Maska smrti E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

220 Kč s DPH
Běžně 290 Kč Nápověda Jsme transparentní

DALŠÍ DÍL SEVERSKÉ SÉRIE BEZ KŮŽE |  Vracíme se do mrazivého Grónska jen pár dní po událostech předchozího dílu. Novinář Matthew Cave vzpomíná na poslední setkání s potetovanou Inuitkou Tupaarnaq a snaží se s ní spojit. Na kamenitém břehu moře leží raněná velryba a ochránci přírody se bouří. A mezi ruinami dávné staroseverské osady… Přejít na celý popis

Ali Hazelwood: Šach a mat Ali Hazelwood je láska. Po romantických komediích Hypotéza lásky a Hlava plná lásky, které si získaly srdce milionů čtenářů, přichází s novinkou o rivalech v šachu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

DALŠÍ DÍL SEVERSKÉ SÉRIE BEZ KŮŽE | 

Vracíme se do mrazivého Grónska jen pár dní po událostech předchozího dílu. Novinář Matthew Cave vzpomíná na poslední setkání s potetovanou Inuitkou Tupaarnaq a snaží se s ní spojit. Na kamenitém břehu moře leží raněná velryba a ochránci přírody se bouří. A mezi ruinami dávné staroseverské osady Sandnas právě umírá člověk shozený na dno studny...

V Grónsku existuje mýtus. Mýtus o qivittoqovi. O lidech, které kdysi vyhnali z jejich rodné osady a oni teď bloudí po pustých pláních. Tato stvoření Gróňanům nahánějí největší strach a vypadá to, že jeden qivittoq se právě teď potuluje osadami a připravuje lidi o život.

V závěrečném dílu trilogie není nic takové, jaké se to zdá. Mizí lidé, objevují se staré křivdy i nové důkazy a nikdo neví, komu může věřit.

Sdílet 0

Nakladatel
Vendeta
jazyk
čeština
Počet stran
424
datum vydání
1.01.2020

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.4 z 5 32 hodnocení čtenářů

20× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Barbora Z. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Mám ráda prostředí, kde se děj odehrává. Já bych teda umrzla hned první den. Četla jsem i dva předchozí díly, ale i tak jsem byla překvapená, když došlo k samotnému rozuzlení. Hezká kniha

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788073907679

  • 3 z 5 hvězdiček Martin registrovaný uživatel

    První a druhá kniha mě totálně nakoply, třetí naopak. Zbytečně zdlouhavé vysvětlování kdo, s kým, jak, kdy… Naopak bych čekal, že kauza Ottesen vs Kåre se nějak vyvine.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788073907679

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Krhutová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Celá trilogie byla super, třetí díl byl určitě nejlepší.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788073907679

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzka registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    I přes to že mě kniha bavila, tak pro mě to byl nejslabší díl. Čekala jsem víc vzhledem k předešlým dílům. Pro mě byl top druhý díl.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788073907679

  • 5 z 5 hvězdiček Petr Šarvaic registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Závěrečný díl trilogie Grónsko rozmotá všechny linky z předchozích dílů a ještě navrch se může čtenář trochu bát s hrdiny, kterým o život usiluje nemrtvý z Inuitských legend. Archelogožka pomáhá novináři rozplést záhadu zabitých po způsobu starých seveřanů, ale cesta k pravdě je opět poseta zástupem brutálně zavražděných lidí, až jsem si říkal, zda v tak řídce zaplněných osadách zůstane někdo na konci vůbec naživu. Je to nejlepší díl, ale jen proto, že dává smysl a rozuzlení předchozích dvou knih. Celou trilogii hodnotím na 4,5 hvězdy a vřele doporučuji.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788073907679

  • 4 z 5 hvězdiček David R. registrovaný uživatel

    3,5 z 5 Knihu bych definoval jedním slovem - překombinovaná. Autor už zachází opravdu za hranu toho, jak jsou všichni s každým nějakým způsobem spojení, každý tam každému někoho zabil nebo znásilnil, každý tam je s každým příbuzný. Už jsem se v tom opravdu ztrácel, což mi na zážitku rozhodně nepřidalo, současně už se to strhává do trošku "Jason Bourne" stylu. Autor opět nepřesně uvádí informace z předchozí knihy (Jákoba nezabil Bárdur, jak se píše v této knize, ale Símin atd.). Některé postavy z předchozích knih se chovají úplně mimo svůj charakter, některé věci jsou nedomyšlené (vrtulník armády s 10 členy posádky, jejichž velitel na místě, kam přilitěli, zemře a dál se to neřeší? Nikdo z nich si toho nevšiml a nechají hlavní postavy prostě odejít? Ze všech tří má kniha sice nejzajímavější námět, přízrak ze severských mýtů je opravdu zajímavý a místy dokáže působit strašidelně, nicméně linka s Tupilakem je už spíše navíc (a všude) a příběh trochu kazí. Nicméně se kniha čte stejně dobře a rychle, jako předchozí dvě a na konec je mi snad i líto, že už se s postavami v dalších příbězích nesetkám.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788073907679

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Trestrová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tato třetí kniha neměla chybu a dá se říci, že se vše vysvětlilo. Tato trilogie opravdu stojí za přečtení, i když první kniha Bez kůže, tam mi chvíli trvalo se začíst. Dokonce v této knize mi pár věcí došlo dřív, než byly objasněni. A závěrem mohu říci, že ani já sama nevím jak bych se zachovala, jak bych reagovala, kdybych byla na místě všech postav, které do toho všeho byly zainteresovány. Tuto trilogii si někdy v budoucnu ráda přečtu znovu.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788073907679

  • 2 z 5 hvězdiček Aneta Ledvinková registrovaný uživatel

    Začátek pokračování je hodně zdlouhavý. Zbytečně se začátek prodlužuje, a samotného čtenáře nemůže podle mě nadchnout. Prvních 200 stran je jen nudné povídání o Grónsku a životě postav a vztazích. Na konci se už příběh trochu rozjíždí, ale čekala jsem od příběhu trochu víc. První díly byly lepší, ale tento byl pro mne zklamáním.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788073907679

  • 3 z 5 hvězdiček Kateřina Vršanská registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    První díl série byl velmi dobrý a druhý ještě lepší. Dalo by se tedy očekávat, že ten třetí, který je završením toho všeho, vystřelí do nebeských výšin. Za mě se tento odpal vůbec nepovedl. Ba naopak. Třetí díl je opravdovým zklamáním. Zbytečně složitě překombinované, Tupaarnaq se nám opět ještě víc přiblížila Lisbeth Salanderové a i když je jasné, že v Grónsku se více či méně zná každý s každým, proč z půlky udělat zloduchy a z druhé půlky oběti??? Škoda.

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788073907679

  • 3 z 5 hvězdiček Václav registrovaný uživatel

    Nordbo nepatří k úplné severské špičce,ale čte se dobře.Z celé trilogie byl nejlepší druhý díl.Ten třetí je zhruba na úrovni jedničky,ale jako závěr trilogie byl ok

    Kniha, Vendeta, 2020, 9788073907679

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 220 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora