Žlutý ptáček zpívá E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

203 Kč s DPH
Běžně 290 Kč Nápověda Jsme transparentní Nejnižší cena před akcí: 49 Kč

Nepřehlédněte! Tento produkt je zařazen do Akce Do vaší čtečky. Romány a světová literatura s až 30% slevou

Uprostřed nacistického běsnění v Polsku se židovská maminka se svou pětiletou dcerou s výjimečným hudebním nadáním ukrývá na místě, kde je sebetišší zvuk může obě stát život. Když němečtí vojáci obklíčí Židy v jejich rodném městě, dá se Róża se svou dcerou Shirou na útěk. Najdou útočiště ve stodole na sousedovic statku. Shira, dnem i nocí… Přejít na celý popis

Nikki Erlick: Život na míru Jak dlouho tady ještě budu...? Dobře víme, že jsme smrtelní. Chtěli bychom ale vědět kdy „to“ přesně přijde? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Uprostřed nacistického běsnění v Polsku se židovská maminka se svou pětiletou dcerou s výjimečným hudebním nadáním ukrývá na místě, kde je sebetišší zvuk může obě stát život.

Když němečtí vojáci obklíčí Židy v jejich rodném městě, dá se Róża se svou dcerou Shirou na útěk. Najdou útočiště ve stodole na sousedovic statku. Shira, dnem i nocí schovaná na seníku, se zoufale snaží zůstat zticha, zatímco jejím nitrem neustále pulzuje hudba. Láká ji příroda v okolí statku a stěží odolává přirozené touze po volnosti. Maminka, ve snaze dceru zabavit a utišit, vypráví příběh o děvčátku v kouzelné zahradě.

Děvčátko nesmí ani hlesnout, a tak zpívá žlutý ptáček. Zpívá cokoliv, co děvčátko v duchu skládá: vysoké pikolové trylky, hluboké bručení kontrabasu. Hudba pomáhá květinám vzkvétat.

V tomto smyšleném světě dokáže Róża Shiru ochránit před hrůzami, které se kolem nich odehrávají. Přijde však den, kdy jejich útočiště přestává být bezpečné a Róża se musí rozhodnout: buď se Shirou zůstane, nebo ji opustí a dá jí tak naději na přežití.

Sdílet 0

Nakladatel
Kontrast
jazyk
čeština
Počet stran
304
datum vydání
1.01.2022
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Jestli je něco, co této knize hraje do karet, bude to určitě atmosféra. Mám slabost pro nízkorozpočtové filmy, které se odehrávají v malých, stísněných prostorech, kde si můžu užívat pocit, že není kam utéct, a i když tohle není film, tak v příběhu právě tyto atributy fungují velice dobře a samotná představa, že by člověk musel být někde zavřený a ještě by každou minutou hrozilo, že bude vyzrazen a zabit, způsobí vašim nervům nemalou újmu.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 28 hodnocení čtenářů

19× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček knizni.taurus registrovaný uživatel

    Zaprvé… Tak tohle mi zlomilo srdce. Styl psaní byl zvláštní. Bylo to vyprávěno v er-formě a zároveň se tam střídal pohled matky a dcery. Taky vyprávění plyne pomalu, ono vlastně není kam spěchat. Vše bylo napsáno tak, že jste se mohli sami vžít do dané situace. Líbilo se mi, jak si Shira (dcera) dokázala najít něco pozitivního v tak těžkých dobách a jak dětská představivost může pomoct v překonání spousty těžkostí stejně jako její láska k hudbě. Ten samotný příběh je silný. Je o poutu mezi matkou a dcerou. Je o lásce, o přátelství v těch nejtěžších dobách, o odvaze a naději. Ale také o tichu, zoufalství, přežívání, znásilnění, hladovění a nesnášenlivosti. U čtení se nebudete cítit šťastní, protože to příběh zkratka ani dovolit nemůže, ale budete občas vnímat tu nepatrnou naději v lepší zítřek. Ale jak říkám, tahle kniha mi zlomila srdce. A hodněkrát. A lituju tak, že jsem knihu četla? Absolutně ne. Je důležité takové knihy číst, jsou protkané minulostí a emocemi. Říkala jsem si, že hrůzy z minulosti už se v dnešní době stát nemůžou, ale kdo ví. Měli bychom si vážit každé svobodné chvíle. Pokud rádi čtete příběhy o válce, tak knížku vřele doporučuju.

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027701438

  • 5 z 5 hvězdiček Lada Vilíšová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Bolavy příběh, při čtení se mi sviralo srdce. Spisovatelka napsala velmi křehký příběh,který ve Vás vyvolá spoustu bolavých pocitů a konec propláčete.Velmi doporučuji

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027701438

  • 5 z 5 hvězdiček Kristýna registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Krásná kniha.

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027701438

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie registrovaný uživatel

    Velmi krásný a dojemný příběh...,kniha se čte velice hezky. Střídá se příběh matky a dcery které se bohužel musely rozejít, pro dobro a život dcery... Matka však nikdy nezapomněla... Konec knihy je velmi dojemný .

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027701438

  • 5 z 5 hvězdiček Niky registrovaný uživatel

    Krasny a dojemný příběh

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027701438

  • 4 z 5 hvězdiček Filip Komenda registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zajímavé pojmutí tématu holokaust. Člověk se doopravdy vžije do malé holčičky, která je se svou maminkou sama a neví proč. Knihu bych doporučil všem, které zajímá období 2. sv. války a hlavně antisemitismus v té době.

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027701438

  • 5 z 5 hvězdiček Linda Trejbalová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Dojemný, silný a poutavý příběh.

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027701438

  • 5 z 5 hvězdiček Jan registrovaný uživatel

    Neuvěřitelně napínavé a zajímavé čtení. Skvělý překlad.

    Kniha, Kontrast, 2022, 9788027701438

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Nejnižší prodejní cena 30 dní před začátkem akce: 49 Kč Nápověda