Zahrada mrtvých duší E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Markovým světem se po náhlé smrti otce rozprostře nicota. Podivný vzkaz jako ze záhrobí ovšem mladého malíře vytrhne z letargie: vypadá to, že pouze jeho sestra Šárka, kterou už roky neviděl, zná pravé důvody rodinného neštěstí. Najít ji přesto nebude snadné. Sama se ukrývá v hlubokých lesích, kde ji uvěznila vlastní minulost. Ta, kterou jejich… Přejít na celý popis

Lena Kiefer: Westwell: Tíživá lehkost lásky Jejich starší sourozenci zemřeli, protože se milovali. Oni byli předurčeni k tomu, aby se nenáviděli. Ale proti citům jsou bezmocní. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Markovým světem se po náhlé smrti otce rozprostře nicota. Podivný vzkaz jako ze záhrobí ovšem mladého malíře vytrhne z letargie: vypadá to, že pouze jeho sestra Šárka, kterou už roky neviděl, zná pravé důvody rodinného neštěstí. Najít ji přesto nebude snadné. Sama se ukrývá v hlubokých lesích, kde ji uvěznila vlastní minulost. Ta, kterou jejich otec vidí docela jinak než všichni ostatní.

Sdílet 0

Nakladatel
Vyšehrad
jazyk
čeština
Počet stran
312
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.1 z 5 9 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Monika Ptáčková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nádherná kniha, ze které mi bylo hodně úzko. Perfektní styl, krásně napsáno, četla jsem opravdu jedním dechem.

    E-kniha, Vyšehrad, 2022,

  • 3 z 5 hvězdiček Tomáš Juza registrovaný uživatel

    Jak začít.. Zahrada mrtvých duší hned ze začátku zaujme zajímavým fyzickým vzhledem. Velmi zdařilá obálka knihy. Jak graficky tak provedením. Po otevření upoutá nažloutlý retropapír a modré písmo. V závěru knihy je dokonce inverzní provedení. Zajímavé jsou i ilustrace. Bohužel zajímavé modré písmo se při horších světelných podmínkách ukáže jako četbu komplikující. Alespoň pro mne. To by bylo ke vzhledu knihy a teď k obsahu... Příběh je vyprávěn z pohledu tří hlavních postav. Syna Marka, dcery Šárky a druhého manžela jejich matky, Jana. Začínáme právě na pohřbu Jana a to z pohledu Marka. Marek je dospělý, živý se malováním, žije sám a je, řekněme psychicky nevyrovnaný. Jana, který pro něj byl více otcem, než skutečný opilecký otec, měl rád a proto nedokáže pochopit jeho rychlý odchod. Bohužel jeho matka byla citově chladná, takže tomu odpovídá i jejich vztah. Marek se rozhodne vypátrat, proč zemřel Jan a proč jej opustila jediná osoba, kterou měl krom babičky rád a to jeho starší sestra Šárka. Sledujeme vzpomínky těch tří na společný život a pomalu odkrýváme, co dokáže přehnaná láska, nepochopení, zkreslený náhled na realitu. Nejenže sledujeme příběh očima tří postav, ale nahlížíme do něj i v několika časových rovinách, které se potkávají i míjí. Nakonec se příběhy propojí v celkem očekávaný, ale přesto šokující konec. Kniha je velmi silným psychologickým vyprávěním, které je v celkové rovině hodně dobré. Ale... Ale jsem nucen dát jen tři hvězdy. Osobně mi hodně vadilo, na to jak výjimečně je kniha vyrobená , na to jak silný příběh obsahuje, tak z pohledu Marka i Šárky je psaná hovorovou češtinou . Až přehnaně hovorovou. Vím, že je to subjektivní, ale zážitek z knihy mi to kazilo. A to hodně Nicméně, pokud má člověk rád složité rodinné vztahy, silný příběh, určitě nebude zklamán. Kniha se čte velmi dobře

    Kniha, Vyšehrad, 2022, 9788076016408

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie registrovaný uživatel

    Musím říct, ze tohle bylo neskutečný. Kniha je skvěle napsána, vyvolala ve mne tolik pocitů. Jedná se o autorovu prvotinu a já musím smeknout, jak je povedená.

