Přes zákruty řeky E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Napínavý román se odehrává ve dvou zemích a časových rovinách, které se vzájemně prolínají – v nacistickém Německu za války a v současné Kalifornii. Zachycuje osudy Maxe, Metty a její sestry Johanny.Novomanžele Johannu a Haralda brzy rozdělí válka. Harald musí narukovat do wehrmachtu, i když nenávidí nacisty, Johanna je pilotka, pracuje v německém… Přejít na celý popis

V. Castro: Rebel Moon: Zrozená z ohně Epická vesmírná opera z pera spisovatelky V. Castro, jejíž knihy byly dvakrát nominovány na cenu Brama Stokera. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Napínavý román se odehrává ve dvou zemích a časových rovinách, které se vzájemně prolínají – v nacistickém Německu za války a v současné Kalifornii. Zachycuje osudy Maxe, Metty a její sestry Johanny.
Novomanžele Johannu a Haralda brzy rozdělí válka. Harald musí narukovat do wehrmachtu, i když nenávidí nacisty, Johanna je pilotka, pracuje v německém leteckém průmyslu, a ačkoliv je loajální, musí prchnout z Německa, neboť se Harald zapletl do atentátu na Hitlera. Její sestra Metta se provdá za vysokého důstojníka SS, pracuje však v odboji, seznámí se s americkým vojákem Maxem a zamilují se do sebe. Metta otěhotní, ale válka milence rozdělí. Po letech začíná hledat Max jako již starý nemocný muž s pomocí své dcery Beth stopy po Mette a také po svém dítěti. Podaří se Beth vypátrat Mettino a otcovo dítě? Setkají se znovu Metta a Max? A jaké byly osudy Johanny?

Sdílet 0

Nakladatel
Ikar CZ
jazyk
čeština
Počet stran
264
datum vydání
1.01.2021
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Pokud si potrpíte na romantiku a dojemné konce, myslím, že nebudete zklamáni, musím uznat, že autorka dokázala přenést dojemnou atmosféru i na mě. Když nebudete od knihy Přes zákruty řeky očekávat velké válečné dobrodružství, myslím že se ušetříte malého zklamání a příběh samotný vás zahřeje u srdíčka, což je v tomhle zimním období více než potřeba.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Dana registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Super kniha, doporučuji, přečteno za 2 dny

    Kniha, Ikar, 2022, 9788024946481

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Seznamte se s Maxem, devadesátiletým mužem, jehož zdánlivě poklidný život nabere obrátky poté, co se rozhodne vyhledat svou dávno ztracenou lásku. Tu potkal během druhé světové války v Německu a od té doby o ní neslyšel. Po více jak šedesáti letech mu pomůže s pátráním jeho dcera Beth a díky novým možnostem narazí zřejmě na důležitou stopu. Kromě Maxe tu však máme silné ženy napříč generacemi. Kromě jeho dcery tu poznáváme Johannu a Mettu. Sestry, které žily v nacistickém Německu. Ač to nebyl jednoduchý život, ani jedna se nevzdala bez boje a dělala vše pro to, aby pomohla té správné straně. V knize se střídá minulost a přítomnost, ocitáme se na třech různých místech, ale nebojte se, že by to bylo nepřehledné. Vše je opravdu dobře podané, čtenář se tak krásně orientuje, a i přesto je tu zachováno tajemství do poslední chvíle. Ač je to příběh z druhé světové války, jsou tu skvěle vykresleny silné rodinné vztahy, a to u všech našich hrdinů. Je tak vidět, že právě v těžkých dobách je nejdůležitější rodinná soudržnost a to, když se máte na koho obrátit s prosbou o pomoc. Hlavní hrdina Max je navíc každým coulem sympaťák, při čtení si ho zamilujete, ať už jako staříka v domově důchodců anebo mladého vojáka při bojích v Německu. Kromě rodinného soužití se však dostaneme i přímo do válečné vřavy, přímo na válečné pole mezi vojáky. Při čtení těchto scén jsem měla před očima válečný film, jak to bylo skvěle vylíčeno. Knížka je napsaná neskutečně čtivě a díky tajemství, které chcete odhalit, Vás to nutí číst dál a dál. Já ji v podstatě nedala z ruky, dokud jsem ji celou nepřečetla. A nezapomeňte si připravit kapesníky, protože nejednou i slzička ukápne. Pár připomínek bych ke knize měla – občas byl příběh hodně předvídatelný (doporučuji nečíst anotaci, prozradí toho až příliš) a celé to bylo psáno dost jednoduše. Každopádně poslední stránky jsem doslova hltala, tak nakonec hodnotím vcelku vysoko.

    Kniha, Ikar, 2022, 9788024946481

  • 5 z 5 hvězdiček Dana Plachá registrovaný uživatel

    Moc krásná kniha mě určitě moc zaujala mám ráda téma. V knize se prolínají dvě časové roviny a dvě místa, kde se děj odehrává ( nacistické Německo a součastnost Kalifornie). Zachycuje osud Maxe, Metty a její sestry Johanny. Novomanžele Johannu a Haralda brzy rozdělí válka. Harald musí narukovat do wehrmachtu, i když nenávidí nacisty, Johanna je pilotka, pracuje v německém leteckém průmyslu, a ačkoliv je loajální, musí prchnout z Německa, neboť se Harald zapletl do atentátu na Hitlera. Její sestra Metta se provdá za vysokého důstojníka SS, pracuje však v odboji, seznámí se s americkým vojákem Maxem a zamilují se do sebe. Metta otěhotní, ale válka milence rozdělí. Po letech začíná hledat Max jako již starý nemocný muž s pomocí své dcery Beth stopy po Mette a také po svém dítěti. Byla jsem ráda, že všechno nakonec dobře dopadne.

    Kniha, Ikar, 2022, 9788024946481

  • 4 z 5 hvězdiček Petr Šarvaic registrovaný uživatel

    Trochu mě zaráží to nízké hodnocení, hlavně od čtenářek. Že by tento válečný román, s přesahem do nedávné minulosti, nebyl správně zařazen jako "pro ženy"? Za mě výborná kniha, popisující bitvu v Hürtgenském lese a její následky očima lékaře, který se zamiluje do německé dívky a jeho dcery hledající tuto dívku po 60 letech. Román však popisuje mnohem víc osudů dalších postav, které vykreslují vzestup a teror nacismu v Německu. Krásné 4,5 *. Doporučuji.

    Kniha, Ikar, 2022, 9788024946481

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 229 Kč Nápověda