Sladká první republika Kristina Šemberová, Všetíčková Eva

Sladká první republika - Kristina Šemberová, Všetíčková Eva

Sladká první republika

Kristina Šemberová, Všetíčková Eva

Četl(a) jsem
Chci přečíst

Kniha ( pevná vazba )

  • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

K nákupu nad 149 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

2000 emotikonů na samolepkách pro každý den s úsměvem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 199 Kč

2000 emotikonů na samolepkách pro každý den s úsměvem

České sladkosti jsou světově unikátní. Kynuté, lité, plněné či tvarohové koláče, kremrole, rakvičky, nadýchané řezy i úctyhodné bábovky. Bezlepkové dezerty, sladké i slané pečivo k čaji, dorty z kaštanové mouky i krupičky.... To vše sepeklo a samozřejmě i s chutí jedlo za první republiky. Sladké tuzemské dědictví se rozhodly oživit gastronomické… Přejít na celý popis

RECENZE: Listopád (A. Mornštajnová) Už jste četli recenzi na novinku od Aleny Mornštajnové? Více informací

Popis

České sladkosti jsou světově unikátní. Kynuté, lité, plněné či tvarohové koláče, kremrole, rakvičky, nadýchané řezy i úctyhodné bábovky. Bezlepkové dezerty, sladké i slané pečivo k čaji, dorty z kaštanové mouky i krupičky.... To vše sepeklo a samozřejmě i s chutí jedlo za první republiky. Sladké tuzemské dědictví se rozhodly oživit gastronomické novinářky Kristina Šemberová a Eva Všetíčková a posbíraly jedinečné recepty na české sladkosti z let 1918–1938.Objevily zapomenuté poklady, neobvyklé kombinace surovin i postupy a výsledkem je kolekce více než 100 nejzajímavějších receptů na české prvorepublikové sladkosti s nádhernými fotografiemi Davida Tureckého. Recepty doplňují i dobové reálie z kuchyně a představení prvorepublikových surovin včetně rad, aby se pečivo podařilo.

Sdílet 0

Nakladatel
Culina Botanica
datum vydání
23.05.2016
isbn
978-80-906402-0-7
ean
9788090640207
Jazyk
čeština
Počet stran
239
Vazba
pevná vazba
Rozměr
220x258mm

Jak si vede v knihy Dobrovský?

48518. v e-shopu | 46849. minulý týden

85. v Moučníky, sladká kuchyně, pečení | 80. minulý týden

Hodnocení a recenze čtenářů

5.0 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Nic moc 1 2 3 4 Perfektní 5

  • 5 z 5 hvězdiček lennysl

    Péct jsem se naučila z této knihy. Opravdu první kuchařská kniha, z jejichž receptů vznikne to, co má vzniknout (a co je na obrázcích), těsto, které vykyne. Má první úspěšně dokončená kynutá buchta, koláče ad. dobroty vznikly podle ní. Doporučuji, rozhodně nelituji vyšší ceny. Peču již jen podle ní.

    Kniha, Culina Botanica , 2016, 9788090640207

  • 5 z 5 hvězdiček Jana

    Spousta nových informací,rad a postupů.Jsem velmi spokojená,nelituji koupě.

    Kniha, Culina Botanica , 2016, 9788090640207

Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora