Obhajoba Britty Steinové E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

249 Kč s DPH
Běžně 319 Kč Nápověda Jsme transparentní

Chicago, 2018. Ole Henryks, majitel oblíbené restaurace, v Chicagu dobře známý i z místní televize, má být za své mnohaleté občanské a dobročinné aktivity vyznamenán chicagskou asociací dánsko-amerického přátelství a uveden do síně slávy. Ole proslul zejména svými činy za druhé světové války v nacisty okupovaném Dánsku a většina lidí ho považuje… Přejít na celý popis

Vlastimil Vondruška: Smrt šumavského poustevníka Oldřich z Chlumu musí vypátrat kdo zabil muže se svatou pověstí, který nic nevlastnil a nikomu nevadil? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Chicago, 2018. Ole Henryks, majitel oblíbené restaurace, v Chicagu dobře známý i z místní televize, má být za své mnohaleté občanské a dobročinné aktivity vyznamenán chicagskou asociací dánsko-amerického přátelství a uveden do síně slávy. Ole proslul zejména svými činy za druhé světové války v nacisty okupovaném Dánsku a většina lidí ho považuje za hrdinu.

Ale Britta Steinová nikoli. Tato dvaadevadesátiletá chicagská dáma vznáší proti Henryksovi veřejná obvinění – po nocích sprejuje na zdi jeho restaurace nápisy jako „lhář,“, „vlastizrádce“, „kolaborant“ či „udavač“. Posléze je zatčena a obviněna z trestného činu poškozování majetku a rozhořčený Ole Henryks na ni podá žalobu pro nactiutrhání a záměrné působení emocionální újmy.

Advokátka Catherine Lockhartová zpočátku váhá, ale nakonec souhlasí, že se obhajoby paní Steinové ujme. Má-li však najít důkazy, které prokážou nevinu její klientky, musí se za přispění svého investigativního manžela Liama Taggarta vrátit do časů válečného Dánska.

Sdílet 0

série
Liam Taggard & Catherine Lockhartová 5. díl z 5
Další ze série
1. Bývali jsme bratři
2. Dvojčata paní Karoliny
3. Eliho slib
4. Houslistka z Berlína
5. Obhajoba Britty Steinové
kategorie
E-knihy » Beletrie » Historické romány
Nakladatel
Kontrast
jazyk
čeština
Počet stran
416
datum vydání
1.01.2024

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Šárka Janurová registrovaný uživatel

    Obhajoba Britty Steinové je velmi dobře napsaná a precizně promyšlená kniha, která vám bude rychle ubíhat před očima a nebudete chtít přestat číst. Velmi se mi líbilo, jakým stylem je kniha napsaná, že se nejedná o střídání minulosti s budoucností, ale popisování minulosti vzpomínkami Britty, které své právničce Catherine a vnučce Emmě vypráví mezi problémy běžného života, získáváním důkazů v nynějším Dánsku a sezením u soudu. Nečekejte žádné krvavé nebo hrubé čtení, připravte se na to, že dostanete pomocí fiktivních i skutečných postav ucelený pohled na to, jak válka probíhala v Dánsku a co všechno byl dánský lid ochoten obětovat pro záchranu židovských přátel a sousedů. Kniha obsahuje hodně dlouhé dialogy, právě kvůli Brittině vyprávění, zaberou klidně i několik stránek, ale to vůbec ničemu nevadí, protože ten děj zkrátka dobře ubíhá a posouvá vás dál. Autor vzhledem ke své profesi umí kvalitně popsat děj i v oblasti soudních procesů, nejenom, že jsou dialogy naprosto uvěřitelné, ale také jsou pro obyčejného čtenáře dobře srozumitelné a nejsou nijak složitě psané. Myslím si, že jsem našla nového oblíbeného autora, jehož styl psaní se mi moc líbí a tématicky se mi taky trefil do vkusu.

    Kniha, Kontrast, 2024, 9788027720743

  • 5 z 5 hvězdiček Veru.eno_books Uživatel aplikace KDčko

    Tento díl je psaný trochu jiným stylem, nestřídají se kapitoly ze současnosti a minulosti, jak jsme u podobných knížek zvyklí, ale celý děj se do minulosti vrací průběžně díky vyprávění Britty Steinové. Ta Catherine a své vnučce Emmě, začínající právničce, odhaluje životní příběh své rodiny. Snaží se tak dokázat, že vše, co napsala, je pravda. Opět čekejte příběh smyšlených hlavních hrdinů, který je ale vsazen do historie podle skutečných událostí a i mnoho vedlejších postav je reálných. Hrozně mě překvapilo, jak jiná byla válka v Dánsku. A to, co dokázali sami Dánové, v souvislosti s odsunem Židů, to je opravdu jedinečné. Pokud máte rádi historické romány, neváhejte a pusťte se do čtení, tahle knížka stojí za to. Nevadí, pokud jste nečetli předchozí díly, každý je samostatný a spojují je jen postavy vyšetřovatelů, v ději vám nic chybět nebude.

    Kniha, Kontrast, 2024, 9788027720743

  • 5 z 5 hvězdiček Valentina Seková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knížka je zajímavá a hlavně jsem se dovědela hodně o Dánské historie za dobu 2. sv. války, i když osoby byly smyšlené

    Kniha, Kontrast, 2024, 9788027720743

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 99 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora