Doktorka z domu Trubačů E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Literárním zpracováním osudu lékařky přezdívané „český Albert Schweitzer“ přiblížila Ilona Borská výjimečnou osobnost Vlasty Kálalové-Di Lottiové. Léčila, milovala, studovala, přednášela a cestovala s umanutou odvahou jít za svým snem. Její mimořádné nadání však bylo vykoupeno i nezměrným utrpením. Rodačka z Bernartic u Tábora, mladá… Přejít na celý popis

Nikki Erlick: Život na míru Jak dlouho tady ještě budu...? Dobře víme, že jsme smrtelní. Chtěli bychom ale vědět kdy „to“ přesně přijde? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Literárním zpracováním osudu lékařky přezdívané „český Albert Schweitzer“ přiblížila Ilona Borská výjimečnou osobnost Vlasty Kálalové-Di Lottiové. Léčila, milovala, studovala, přednášela a cestovala s umanutou odvahou jít za svým snem. Její mimořádné nadání však bylo vykoupeno i nezměrným utrpením. Rodačka z Bernartic u Tábora, mladá nadaná absolventka lékařské fakulty, se ve dvacátých letech minulého století vydala sama do Orientu a založila v Bagdádu československou nemocnici. Jako žena-lékařka a navíc Evropanka se musela zpočátku potýkat s nedůvěrou místních, kteří často stále spoléhali na pověry a domácí léčitelství. Protože ale mluvila plynně arabsky, rychle si získala klientelu – především z řad žen, kterým do té doby kvalitní péče chyběla. Smyslem jejího života bylo pomáhat lidem. Přes osobní tragédii nikdy nezatrpkla a věnovala veškeré své síly těm, kteří to nejvíce potřebovali – trpícím.

Román Ilony Borské se již téměř půlstoletí těší neslábnoucí čtenářské oblibě. Dvanácté vydání vychází v nové grafické úpravě.

Sdílet 0

Nakladatel
MOTTO
jazyk
čeština
Počet stran
304
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Hořánková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knihu jsem četla už před léty a některé její aktéry osobně znala. Neodolala jsem a koupila jsem ji. Vřele doporučuju všem, koho zajímá osud zajímavé a vzdělané ženy. Devizou knížky je, že ji přečtete jedním dechem.

    Kniha, MOTTO, 2012, 9788072467051

  • 5 z 5 hvězdiček Helena R. registrovaný uživatel

    Úžasně převyprávěno. Neskutečná žena, neskutečná osobnost. O Vlastě Kálalové di Lotti by se mělo učit ve školách!!!

    Audiokniha, Voxi, 2020, 8594050430723

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh paní doktorky Vlasty Kálalové-diLotti, která se v roce 1924 rozhodla vybudovat českou nemocnici na Blízkém východě. Sledujeme tak její cestu od jejích studií až do jejího stáří. Osud ji nadělil nelehký život, ona se však vždy zvedla a pokračovala ve své cestě. Tato kniha je pokladem z knihobudky. Nikdy dřív jsem o ní neslyšela a jsem neskutečně překvapená, jak výborná je to kniha. Jelikož mám ráda knihy podle skutečných událostí a ráda čtu o zajímavých a silných lidech, zejména pak ženách, ráda čtu příběhy z lékařského prostředí, tak se není čemu divit, že mě tato kniha naprosto pohltila. Je zde skvěle ukázáno postavení žen ve společnost kolem roku 1925 a to nejen u nás, ale i v jiných zemích. Při čtení jsem si na mapě dohledávala, kam všude se paní Vlasta vypravila. Osud se s ní opravdu nemazlil a to, čím vším si prošla je neskutečné a nepředstavitelné. Hlavně pak to, že jí to nesrazilo na kolena, ale dokázala v sobě najít sílu jít dál. Kniha je plná krásných a moudrých myšlenek. Ač je kniha poprvé vydána už v roce 1978 je psána čtivě, kolikrát až nadčasově. Naprosto vás pohltí a nejde odložit. Rozhodně doporučuji všem, kdo rádi prostřednictvím knih poznáváte zajímavé a silné ženy.

    Kniha, MOTTO, 2022, 9788026721697

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 249 Kč Nápověda