Ochráním tě

Autor Peter May

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Nespoutaná a drsná krása ostrova Lewis se prolíná s oslnivým světem pařížské módy. Peter May se v novém detektivním románu vrací do prostředí bestsellerové trilogie z ostrova Lewis. Manželé Niamh a Ruairidh Macfarlaneovi vlastní hebridskou luxusní oděvní značku Ranish Tweed. Když se společně vypraví na služební cestu do Paříže, Niamh se nečekaně… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Limitovaná edice Strašidelné domy Kdo se rád bojí, nesmí si nechat ujít knížky Darcy Coates. První tři díly její hororové série Strašidelné domy nyní vycházejí v limitované edici s až děsivě krásnou ořízkou! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Nespoutaná a drsná krása ostrova Lewis se prolíná s oslnivým světem pařížské módy.

Peter May se v novém detektivním románu vrací do prostředí bestsellerové trilogie z ostrova Lewis.

Manželé Niamh a Ruairidh Macfarlaneovi vlastní hebridskou luxusní oděvní značku Ranish Tweed. Když se společně vypraví na služební cestu do Paříže, Niamh se nečekaně dozví o manželově poměru s ruskou módní návrhářkou. Vzápětí se stane svědkem toho, jak Ruairidh i s milenkou zahyne při výbuchu bomby. Zatímco se pařížští policisté a jejich skotští kolegové pouštějí do vyšetřování, Niamh se v žalu vrací domů na ostrov Lewis.

Niamh se začne probírat vzpomínkami na svůj život s Ruairidhem a zoufale se snaží odhalit, kdo by proti jejímu manželovi mohl něco mít. Francouzská policie mezitím vyloučí možnost teroristického útoku a přikloní se k vraždě. Hlavní podezřelé se na ostrov Lewis vydává sledovat vyšetřovatelka Sylvie Braqueová.

Jedna žena se zaobírá minulostí, druhá je ponořena do vyšetřování. Obě se však postupně přibližují k nepříteli s vražednými úmysly.

Díky autorovu vybroušenému smyslu pro detail nám postavy ožívají před očima. Prostředí Hebrid je opět vylíčeno velmi intenzivně a podmanivě.
Kirkus Reviews

Autor v živých barvách vykresluje textilní průmysl, gaelštinu a hebridskou kulturu.
Publishers Weekly

Netradiční kriminální příběh, jehož atmosféra se rázem promění, když autor začne vyprávět o původu vzájemné nesnášenlivosti dvou klanů – shakespearovské a děsivé. 
Coast NZ

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
415
datum vydání
1.01.2019
  • Antonín Sander Antonín Sander

    Nemohu popřít, že si fanoušek dokonalých policejních pátraček nemusí v závěru knihy přijít na své. Dokonalou logiku a posloupnost činů pachatelů i obětí najdete v jiných románech. Jenže pro ty čte Mayovy romány jen málo čtenářů. Jsou to motivy vrahů, atmosferické zasazení do souvislostí i náznaky světa, který není černobílý (v případě Hebrid je obzvlášť šedý) v čem Peter May i jeho nový román „Ochráním tě“, vyniká.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.2 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 229 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora