Příběh slunečnice E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Natálie i Eva touží po lásce. Obě mají podobné sny, ale každá z nich žije v jiném období a má jiné starosti. Zatímco Natálie se v nemocnici zotavuje ze zranění, která utrpěla při dopravní nehodě, v podání upovídané stařenky Hedviky, která s ní sdílí pokoj, ožívá příběh Evy. Její sestra sloužila za protektorátu v opatrovně ukrývající přísně… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Natálie i Eva touží po lásce. Obě mají podobné sny, ale každá z nich žije v jiném období a má jiné starosti. Zatímco Natálie se v nemocnici zotavuje ze zranění, která utrpěla při dopravní nehodě, v podání upovídané stařenky Hedviky, která s ní sdílí pokoj, ožívá příběh Evy. Její sestra sloužila za protektorátu v opatrovně ukrývající přísně střežené tajemství. Nikdy by ji nenapadlo, že se na tomto místě může zamilovat a její život nabere nečekaný směr. Doba tehdy lásce příliš nepřála a Eva se musela neustále rozhodovat mezi srdcem a rozumem. V porovnání s jejím milostným dramatem je život stejně staré Natálie celkem poklidný. Trápí ji sebestředný partner, s nímž nejspíš životní štěstí nenajde. Ale kdo je ten pravý? Dokáže Natálie prožít stejně intenzivní emoce jako Eva v období, kdy si musela lásku vybojovat navzdory nepříznivému osudu? Jsou věci, které se v průběhu dějin nemění.

Sdílet 0

Nakladatel
MOTTO
jazyk
čeština
Počet stran
280
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 14 hodnocení čtenářů

13× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Veronika Enochová registrovaný uživatel

    Jako první jsem četla autorčin Příběh akvamarínu a ani Slunečnice mě nezklamala. Opět se můžete těšit na dvě časové linie, jednu současnou a jednu z druhé světové války. Pokud válečné knížky nevyhledáváte, nemusíte se bát, nečekají vás tu žádné drastické popisy hrůz, koncentračních táborů a podobně. Celý příběh je primárně o mezilidských vztazích, o pravé lásce a přátelství. Člověk si při čtení uvědomí, jak kolikrát stačí málo, a život se může ubírat úplně jiným směrem. Obě linky jsou moc hezky propracované a nemůžu říct, že by mě některá z nich bavila víc.

    Kniha, MOTTO, 2022, 9788026721703

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie Votočková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Dokonalé, pravdivé , upřímné i dojemné . Skvělý nápad vyprávět o lásce, která je tak opravdová a složitá ve dvou rovinách . Smekám před autorkou, těším se na další knihy. Před necelým rokem jsem trávila taky čas v nemocnici, na pokoji se starší paní a celé mě to zpětně pohltilo a donutilo také přemýšlet. Láska je krásná, když je tak opravdová

    Kniha, MOTTO, 2022, 9788026721703

  • 5 z 5 hvězdiček Naděžda Bajtek Zasadilová registrovaný uživatel

    Příběh slunečnice, je autorčina románová prvotina a myslím, že se toho zhostila krásně. Já jsem dostala přesně to, co jsem čekala a nechtěla jsem, aby čtení skončilo. Mám moc ráda příběhy, které někdo vypráví. Ještě když žil děda, tak nám občas nějaké příběhy z války vyprávěl, ale nikdy to nebylo o lásce – Nebudeme si nic nalhávat, na to jsou prostě lepší babičky. A mě se sen splnil – babi Kratochvílová je úžasná vypravěčka – moc jsem si ji oblíbila a hltala příběh její sestry Evy od začátku až do konce. Moc se mi líbila linka vyprávěná Hedvikou – sirotčinec pro kluky bylo prima zpestření. Nebyl okamžik, kdybych lásce Evy a Jakuba nevěřila. Moc jsem jim přála šťastný sluníčkový konec. Ten kdo takovou babičku má, má veliké štěstí, že si od ní může nechat vyprávět. A ten kdo ji jako já nemá, tak si může přečíst příběh, který nám Miriam napsala. Budete mít přečteno rychle, linky se tak hezky střídají, že Vás prostě zajímá, co bude dál a kniha se moc odložit nedá. Opravdu krásný dojemný příběh o lásce a štěstí. Moc ráda si nějaký další od autorky přečtu.

    Kniha, MOTTO, 2022, 9788026721703

  • 3 z 5 hvězdiček Zuzana Uživatel aplikace KDčko

    Dvacetiletá Natálie se tak nějak plácá v životě a ve vztazích. Po nehodě se v nemocnici setkává se starou Hedvikou, která jí postupně vypráví příběh opravdové lásky mezi její sestrou Evou a Jakubem. Tento příběh mladé dívce otevře oči a změní život. Knížka se mi četla moc dobře, ale tak nějak toho ve mně moc nezanechala. Dvě love story ve dvou úplně různých dobách a happy end.

    Kniha, MOTTO, 2022, 9788026721703

  • 5 z 5 hvězdiček Dominika registrovaný uživatel

    Ja jsem tak rada, ze jsem na tuhle knihu narazila. Na to ze se jedna o tuzemskou autorku, tohle byla radost cist. Stridaji se tu dve linky a ja si uzila obe dve. Krasne, ctive, velky cit pro jazyk. Uplne me to vtahlo. Prave ctu dalsi knihy, ale asi jsem objevila novou oblibenou autorku.

    Kniha, MOTTO, 2022, 9788026721703

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Šamšová registrovaný uživatel

    "Láska je čarodějka, elixír života, i štěstí, nejitenzivnější pocit." Někdo musí lásku prožít, aby o ní jiní vyprávět. Tak tomu bylo u Hedviky a její příběh vypráví v nemocničním pokoji její, dnes už stará, sestra Eva mladé dívce Natálii, která se tu ocitla po nehodě. Jedním slovem nádhera, kniha jako stvořená pro romantické duše. Rozpláče, ale také rozněžní, pohladí a zahřeje u srdce, protože je plná naděje, že láska tu mezi námi je, ať je doba jakkoliv těžká. Autorka vypráví dva příběhy, každý v jiné době, ale každý velmi silný a krásný. Oblíbila jsem si nejen Evu, která to neměla jednoduché, ale také Natálii, protože byla velmi vnímavá, empatická a citlivá. V knize se objevily i mé milované svátky - Vánoce Tato kniha je jako stvořená číst ji v tomto čase a nebo ji darovat jako dárek mamince či babičce pod vánoční stromeček, stejně jako to udělám já. Už se moc těším na další knihu autorky.

    Kniha, MOTTO, 2022, 9788026721703

  • 5 z 5 hvězdiček Miroslava Kolářová registrovaný uživatel

    Ahojky všem. Tak jsem tady s další recenzí na autorskou knihu od Miriam Blahová - autorka , kterou nám do štafety poslala Nika Vachová . A cože je to za knihu???? No přece... 📚PŘÍBĚH SLUNEČNICE 🌻🌻🌻🌻 nákladatelstvi MOTTO 270 stran Autorka Miriam Blahová Krásný příběh plný emocí, krutosti zacházení s lidmi a přinutí nás k zamyšlení, jestli to, co děláme je opravdu dobré nebo špatné. Vyprávění ve dvou časových osách, v přítomnosti a minulosti mi vůbec nedělalo problém. 🌻🌻🌻 Natálie se po úrazu ocitá v nemocnici a společnost na pokoji jí dělá starší paní. Co si tak rozdílné věkové kategorie mohou povídat???👨‍🔬👨‍🔬👨‍🔬👩‍🔬👩‍🔬 Babi, tak jí Naty oslovovala po jejich seznámení, začala ale vyprávět příběh o své sestře Evě. Ten se odehrával během okupace za 2.svetove války. Naty se zpočátku nechtělo moc poslouchat, ale babi uměla zaujmout posluchače a vtáhla Natalii tak silným příběhem do děje, že už si pak sama říkala o pokračování.💗💗💗🌻📚 Vyprávění té "staré ženské" ji dokonce přimělo tak naslouchat, že sama si pak uvědomila spoustu věcí, které udělala špatně a pomohlo jí tzv. otevřít oči a vidět svět úplně jinýma očima než se dívala doposud. Její dosud velké problémy se staly malichernostmi. A jak sama řekla Naty, babi Heda jí pomohla přijít k rozumu a ukázala jí tu správnou cestu ke štěstí... 💗💗💗💗🌻🌻🌻 Mne se kniha moc líbila. JEŠTĚ jednou děkuji za možnost si knihu přečíst @recenzienika. A další me knihy na mém IG https://instagram.com/traceybeegee?igshid=MTFjNDZxZjQ5Y25uZw==

    Kniha, MOTTO, 2022, 9788026721703

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika Havlíčková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    V knize se prolínají dvě časové linie, prostředí je krásně vykreslené, příběh je dojemný, poutavý a krásně se čte. Babi Hedviku si zamilujete a po dočtení se vám po ní bude stýskat.

    Kniha, MOTTO, 2022, 9788026721703

  • 5 z 5 hvězdiček Magdalena Maxova registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Opravdu krásná knížka!

    E-kniha, MOTTO, 2022,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 174 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora