Velké léto

Autor Ewald Arenz

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Co se musí stát, aby se z nejhoršího léta stalo léto nejlepší?  Vypadá to, že šestnáctiletý Friedrich na konci školního roku propadne. Jeho jedinou šancí je reparát, což znamená obětovat rodinnou dovolenou, obětovat léto. A jako by to nestačilo, dozví se, že se musí na opravné zkoušky připravovat u … Přejít na celý popis

Lynn Painter: Lepší než ve filmu Beznadějná romantička Liz je ochotná udělat cokoliv, aby získala svého vysněného prince na bílém koni. I kdyby to znamenalo spřátelit se s Wesem, klukem ze sousedství, který jí už od dětství dokazuje, že je prvotřídní osinou v zadku.. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Co se musí stát, aby se z nejhoršího léta stalo léto nejlepší? 

Vypadá to, že šestnáctiletý Friedrich na konci školního roku propadne. Jeho jedinou šancí je reparát, což znamená obětovat rodinnou dovolenou, obětovat léto. A jako by to nestačilo, dozví se, že se musí na opravné zkoušky připravovat u prarodičů. Friedrich se zhrozí — děda mu vždycky připadal přísný a odtažitý. Jedinou útěchou mu je babička Nana. A taky Beate, dívka v zelených plavkách, kterou potkal na koupališti pár dní před začátkem prázdnin. Navzdory nepříjemným očekáváním pozná v následujících týdnech dědu v úplně novém světle, vyslechne si příběh o tom, jak se jeho prarodiče seznámili, a poprvé v životě se zamiluje. Zkrátka skoro dokonalé léto, nebýt Friedrichova nejlepšího kamaráda Johanna, který navenek působí pohodově a sebejistě, ale pod povrchem se ukrývá komplikovaná osobnost. 

–––

Dialogy nabité svěží ironií, filozofické úvahy a místy hluboce dojemné, místy legrační miniatury všedního dne dohromady utvářejí jedinečný vír, který vás zkrátka donutí číst dál.
— Süddeutsche Zeitung 

Velké léto je okouzlující kniha, feel-good román, který si s sebou před spaním berete do postele a ráno se do něj začtete hned po probuzení. Tenhle příběh je psaný krásným jazykem a vyvolává nádherné vzpomínky na léta, jež odvál čas. Je to nostalgická kniha, která ovšem nebudí stesk.
— WDR2

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Young Adult
Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
312
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Seznamte se s Friedrichem, mladíkem, který na konci školního roku propadne a je tak donucen vzdát se rodinné dovolené a strávit léto nad učením, a to ke všemu u svého přísného dědy. Postupně však zjišťuje, že prázdniny nejsou vůbec tak špatné. Děda nakonec není až tak hrozný a díky nové kamarádce Beate jsou jeho dny hezčí. Od autora jsem četla knihu Staré odrůdy, ze které jsem byla nadšená, proto jsem neváhala a hned se pustila i do jeho novinky. Když mám u knížky velká očekávání, většinou jsem pak lehce zklamaná, bohužel se to stalo i tentokrát, ale kniha rozhodně není špatná. Je to příběh o mládí a prvních láskách, ale i o stáří, o moudrosti nabyté životem, o smrti. Moc se mi líbí, jak autor píše, díky tomu si čtení opravdu užívám. Je zde popsáno spousta detailů, které mě moc bavily, a to je nejen obrazových, ale autor se nejednou pokusil na čtenáře přenést i vůně. Kniha je čtivá, je ze života, s dávkou tajemství, které nás nutí číst dál. Ze začátku byl příběh pomalejší, ale díky tomu, že jsem byla napnutá, co ještě přijde, tak mi to ani moc nevadilo. Děj jsem vůbec neodhadla, autor si s námi skvělé pohrál. Kniha byla trochu zvláštní, trochu obyčejná, trochu jiná, každý si v ní něco najde. Díky předchozí knize jsem čekala ještě trošku něco víc, proto lehké zklamání, ale jinak výborná kniha.

    Kniha, Host, 2023, 9788027516803

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 309 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora