Až najdu klíč E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Lars Kepler přichází s napínavou detektivní sérií — pod novým pseudonymem!  Soukromá vyšetřovatelka Julie Starková přijímá u sebe v kanceláři neohlášenou návštěvu. Per Günter Mott, který je jedním z majitelů úspěšné rodinné firmy, se předchozího dne zúčastnil firemní schůze na svém panství v severozápadní… Přejít na celý popis

Rebecca Yarros: Čtvrté křídlo Spalující napětí, nelítostní draci a jejich jezdci! Romantická fantasy, která uchvátila svět, je konečně tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Lars Kepler přichází s napínavou detektivní sérií — pod novým pseudonymem! 

Soukromá vyšetřovatelka Julie Starková přijímá u sebe v kanceláři neohlášenou návštěvu. Per Günter Mott, který je jedním z majitelů úspěšné rodinné firmy, se předchozího dne zúčastnil firemní schůze na svém panství v severozápadní části Švédska. Ráno pak ve svém telefonu našel fotografii zkrvaveného svázaného muže s pytlem na hlavě. Kvůli výpadkům paměti způsobeným velkým množstvím vypitého alkoholu ale netuší, jak se snímek do jeho telefonu dostal a kdo je na něm zachycen. Ze strachu o svoji pověst chce Per Günter Julii pověřit, aby očistila jeho jméno, než se do případu vloží policie. 

Julie požádá svého bývalého manžela Sidneyho Mendelsona, který pracuje u policie, aby si vzal volno a s vyšetřováním jí pomohl. Stále ještě trochu doufá, že by to mohla být šance získat ho zpět. Julie a Sid se společně vydají do honosného sídla uprostřed hlubokých lesů, kde se postupně seznamují se všemi členy rodiny Mottových. A jak se brzy ukáže, každý z nich má své tajemství. 

–––

Rádi píšeme jako Lars Kepler a hodláme v tom pokračovat, ale série Klíč nám poskytla příležitost prozkoumat naši vášeň pro klasickou detektivku. Detektivní příběh, kde je v centru dění samotná záhada okolo vraha, je podle nás neuvěřitelně vzrušující. Když čelíte opravdové logické hádance, postupně sbíráte nápovědy a v každém dialogu postav se pokoušíte najít vodítka, je v tom cosi nesmírně lákavého.
— Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril 

Až najdu klíč je naprosto originální, ostře vybroušená detektivka v klasickém stylu Agathy Christie — s přídavkem něčeho nezaměnitelně keplerovského, s nádechem melancholie v jazyce i postavách. Stejně jako v sérii s Joonou Linnou, i tady si postavy v sobě nesou traumata a temná tajemství, která jsou stejně napínavá jako samotná vražda, kolem níž se vše točí.
— Anne Kirstine Christensenová, nakladatelství Gutkind 

Alexander a Alexandra svou novou sérií dokazují, jak výjimečnými autory jsou; můžeme zde sledovat superchytrou a komplikovanou soukromou vyšetřovatelku Julii Starkovou, která jako novodobá slečna Marplová řeší zvláštní a sugestivní záhady.
— Helena Ljungströmová, redaktorka nakladatelství Albert Bonniers 

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
272
datum vydání
1.01.2023
  • Zdeněk Gothard Zdeněk Gothard

    Vsadím se, že vám je jméno Ahndoril nějak povědomé. A také, že by mělo. Jedná se o příjmení manželů, které znáte spíše pod pseudonymem Lars Kepler. Alex Ahndoril je tedy pseudonym, který se manželé rozhodli použít pro trochu jiný formát detektivky. K napsání něčeho nového je „inspirovala“ Alexova srdeční příhoda. Jejich nová hlavní postava, soukromá vyšetřovatelka Julie Starková, mívá totiž při hledání stop stavy, kdy se jí zpomalí srdeční tep a zároveň také čas kolem ní a ona si tak může některé detaily prohlédnou o něco déle a podrobněji.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.6 z 5 32 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 10× 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.7 z 5

