Dívka, žena, jiné E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Vítejte v Británii, jak ji ještě neznáte. Kniha Dívka, žena, jiné sleduje strhující osudy dvanácti britských žen na strastiplné životní pouti napříč uplynulým stoletím. Nebojácná farmářka, lesbická feministka, uklízečka středního věku, úspěšná bankéřka, přísná učitelka či žena v domácnosti s poporodní depresí… Každá z nich je jiná, a přesto se… Přejít na celý popis

Robert Galbraith: Černočerné srdce Robin Ellacottová a Cormoran Strike se pouštějí do pátrání… a brzy objeví zcela nové podoby zla. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Vítejte v Británii, jak ji ještě neznáte.

Kniha Dívka, žena, jiné sleduje strhující osudy dvanácti britských žen na strastiplné životní pouti napříč uplynulým stoletím. Nebojácná farmářka, lesbická feministka, uklízečka středního věku, úspěšná bankéřka, přísná učitelka či žena v domácnosti s poporodní depresí…

Každá z nich je jiná, a přesto se navzájem podobají víc, než by samy čekaly. Spojuje je touha něco nalézt: společnou minulost, lepší budoucnost, místo, které by se dalo označit za domov, porozumění, manžela, milenku, ztracenou matku, zmizelého otce nebo jen záblesk naděje. Román na pomezí prózy a poezie je oslavou černošských žen a jinakosti.

–––

Knížka o moderních britských dějinách, kterou si musí přečíst každý. […] Velkolepá, drzá, sexy kniha otevírající svět, který stojí za prozkoumání. Evaristová umí pozorovat, rozšiřuje obzory, a navíc má velký smysl pro humor.
The Sunday Times

Dívka, žena, jiné je kniha o boji, ale také o lásce, radosti a představivosti. […] Svět Bernardine Evaristové není idealizovaný, ale přesto je v něm cosi výjimečně krásného..

— The Guardian

Kniha Bernardine Evaristové je překvapivé a vtipné čtení plné ryzí lidské zkušenosti. […] Vypráví o lidskosti, duši a o tom, co spojuje nás všechny.

— NPR

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
437
datum vydání
1.01.2020

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Tato kniha nám představuje dvanáct příběhů = dvanáct silných žen, které se musely vyrovnat se svou osobností a s reakcemi okolí, které ne vždy byly dobré. Kniha oslavuje černošské ženy a vše ostatní, co je pro běžnou společnost jiné. Uvnitř příběhů naleznete spousty závažných témat, před kterými někdy zavíráme oči. Něco si myslíme, že už je dávno pasé, ale bohužel, je to stále aktuální. Setkáme se zde s feministkami, s lesbičkami. Budeme číst o rasismu, homofobii, problémů se vztahy i s poznáním sama sebe. Celá tahle kniha je svá. Chybí tu velká písmena, tečky na konci vět, občas text připomíná až poezii. V každém příběhu se seznamujeme s jinou ženou, která řeší své problémy. Příběhy jsou lehce provázány, což mě na knize moc bavilo. Ze začátku jsem měla trošku problém, za prvé kvůli stylu psaní a za druhé mi první dva příběhy přišly prostě moc. Jak kdyby do nich autorka chtěla dát všechny již výše zmíněné problémy. Pak se to však ustálilo a ostatní příběhy se mi moc líbily, zasáhly mě a já si čtení užívala. Témata, o kterých kniha je, jsou stále velice ožehavá, aktuální a někdy bolavá, takže si myslím, že by kniha měla být více vidět, měla by se číst a mělo by se o ní mluvit.

    Kniha, Host, 2020, 9788027503674

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 289 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora