Jednoho krásného dne

Autor Šemi Zarhin

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Na pobřeží Galilejského jezera v sobě Šlomi kuchařské nadání a spolu s maminkou Ruchamou začnou vařit na zakázku. K tomu se Šlomi v tomto pulsujícím prostředí zamiluje do Elly, zvláštní dívky se sebevražednými sklony. Lákavé jídlo a vášnivé vztahy stojí ve středu rodinné ságy, kde spolu lidé skrze jídlo komunikují, utěšují se, zrazují se a zápasí… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Na pobřeží Galilejského jezera v sobě Šlomi kuchařské nadání a spolu s maminkou Ruchamou začnou vařit na zakázku. K tomu se Šlomi v tomto pulsujícím prostředí zamiluje do Elly, zvláštní dívky se sebevražednými sklony. Lákavé jídlo a vášnivé vztahy stojí ve středu rodinné ságy, kde spolu lidé skrze jídlo komunikují, utěšují se, zrazují se a zápasí spolu, aby se opět usmířili, zatímco v pozadí se odehrávají dějiny Státu Izrael od Šestidenní války do 80. let.

Sdílet 0

Nakladatel
Garamond
jazyk
čeština
Počet stran
440
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Hlavní hrdina Šlomi nás zavede do města Tiberias na severu Izraele. Sledujeme jeho lásku k poněkud zvláštní dívce Elle. Poznáváme jeho rodinu, v níž je každý osobitý. A čeká nás tu i spousta skvělého jídla, které se prolíná celým příběhem. Hned od první strany jsem věděla, že se mi tato kniha bude líbit. Autorův styl je úžasný a smekám před Alžbětou Glancovou, která knihu přeložila. Krásný až poetický text, i když popisuje běžné věci. Některá přirovnání jsou až kouzelná. Ač je kniha hlavně o vážných tématech a osobních dramatech, je napsána tak, že jsem se musela nejednou smát. Tato kniha je plná vztahů – ať už to jsou vztahy v rodině, mezi milenci, sourozenci, ale také vztahy se sousedy a mezi národnostmi, které se v Izraeli potkávají. Právě historii Izraele tu v pozadí příběhu můžeme odhalovat. Ať už války nebo politiku, ale i nádherná místa, na která nás kniha zavede. Při čtení jsem hledala i na mapě, abych věděla, kde se zrovna nacházíme. V hlavní roli tu jsou však lidé a jejich tajnosti, které postupně odhalujeme a některé z nich jsou až šokující. Jsou tu skvěle vylíčeny těžkosti dospívání, ale i mateřská láska a potřeba ochránit své děti za každou cenu. I přesto, že byla kniha místy pomalejší tím, že se tam některé věci dost opakovaly, jsem nadšená. Autorův jazyk a celkově příběh jsem si moc užívala a čas, který jsem s knihou strávila, byl úžasný.

    Kniha, Garamond, 2023, 9788074075698

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 319 Kč Nápověda