se díky Přátelům rozšířily - od současné fascinace kávou až po Rachelin účes během 90. let. Kelsey bere čtenáře do zákulisí a ukazuje vztahy mezi herci i postavami. Zkoumá média, svět měnící události i digitální věk. To všechno seriál i diváky ovlivnilo.

Tato kniha je naprostou retrospektivou Přátel, skvělá nejen pro fanoušky, ale i pro každého, kdo někdy přemýšlel nad úspěchem tohoto příběhu.

Matthew Perry byl švorc. V době, kdy Schwimmera vábili po telefonu, a on si vymýšlel cokoli, aby se vykroutil z role ušité mu přímo na tělo, Matthew Perry obvolával svoje agenty a škemral o jakýkoli kšeft. Nezáleželo na tom, o co půjde, hlavně aby se to točilo teď.

 

Sdílet 0

Nakladatel
Kontrast
Vydání
1
jazyk
čeština
Počet stran
312
datum vydání
9.09.2019
isbn
978-80-7585-574-9
Vazba
Knihy - vázané
datum dotisku
10.10.2019
ean
9788075855749

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.4 z 5 40 hodnocení čtenářů

10× 5 hvězdiček 10× 4 hvězdičky 10× 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 2 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tato kniha nám slibuje, že se dozvíme vše o tomto seriálu. Od jeho začátku, až po jeho velkou popularitu. Pohledy do zákulisí, historky,... Na knížku jsem se moc těšila, protože Přátelé miluji a viděla jsem je nespočetkrát, ale upřímně jsem byla velmi zklamaná. Je psána stylem, jako kdyby to byl novinový článek, nezajímavě, nepohltí Vás. Od začátku do konce je tu zmiňováno pro porovnání spoustu Amerických seriálů, jejichž názvy mi vůbec nic neříkaly. Autorka se snažila knihu vést chronologicky, ale v jednotlivých kapitolách skáče od jednoho tématu k druhému. V knize měly být známé hlášky ze seriálu, našla jsem jich tak pět schovaných někde v závorce v textu. A právě závorky a poznámky pod čarou (těch bylo v knize 85!), s tím jsem měla další problém, protože byly všude. Knihu bych uvítala napsanou lehčí formou, s fotkami, zajímavěji, poutavěji. I nadále zůstanu věrná seriálu a budu se na něj raději dívat, než si o něm číst :-)

    Kniha, Kontrast, 2019, 9788075855749

  • 3 z 5 hvězdiček Vendula Szmucová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Přátelé jsou moje srdcovka a z toho důvodu jsem se na knihu velmi těšila. Sice jsem ji přelouskala během pár hodin, ale to bylo spíše z důvodu, abych to už měla dočtené. Některé informace byly zajímavé, vadilo mi ale neustálé srovnávání s jinými seriály a zbytečně dlouhý úvod a závěr. S pár fotkami pro zpestření by kniha měla možná větší úspěch, alespoň u mě.

    Kniha, Kontrast, 2019, 9788075855749

  • 2 z 5 hvězdiček Vendula registrovaný uživatel

    Mne kniha velmi zklamala. Dle různých anotací a popisů jsem čekala zajímavosti o seriálu, ději, zákulisí, čehož bylo v knize minimum. Kniha je o různých politických, sociálních, společenských situacích a jak byly zobrazeny v Přátelích a dalších seriálech. Forma, jakou je kniha napsaná, mi nevadila, četla se celkem dobře a svižně, ovšem se seriálem Přátelé má kromě úvodu, kde se popisuje jak se autoři dali dohromady a herci přišli ke svým rolím, společného minimum.

    Kniha, Kontrast, 2019, 9788075855749

  • 3 z 5 hvězdiček Mirka Tolarová registrovaný uživatel

    Knížka je pro mě rozporuplná. Předně si myslím, že editor odvedl mizernou práci - úvod šel zkrátit tak o polovinu, celý text třeba o čtvrtinu. Spousta věcí a myšlenek se opakuje buď doslovně, nebo jinými slovy. Jsem redaktor a editor a vím, o čem mluvím. První zklamání, když jsem knížku dostala do ruky, byla absence fotek. Sakra proč tam není jediná fotka? Tam by se jich užilo... I když někdo tvrdí, že se tam nedozvěděl nic o Přátelích, já s tím nesouhlasím - pro mě to bylo zajímavé čtení, spousta souvislostí, informace ze zákulisí. Naprosto zbytečná je poslední kapitola o kampani MeToo, byla bych šťastná, kdyby tam nebyla a knížka končila dojemnou kapitolou o desáté sérii. Navzdory výhradám (a že jich není málo) jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Podle mě za to stojí...

    Kniha, Kontrast, 2019, 9788075855749

  • 2 z 5 hvězdiček Rosťa Viktorin registrovaný uživatel

    Pro fanoušky seriálu, toužící po (pikantních) detailech ze zákulisí tahle knížka vážně není. Poutavé obálce a reklamním sloganům navzdory. Ono v ní o fanoušky Přátel popravdě nejde vůbec. Pominu-li cca 20 stran pojednávajících o tom, jak jednotliví herci své ikonické role získali, seriál tu slouží jen jako berlička podepírající příšerně dlouhou stať o vývoji americké společnosti na přelomu milénia. A když pak autorka v samotném závěru do celého mixu ještě přihodila #MeToo kampaň, ztratila u mě šanci i na průměrné hodnocení. Čekal jsem "Vše o nejoblíbenějším seriálu všech dob", dostal jsem "Vše o životě generace X v Americe; se zvláštním zaměřením na menšiny". O to jsem vážně nestál.

    Kniha, Kontrast, 2019, 9788075855749

  • 3 z 5 hvězdiček Eva Marková registrovaný uživatel

    Na začátku byla kniha zajímavá, víc jsem se tam Od půlky knížky to bylo takové nezáživné.

    Kniha, Kontrast, 2019, 9788075855749

  • 2 z 5 hvězdiček Iv registrovaný uživatel

    Nebylo to to, co jsem od knihy čekala. Čekala jsem, že se dozvím zajímavosti o jednotlivých dílech, o vztazích mezi herci, historky za zákulisí, ale bylo to strohé a ne až tak zajímavé.

    Kniha, Kontrast, 2019, 9788075855749

  • 3 z 5 hvězdiček Sabina registrovaný uživatel

    První polovina knihy mě pohltila jedním dechem. Nicméně postupně se moje nadšení vytrácelo - převážně v posledních částech. Rozhodně zajímavá kniha pro fanoušky. Člověk se dozví věci ze zákulisí, jak probíhalo natáčení, co vše seriálu obcházelo, s čím se potýkali apod. Části věnované věcem mimo seriál nebo mimo herců bohužel ničí dojem knihy.

    Kniha, Kontrast, 2019, 9788075855749

  • 4 z 5 hvězdiček Vlastimil registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Čekal jsem sice něco jiného, ale přečetl jsem ji celou.

    E-kniha, Kontrast, 2019,

  • 3 z 5 hvězdiček Ondřej registrovaný uživatel

    Máte 10 let fenomenálního seriálu, šest ikonických herců a mraky vedlejších, nespočetně epizod, slavné cameo v dílčích epizodách a tuny fotek. I kdyby autor z výše uvedeného posbíral minimum, vznikne poutavá knížka, která bude do hodiny vyprodaná. Nestalo se. Kniha je velké zklamání. Spíše bych jí vnímal jako diplomovou práci na téma generace X v Americe s mírným náhledem do světa sitcomu. Fanoušci se dál budou těšit na průvodce seriálem s větším přesahem. Spoustou neznámých fotek, perliček (ne drbů) ze zákulisí a rozhovorů s herci, scénáristy a hosty v seriálu (a že jich bylo). Kniha je jako těšit se na zmrzlinový pohár a dostat dvě slané housky. Ano .. najíte se... ale ten zážitek se nedá srovnat.

    Kniha, Kontrast, 2019, 9788075855749

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda