Porodní báby z Osvětimi

Autor Anna Stuart

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

249 Kč s DPH
Běžně 319 Kč Nápověda Jsme transparentní

Strhující román, inspirovaný skutečným životním příběhem ženy, která svým neúnavným bojem o záchranu lidských životů vnesla do děsivé temnoty tábora Březinky světélko naděje…Píše se rok 1943 a porodní sestra Anna se v transportu setkává se svojí mladší přítelkyní, zdravotnicí Ester. Poté, co vystoupí z vagónu a zavře se za nimi obrovská železná… Přejít na celý popis

Velký den hororu | První kniha Darcy Coates Duch domu Ashburnů ZDARMA Duch domu Ashburnů, první kniha milované Darcy Coates, se dočkala své audio verze. A abychom to společně pořádně oslavili můžete si ji poslechnout zcela zdarma! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Strhující román, inspirovaný skutečným životním příběhem ženy, která svým neúnavným bojem o záchranu lidských životů vnesla do děsivé temnoty tábora Březinky světélko naděje…

Píše se rok 1943 a porodní sestra Anna se v transportu setkává se svojí mladší přítelkyní, zdravotnicí Ester. Poté, co vystoupí z vagónu a zavře se za nimi obrovská železná brána, ocitají se uprostřed koncentračního tábora Osvětim-Březinka. Anna pak prokáže neobvyklou duchapřítomnost, když při následné selekci přesvědčí nacistického doktora, aby jí i Ester přidělil práci na místním porodním oddělení.

V mundúru, s oholenými hlavami a s vytetovaným číslem na zápěstí jsou pak odvedeny do osvětimské „porodnice“, kde začíná Annin usilovný boj o záchranu tisíce životů nejen dětí, ale i jejich matek.

Když následně přijde příkaz, aby byla všechna světlovlasá miminka matkám odebrána a odvezena do Říše na převýchovu do německých rodin, napadne mladou Ester spásná myšlenka.

Sdílet 0

Nakladatel
Kontrast
jazyk
čeština
Počet stran
336
datum vydání
1.01.2024

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 10 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Veronika Esserová registrovaný uživatel

    Poutavý román Porodní báby z Osvětimi je dojemnou a čtivou záležitostí, která mapuje část života polské porodní asistentky v místech, kam slunce nesvítí a temné stíny smrti jsou každodenní součástí. Kniha je prvním dílem ze série Ženy ve válce, a pokud máte rádi emotivní příběhy odehrávající se za ostnatým drátem, kde i přes strádání a děsivé praktiky nacistů probleskuje láska i lidství, tady byste mohli být spokojeni. Autorka má velmi příjemný styl vyprávění, v kterém nezapomíná na popisy ani emoce. Právě ty nijak čtenářům nepodsouvá ani je z nich nedoluje za každou cenu a přece jsou nedílnou součástí jejího křehkého vyprávění. S jemnou něhou vám emoce zaplavují srdce a ubránit se dojetí je takřka nemožné. V protipólu k dramatickým událostem, v kterých temný stín smrti doprovází naše hrdinky, jsou tyto střípky pocitů uvolňujícím zámkem do světa naděje a lásky. Ze začátku sice máte dojem, že jste stejně laděný příběh četli už mnohokrát a kniha vám nemůže přinést nic nového, ale sami později zjistíte, že další odnož tohoto tragického historického období má naštěstí i jiné odstíny. Nadějné, lidské a milující.

    Kniha, Kontrast, 2024, 9788027714520

  • 5 z 5 hvězdiček DarylDixon_Girl Uživatel aplikace KDčko Zakoupil produkt

    Nádherně napsána kniha. Příběh se čte velmi dobře, člověk si dokáže díky tomu představit ty hrůzy, které museli lidé v té době prožívat, hlavně těhotné ženy, které v táboře porodily své děti, které jim bud zabily nebo odnesly. Naštěstí má vše šťastný konec…

    Kniha, Kontrast, 2024, 9788027714520

  • 5 z 5 hvězdiček Markéta Pospíšilová registrovaný uživatel

    Když si myslíte, že o Osvětimi máte načteno tak moc, že už jste dostatečně psychicky odolná, aby vás nějaká kniha totálně rozsekala, dostane se vám do rukou román Porodní báby z Osvětimi… Na úvod jsme svědky začínající lásky zdravotní sestřičky Ester a krejčího Filipa. Od nesmělých pohledů u katedrály, přes první rozhovory až k jejich svatebnímu dni, který měl být pro ně ten nejkrásnější. Den plný lásky a naděje na společný život…Přitom to byl začátek strachu, bídy a násilí. Nedlouho potom jsou nuceni opustit svůj byt a přestěhovat se do nově vytvořeného ghetta. Situace vyžaduje, aby se Ester postarala nejen o nemocné, ale i o těhotné ženy. Shodou nešťastných okolností se poměrně brzy dostane do transportu do Osvětimi, kde se setkává s rodinnou přítelkyní, s ženou, která jí pomáhala na tento svět. A je odhodlána pomáhat Ester i nyní. Porodní asistentka Anna. Co všechno tyto ženy v Osvětimi zažily, jakým zvěrstvem musely přihlížet a jak těžce bojovaly o každý nový život vám neprozradím. To už si musíte přečíst sami…..Připravte se že na vás čeká bolestivý, ale velmi dobře napsaný příběh. Děj je inspirovaný skutečnou postavou dějin, Stanislawou Leszczynskou, která přivedla na svět v koncentračním táboře Osvětim asi tři tisíce dětí. Každý válečný příběh s sebou nese bolest a strašné utrpení, přesto tato kniha se mého srdce dotkla ještě s větší intenzitou. Knihy čtu vždy po nocích obklopena svými spícími dětmi. Proto číst řádky o tom jak kratičký život měly tisíce dětí a jak brutálně s nimi bylo zacházeno bylo extrémně bolestivé. Přesto vám knihu rozhodně doporučuji, tyto skutečnosti nesmí být nikdy zapomenuty.

    Kniha, Kontrast, 2024, 9788027714520

  • 4 z 5 hvězdiček TR more registrovaný uživatel

    Fůůůůha. Kde začít Drsný příběh o porodní bábě v Osvětimi, to už samo o sobě vypovídá, že příběh bude brutální, smutný, plný naděje a slz. Příběh Anny mě vtáhl do sebe ihned, četla jsem jednu stránku za druhou a chtěla jsem co nejdříve vědět, jak to všechno dopadne. Jako máma půlročního dítěte jsem celý příběh nesla těžce, brečela jsem skoro pořád. Představa, že se něco takového opravdu dělo, že to není jen fikce, je opravdu šílená. Taková monstra žila, a není to tak dávno. Ještě teď, jak to píšu, mi běhá mráz po zádech. Troufnu si říct, že příběhy z 2. světové války mám již docela načtené, takže mám s čím porovnávat, a tento příběh řadím mezi ty lepší. Rozhodně doporučuju (a můžem se těšit i na druhý díl).

    Kniha, Kontrast, 2024, 9788027714520

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 99 Kč Nápověda