  • 1 z 5 hvězdiček Markéta Vítová registrovaný uživatel

    Knihy jsem nikdy na těchto stránkách nehodnotila, zastávám názor, že si každý má úsudek vytvořit sám, ale v tomto případě i vzhledem k ceně knihy činím výjimku jako varování pro další čtenáře. Bohužel jsem se nachytala na autora a koupila přes internet bez prohlédnutí na prodejně. Takže: nehorázná slátanina na úrovni seminární práce z kurzu tvůrčího psaní, kdy popravdě pochybuji, že uvedení autoři ji skutečně napsali-tak hluboko přece klesnout nemohli. Dočítala jsem cca od páté stránky jen proto, abych se přesvědčila, že je to tak blbé opravdu až do konce. Bylo.

    Kniha, Host, 2023, 9788027518180

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie Novotná registrovaný uživatel

    Knihu jsem přečetla jedním dechem. Doporučuji všem fanouškům Hercula Poirota a detektivních románů ve stylu záhada zamčeného pokoje.

    Kniha, Host, 2023, 9788027518180

  • 4 z 5 hvězdiček Markéta Hlavová registrovaný uživatel

    Kdo čeká klasického Keplera, bude zklamán. Kdo ale pochopil, že tady nejde o Joonu Linnu, ale o úplně jiný příběh a jiný styl psaní, bude spokojen

    Kniha, Host, 2023, 9788027518180

  • 1 z 5 hvězdiček petr král registrovaný uživatel

    Dílo nehodné takových autorů.

    Kniha, Host, 2023, 9788027518180

  • 4 z 5 hvězdiček Šárka Partykova registrovaný uživatel

    Docela čtivé,styl Agatha Christie.Kepler je lepší.

    Kniha, Host, 2023, 9788027518180

  • 4 z 5 hvězdiček Markéta Vacková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nebylo to špatné, ale Kepler byl rozhodně lepší...

    Kniha, Host, 2023, 9788027518180

  • 5 z 5 hvězdiček Iwíček Uživatel aplikace KDčko

    Alex Ahndoril je novým pseudonymem manželské dvojice, jež vystupuje pod pseudonymem Lars Kepler. Nové jméno s sebou přináší nový koncept, jenž potěší zejména příznivce klasické krimi podobné tvorbě Agathy Christie. Příběh je čtivý a napínavý od začátku do konce. Hlavní hrdinka Julie řeší případ nejen s pomocí své šedé kůry mozkové, skládá si dohromady dílky puzzle, až nakonec přijde k rozuzlení celé záhady. Zajímavé je, jak je to zamotané a na konci vše působí tak logicky a krásně to do sebe zapadá. K rozuzlení se ale musí člověk pročíst a nechat si zamotat hlavu slepými uličkami. Doporučuji všem milovníkům detektivních románů, ale i příznivcům Larse Keplera a Agathy Christie. Věřte, že nový koncept tvorby krásně sedí.

    Kniha, Host, 2023, 9788027518180

  • 5 z 5 hvězdiček Helena registrovaný uživatel

    Příběh celkem dobrý. Přečetla jsem za tři dny. Samozřejmě to je úplně jiné čtení než od Keplera. Takže kdo by chtěl dalšího Joonu,toho nenajde.

    Kniha, Host, 2023, 9788027518180

  • 2 z 5 hvězdiček Denisa Pšeničková registrovaný uživatel

    Za mě nic moc. Čekala jsem od knihy daleko více. Myslím že druhý díl ani číst nebudu. Chci zpět Joonu!

    Kniha, Host, 2023, 9788027518180

  • 2 z 5 hvězdiček Helena registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Průměrná detektivka, opsaný pribeh z filmu? Chci zpátky Keplera!!!🙏🏻

    E-kniha, Host, 2023,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 299 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora