Sladká první republika Šemberová Kristina, Všetíčková Eva

Sladká první republika - Šemberová Kristina, Všetíčková Eva Sleva 42

Sladká první republika

Šemberová Kristina, Všetíčková Eva

Četl(a) jsem
Chci přečíst

Kniha ( pevná vazba )

Do košíku

357 Kč s DPH
Ušetříte 42 Kč Běžně 399 Kč

České sladkosti jsou světově unikátní. Kynuté, lité, plněné či tvarohové koláče, kremrole, rakvičky, nadýchané řezy i úctyhodné bábovky. Bezlepkové dezerty, sladké i slané pečivo k čaji, dorty z kaštanové mouky i krupičky.... To vše se peklo a samozřejmě i s chutí jedlo za první republiky. Sladké tuzemské dědictví se rozhodly oživit gastronomické… Přejít na celý popis

E-knihy YA za 99 Kč E-knihy na cesty – tentokrát pro Young Adult čtenáře – objednávejte do 15. července za 99 Kč! Více informací

Popis

České sladkosti jsou světově unikátní. Kynuté, lité, plněné či tvarohové koláče, kremrole, rakvičky, nadýchané řezy i úctyhodné bábovky. Bezlepkové dezerty, sladké i slané pečivo k čaji, dorty z kaštanové mouky i krupičky.... To vše se peklo a samozřejmě i s chutí jedlo za první republiky. Sladké tuzemské dědictví se rozhodly oživit gastronomické novinářky Kristina Šemberová a Eva Všetíčková a posbíraly jedinečné recepty na české sladkosti z let 1918–1938. Objevily zapomenuté poklady, neobvyklé kombinace surovin i postupy a výsledkem je kolekce více než 100 nejzajímavějších receptů na české prvorepublikové sladkosti s nádhernými fotografiemi Davida Tureckého. Recepty doplňují i dobové reálie z kuchyně a představení prvorepublikových surovin včetně rad, aby se pečivo podařilo.

Sdílet 0

Nakladatel
Culina Botanica
datum vydání
duben 2016
isbn
978-80-906402-0-7
ean
9788090640207
Jazyk
čeština
Počet stran
224
Vazba
pevná vazba
Rozměr
220x258mm

Bestseller v knihy Dobrovský

6912. v e-shopu | 4495. minulý týden

15. v Moučníky, sladká kuchyně |

Hodnocení čtenářů

5.0 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Nic moc 1 2 3 4 Perfektní 5

  • 5 z 5 hvězdiček lennysl

    Péct jsem se naučila z této knihy. Opravdu první kuchařská kniha, z jejichž receptů vznikne to, co má vzniknout (a co je na obrázcích), těsto, které vykyne. Má první úspěšně dokončená kynutá buchta, koláče ad. dobroty vznikly podle ní. Doporučuji, rozhodně nelituji vyšší ceny. Peču již jen podle ní.

    Kniha, Culina Botanica , 2016, 9788090640207

  • 5 z 5 hvězdiček Jana

    Spousta nových informací,rad a postupů.Jsem velmi spokojená,nelituji koupě.

    Kniha, Culina Botanica , 2016, 9788090640207

Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora