U severní zdi E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Přišel čas platit účty za padesátá léta.  Tajemný Muž s dírou v srdci si nese životem nezhojené jizvy na těle i na duši. Dávný zločin, který ho v dětství připravil o rodinu, nebyl nikdy potrestán. Všichni už zapomněli nebo se o to usilovně snaží. Až na něj. A čím víc se blíží jeho vlastní konec, tím… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Přišel čas platit účty za padesátá léta. 

Tajemný Muž s dírou v srdci si nese životem nezhojené jizvy na těle i na duši. Dávný zločin, který ho v dětství připravil o rodinu, nebyl nikdy potrestán. Všichni už zapomněli nebo se o to usilovně snaží. Až na něj. A čím víc se blíží jeho vlastní konec, tím naléhavěji jako přízraky z hloubi hromadných hrobů Ďáblického hřbitova vystupují příběhy dětských obětí komunistického režimu. 

V léčebně dlouhodobě nemocných pomáhá Ošetřovatelka umírajících svým pacientům v posledních chvílích jejich pozemského života. S novou klientkou však do ústavu přichází i něco, co je mimo možnosti chápání zdejšího personálu. Bude nutné z léčebny nebo ze svědomí stařečků, kteří tají temnou minulost, vymítat ďábla? 

Od autorky bestselleru Prameny Vltavy 

–––

Román je možné číst jako detektivku, i když bez detektiva a bez vyšetřování. Místo nich je tu „mstitel“, který ani po všech těch letech nezapomněl, neodpustil a společně se čtenáři pomalu odhaluje osudy skryté pod náhrobky Ďáblického hřbitova.
— Petra Klabouchová, autorka 

 

Slova Klabouchovou poslouchají stejně jako větší větné celky, komprimované do malých kapitol. Ty se pak složitě, ale účelně mísí v čase. Časté skoky v ději přitom nejsou čtenářsky náročné, naopak přispívají k dramatičnosti. Je lahůdka být v českých poměrech svědkem tak suverénně zvládnutého vypravěčství.
— Aleš Palán o románu Prameny Vltavy, Aktuálně.cz 

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
343
datum vydání
1.01.2023
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Bylo to pro mě těžké čtení, opravdu těžké. Zhruba v poslední třetině jsem se modlil za to, aby to skončilo a já mohl knihu zaklapnout a trochu se dát do pořádku. Emoce se mnou cloumaly ze strany na stranu, jinak to ani nešlo. Je to krásná kniha o zrůdných věcech, tak s ní prosím zacházejte s největší opatrností.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 23 hodnocení čtenářů

22× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Dana S. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Děsivé téma, ale bomba. Na knihu mě upozornilo "Rádio Beat", kde ji dávali jako odměnu za soutěž. Přečteno jedním dechem, kniha ve mně zanechala hluboký dojem. Měli by si ji přečíst hlavně mladí lidé.

    Kniha, Host, 2023, 9788027515400

  • 5 z 5 hvězdiček Renata Pavlinakova registrovaný uživatel

    Velmi silná kniha. Dobře napsaná. Pořád rozdychávám, že se tohle dělo. Kniha ve mně bude dlouho. Stále na ni myslím. Určitě ji nečtu naposledy. Budu ji "nutit" číst všem. Tohle by měla být povinná četba.

    Kniha, Host, 2023, 9788027515400

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika Enochová registrovaný uživatel

    Tuhle recenzi se snažím napsat už několikátý den a pořád jen píšu a mažu, protože mám pocit, že žádná moje slova nedokážou vystihnout, jak moc hluboký dojem ve mě knížka nechala. Takže musím říct jediné - přečtěte si ji. Ano, je to hrozně těžké čtení, je plné hrůz a zvěrstev a nejspíš si ho budete muset dávkovat. Ale je hrozně důležité, aby lidé nezapomněli, co se dělo, a aby si vážili toho, jak se teď mají. Zároveň je knížka napsaná opravdu poutavě a čtivě, jednotlivé, zdánlivě samostatné, případy se pomalu propojují a nakonec do sebe všechno hezky zapadne.

    Kniha, Host, 2023, 9788027515400

  • 5 z 5 hvězdiček Jitka Slezáková registrovaný uživatel

    Strhující, opravdu velmi čtivě napsaná kniha o událostech, které berou dech. Knihu doporučuji, ovšem je to síla....

    Kniha, Host, 2023, 9788027515400

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Na dávné zločiny lidé často zapomínají, ne však Muž s dírou v srdci, toho jeden takový zločin připravil o rodinu a on se snaží, aby zlo bylo potrestáno. Mezitím, v léčebně dlouhodobě nemocných, přijmou novou pacientku a s ní přichází i něco, co je mimo chápání personálu. Uf, tak toto je hodně silný příběh. Od prvních stránek kruté a smutné. Při čtení mi běhal mráz po zádech a kolikrát jsem četla se zatajeným dechem. Zlo se v naší historii vyskytlo hned několikrát, a to v různých podobách. To v padesátých letech bohužel přišlo přímo z našich řad a co se tu dělo, je nepředstavitelné a hrůzné. Rozhodně si tuto dobu musíme připomínat a nesmíme dovolit, aby se něco takového opakovalo. Již jsem četla několik knížek s touto tématikou, ale to, jak to autorka zpracovala ve své knize, je neskutečně silné. Prožívala jsem každou větu, bylo mi smutno, bolelo mě to číst. Chtěla bych říct, aby si knihu přečetli všichni, aby věděli, co se tu dělo, ale na druhou stranu pozor, je to opravdu hodně drsné a zasáhne Vás to. Kromě krutosti lidí a nespravedlnosti, je to příběh i o síle ženy, o mateřství, o stáří. Nechybí tu ani pohled do svědomí těch, kteří zlo páchali. Nejsilnější na tom je ale hlavně to, že je to podle skutečných příběhů. Po dočtení mám plnou hlavu pocitů, ale vůbec je nedokáži uchopit, abych napsala všechno, co chci. Přečtěte si knihu sami a hned budete vědět, co se Vám tu snažím říct. Na místo u severní zdi Ďáblického hřbitova by se rozhodně nemělo zapomenout a díky Petře Klabouchové se to může podařit…

    Kniha, Host, 2023, 9788027515400

  • 5 z 5 hvězdiček Andrea Kost registrovaný uživatel

    Muž s dírou v srdci a Ošetřovatelska umírajících... Nečekala jsem, že to bude až tak silný příběh. Skvěle zvolená kompozice děje. V pravidelných intervalech mi ze čtení bylo tak zle a těžko... Lidé jsou opravdu neuvěřitelní... Jsem autorce moc vděčná, že ji napsala a tyto zvěrstva zase o trochu víc uvedla do podvědomí současné společnosti. Doporučuji dočíst do konce včetně doslovu. Hlavně tedy rozhodně všem, doporučuji tuto knihu si přečíst!

    Kniha, Host, 2023, 9788027515400

  • 5 z 5 hvězdiček Tim Kadlec registrovaný uživatel

    Šílené téma perfektně zpracované. Doporučuji.

    Kniha, Host, 2023, 9788027515400

  • 5 z 5 hvězdiček Miroslava Novotná registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Těžké téma ale přečteno jedním dechem.

    Kniha, Host, 2023, 9788027515400

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 329 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora