Buď jako řeka E-kniha
Buď jako řeka - Shelley Readová BESTSELLER

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Sedmnáctiletá Victorie Nashová, jediná žena v rodině plné problematických mužů, vede domácnost na rodinném statku s broskvoňovým sadem v malém farmářském městečku Iola v Coloradu. Wilson Moon je mladý tulák se záhadnou minulostí, který opustil svůj kmen a je odhodlaný jít svou vlastní cestou.Victorie s Wilem se náhodou potkají na rohu ulice a toto… Přejít na celý popis

Lynn Painter: Lepší než ve filmu Beznadějná romantička Liz je ochotná udělat cokoliv, aby získala svého vysněného prince na bílém koni. I kdyby to znamenalo spřátelit se s Wesem, klukem ze sousedství, který jí už od dětství dokazuje, že je prvotřídní osinou v zadku.. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Sedmnáctiletá Victorie Nashová, jediná žena v rodině plné problematických mužů, vede domácnost na rodinném statku s broskvoňovým sadem v malém farmářském městečku Iola v Coloradu. Wilson Moon je mladý tulák se záhadnou minulostí, který opustil svůj kmen a je odhodlaný jít svou vlastní cestou.
Victorie s Wilem se náhodou potkají na rohu ulice a toto setkání rozpoutá koloběh touhy a nebezpečí. Když jejich životy změní nečekaná tragédie, opustí Victorie jediný domov, který kdy poznala, a uteče do nedalekých hor, kde se snaží přežít v divočině bez jasné představy o tom, co jí přinese budoucnost. S měnícím se ročním obdobím sleduje i změny ve svém vlastním nitru a v krásné, ale drsné krajině nachází smysl a sílu jít dál. Znovu vybudovat vše, co ztratila, přestože její domov – statek i milovaný broskvový sad, který patří její rodině už po generace – má zmizet pod hladinou řeky Gunnison.
Kniha Buď jako řeka, inspirovaná skutečnými událostmi, které provázely zkázu městečka Iola v 60. letech 20. století, je příběhem o hluboké lásce neochvějně čelící těžkostem a ztrátám, ale také o nalezení odvahy, nezlomnosti, přátelství a nakonec i domova – tam, kde bychom to nejméně čekali. Tento ohromující debut zkoumá, co znamená vést svůj život, jako by byl řekou – sbírat zkušenosti, plynout a hledat cestu vpřed, přestože je tok řeky přehrazen.

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
jazyk
čeština
Počet stran
320
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 18 hodnocení čtenářů

15× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Aneta Korandová registrovaný uživatel

    Nádherná kniha, pěkný děj, musim říct, že zanechala dojem...

    Kniha, Jota, 2023, 9788076892378

  • 5 z 5 hvězdiček Naděžda Bajtek Zasadilová registrovaný uživatel

    Jsou knihy, které mě tak nějak oslovují samy a toto je jedna z nich. Už když jsem četla o tom, že by měla vycházet, tak jsem věděla, že tuhle prostě číst chci. Překrásná obálka skrývá ve svém nitru dokonalý příběh. Tohle bylo zas jednou emoční čtení, ořvala jsem to jak želva. Chtěla jsem si dát s dojemnými příběhy pauzu, ale jsem ráda, že mě tento neminul, byla by to velká chyba. Tohle bylo tak kouzelné, četlo se to naprosto samo. Tento román vykresluje sedmnáctiletou Viktorii, jak se doslova pere se životem, nespravedlností a ani ji nikdo moc nepomůže. Maminka ji umřela a od té doby se celý její i život bratra a otce otočil o 180 stupňů. Idylka, plná krásných voňavých broskví, která mohla Viktoriin život provázet se nakonec neodehrála. Vše si musela vybojovat sama. Její příběh je na jednu stranu zoufalý, surový, ale tak dojemný. Nevěřím, že by se našel někdo, komu by se příběh nelíbil i ten nejvíc ledový člověk po tomto čtecím zážitku na 100% roztaje. Je mi ctí číst takové příběhy, ze srdce děkuji Nakladatelství JOTA, že vydává takové úžasné poklady. Moc moc doporučuji, a kdyby bylo na mě, tak kapesníčky přibalím ke knize jako součást balení.

    Kniha, Jota, 2023, 9788076892378

  • 4 z 5 hvězdiček Romana Novotná registrovaný uživatel

    Kniha, která se mimořádně povedla. Příběh mladé dívky, se kterou se život vůbec nemazlil. Jako matka bych byla na takovou dceru pyšná. Čtenářský zážitek - všem doporučuji.

    Kniha, Jota, 2023, 9788076892378

  • 5 z 5 hvězdiček Helena Holzelová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha se moc hezky čte.Je to silný,dojemný příběh,velmi poutavý a dokud knihu celou nepřečtete,nebudete ji chtít odložit.Určitě se bude líbit všem,kdo četli "Raky".

    Kniha, Jota, 2023, 9788076892378

  • 5 z 5 hvězdiček Anna Doubková registrovaný uživatel

    Je to krásná kniha, čte de jedním dechem. Na příbèhu jedné dívky ukazuje autorka jak lidskou malost a zlobu, tak velkou sílu lásky a schopnost překonat sebe sama. He to silnÿ, dojemnÿ a zaroveñ optimisticky příbéh.

    E-kniha, Jota, 2023,

  • 5 z 5 hvězdiček Irena Klimová registrovaný uživatel

    Nadherny a tezky pribeh statecne nespoutane zeny. Posledni kapitolu se neubranite slzam. Pribeh me doslova pohltil od zacatku az do konce.

    Kniha, Jota, 2023, 9788076892378

  • 5 z 5 hvězdiček Barbora Šálková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Tato kniha ve mně vzbudila spoustu emocí, pocitů, vzpomínek, ale i nadějí. Děj je něžný a zároveň krutý, ostatně jako život sám. Moc doporučuji.

    Kniha, Jota, 2023, 9788076892378

  • 5 z 5 hvězdiček Světlana Šimková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Do knihy jsem si doslova vlezla, cítila vůni, slyšela zpěv ptáků. Prožívala tíhu osudů a neudržela slzy. Nádherně napsáno

    Kniha, Jota, 2023, 9788076892378

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Zouharová registrovaný uživatel

    Tak tahle kniha byla naprosto skvělá. Smutný příběh velké lásky, velkého utrpení, ale také neuvěřitelné životní síly.Knihu jsem doslova hltala a doporučuji všem.

    Kniha, Jota, 2023, 9788076892378

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 258 Kč Nápověda