    Kniha, Vyšehrad, 2022, 9788076016408

  • 5 z 5 hvězdiček ann_reads_books registrovaný uživatel

    Tahle kniha mi zlomila srdce. Bylo to neuvěřitelně silné čtení. Ale opravdu nebylo ani malinko veselé. Markovi zemře otec. Po jeho smrti Marek získá jisté informace, které v něm vzbudí podezření, že není všechno v jeho životě takové, jaké se zdálo. Jediný, kdo by mohl vědět víc je jeho sestra Šárka, kterou už roky neviděl a jakoby se po ní slehla zem. A tak Marek začne pátrat. Šárka Markovi nechává sérii vodítek, díky kterým se Marek dobere pravdy, která mu změní život. My spolu s Markem, Šárkou, jejich kamarádkou Lenkou a jejich otcem Janem postupně odkrýváme minulost, která měla zůstat navždy pohřbená a zároveň musela být odhalena. Příběh plný nespravedlnosti, lží, přetvářky a bolesti Lukáš Boček napsal naprosto bravurně. Do sychravého počasí je jako dělaný. Jen si teď budu muset přečíst asi nějakou romanťárnu, abych rozehnala tu temnotu. Musím vyzdvihnout i dokonalé grafické zpracování knihy. Obálka, černé stránky a ilustrace od Evy Bartošové doplňují příběh naprosto dokonale. Četli jste Zahradu? Co na ni říkáte? Čtete rádi temnější příběhy? Jaký vás kdy zasáhl nejvíce? Já nemůžu jinak než dát 5⭐️/5⭐️ Na tuhle knihu jen tak nezapomenu.

    Kniha, Vyšehrad, 2022, 9788076016408

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Urbanová registrovaný uživatel

    Můj názor: Kniha pojednává o rodinném tajemství, kdy na povrch vyplouvají jen nejasné věci. Po smrti otce Marek pátrá, co se stalo. A proč je celá rodina rozpadlá. Jediný kdo mu může celou věc trochu objasnit je jeho sestra Šárka, ale ta už není doma několik let a ani nepřišla na pohřeb. Potřebuje vědět, co se děje, aby mohl jít dál. V knize se střídá vyprávění Šárky, Marka i otce Jana. Šárky i Marka mi je líto. Pomalé odkrývání skutečnosti v knize se mi líbí. Stále mne nutilo číst dál a dál. Díky tomu jsem si knihu vůbec nepošetřila. ‍♀️ Kniha je ponurá, smutná, ale čte se opravdu dobře. Líbí se mi, jakým stylem autor píše. Krásné jsou i ilustrace v knize, které dodají knize šmrnc i to, že na konci knihy je černá stránka a bílé písmo. Nechápala jsem chování matky (Kudlanky) , kterou tak nazývá manžel Jan. Pro mě je k nepochopení to jak se chovala k dětem. Jak se o ně vůbec nestarala. Chování otce jsem taky nechápala. On si vůbec neuvědomoval, že by dělal něco špatně. Musím říct, že mám letos štěstí na knihy. Kniha byla smutná, ale skvělá. A moc doufám, že nakonec najdou Marek a Šárka smysl života a budou mít jeden druhého. Knihu doporučuji.

    Kniha, Vyšehrad, 2022, 9788076016408

  • 5 z 5 hvězdiček Lenka Zajíčková registrovaný uživatel

    Markovi zemře otec. Nevlastní otec. Navíc je to zcela nečekaně a náhle. S mámou přežijí pohřeb a Markovi trvá několik týdnů než je schopný vyzvednout urnu. Přežívá...navíc ho mrzí a nejde mu do hlavy, proč se na pohřbu neukázala jeho sestra Šárka. Ano, neviděli se několik let, ale že by ani smrt otce nebyla důvodem přijít? Jednoho dne potká Lenku, bývalou kamarádku Šárky a ta mu předá dopis. Tím nastává životní zvrat a totální chaos v Markovo životě. Příběh nás přenáší do Markova dětství a vzpomínek na otce. Jak s ním chodil rybařit, jak jeho i Šárku bral na výlety a jak se jim věnoval. Jejich matka taková nebyla a raději pracovala ve svém květinářství. Od začátku je z příběhu cítit velký strach, obavy a hlavně tajemství. Temné a znepokojivé. A ví o něm Šárka. Sestra, kterou se Marek snaží vypátrat společně s Lenkou. Marek se prostě musí dozvědět, co se v jejich rodině odehrálo a proč otec zemřel.... Je to depresivní a silné čtení. Já měla při čtení místy husí kůži, protože příběh zní tak autenticky... Pomocí deníkových zápisků a vzpomínek tří lidí, Marka, Šárky a otce je nám před očima rozplétán rodinný příběh plný bolesti, lží, přetvářky, ale i naděje a velkého odhodlání. Čte se skvěle a navíc je na začátku knížky QR kód s odkazem na skladby, které v knize zazní a to je naprosto skvělé, protože to ještě víc podtrhne atmosféru při čtení. Navíc má autor bohatou slovní zásobu a používá takové slovní obraty, že čtenářské srdce plesá.

    Kniha, Vyšehrad, 2022, 9788076016408

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Marek po smrti svého otce nemůže zase začít normálně fungovat, cítí smutek a neví, co se životem. Probere ho až zpráva od sestry Šárky, kterou roky neviděl. Díky ní začíná odhalovat rodinné tajemství, které možná mělo raději zůstat skryté. Tak toto byla knížka, která mě chytla u prvních řádků a už jsem ji nemohla odložit, chtěla jsem vědět, jak to bude dál. Ponořila jsem se do příběhu, okamžitě jsem se dokázala vcítit do každé z postav, prožívala jsem jejich emoce, které autor skvěle popsal. Při čtení jsem ani nedutala a kolikrát jsem četla se zatajeným dechem. V příběhu pomalu odkrýváme rodinné tajemství. Při čtení jsem se bála, co přijde, protože mi bylo jasné, že to nebude pěkné a lehké čtení. Jsou zde zpracována nelehká témata, která Vám nemusí udělat dobře. Je to smutná kniha o vážných věcech, které se bohužel dějí kolem nás. Jelikož kniha začíná tématem, které se mě osobně dotklo, a autor to napsal naprosto přesně, vyjádřil všechno pocity a emoce, tak jsem již na straně 14 brečela a byla jsem si jistá, že kniha bude skvělá a nespletla jsem se. Moc se mi líbí autorův styl, jeho věty, obraty, slovní zásoba, čtení jsem si díky tomu opravdu užívala. Text mi přišel hodně přirozený a prostě se trefil do mého vkusu. V knihách mám moc ráda, když samotné postavy milují knihy, díky tomu si nutně budu potřebovat přečíst Dopis otci od Franze Kafky. Nesmím zapomenout zmínit krásné ilustrace od Evy Bartošové a celkovou nádhernou úpravu knížky, jak už to v edici Tvář od Vyšehradu bývá. S čím jsem měla malý problém, tak já osobně v knihách moc nemusím, když hlavní hrdinové pátrají na vlastní pěst i v takových věcech, kde už by se třeba měla zapojit policie. A navíc jim všechno až moc dobře vychází. I přesto, je to skvělá kniha, která si mě získala, pokud máte rádi v knihách vážnější témata, tak rozhodně po knize sáhněte. A já už jen doufám, že Lukáš Boček pracuje na další knize, protože mi je jasné, že si ji budu potřebovat přečíst.

    Kniha, Vyšehrad, 2022, 9788076016408

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 279 Kč Nápověda