Dívka v zeleném svetru E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

49 Kč s DPH
Běžně 254 Kč Nápověda Jsme transparentní Nejnižší cena před akcí: 194 Kč

Nepřehlédněte! Tento produkt je zařazen do Akce BLACK FRIDAY. Historie a historické romány

V roce 1943 se život sto padesáti tisíc lvovských Židů pomalu naplňoval. Deportace, vraždění, vystěhování do ghett a čekání na smrt. Skupinka několika z nich se troufale pokusila nalézt úkryt v městském kanalizačním systému. Poslední z této skupinky – Krystyna Chigerová – vypráví jeden z nejniternějších a nejhrůznějších příběhů přeživších… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Šeptající mrtví Šeptání mrtvých zní jasně a zřetelně, zatímco vlastní minulost tone v němé mlze... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

V roce 1943 se život sto padesáti tisíc lvovských Židů pomalu naplňoval. Deportace, vraždění, vystěhování do ghett a čekání na smrt. Skupinka několika z nich se troufale pokusila nalézt úkryt v městském kanalizačním systému. Poslední z této skupinky – Krystyna Chigerová – vypráví jeden z nejniternějších a nejhrůznějších příběhů přeživších holokaustu.
 
Dívka v zeleném svetru je sama Chigerová, která nám předkládá svědectví o čtrnácti měsících, jež se svou rodinu prožila v páchnoucích stokách lvovského podzemí. Dívka v zeleném svetru je ovšem také příběhem Leopolda Sochy, nepravděpodobného zachránce skupiny. Polský katolík a bývalý zlodějíček, jenž s nasazením vlastního života zásoboval rodinu Chigerových v podzemí potravinami a dalšími nezbytnostmi.
 
Dívka v zeleném svetru je silně emotivní příběh o životě v nepředstavitelných podmínkách; niterná zpověď o vůli přežít, přátelství a spáse.

Sdílet 0

Nakladatel
Kontrast
jazyk
čeština
Počet stran
280
datum vydání
1.01.2021
  • Adriana Šťastná Adriana Šťastná

    Tato silná kniha určitě není tou, kterou si jen tak přečtete a odložíte. Garantuji vám, že ještě dlouho si některé pasáže budete přehrávat a možná jako mně, se vám v hlavě budou honit nezodpovězené otázky, nepochopení a jistá dávka vzteku směřovaná právě k těm, kteří tohle všechno způsobili, nebo tomu přihlíželi.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 48 hodnocení čtenářů

35× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Eva S. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha byla pořízena jako dárek pro maminku. Jelikož je to velmi náročná čtenářka a kniha se jí moc líbila, tak doporučuju všem, kteří mají tuto tématiku rádi.

    Kniha, Kontrast, 2021, 9788076429321

  • 5 z 5 hvězdiček Tereza registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knížka se mi četla opravdu velmi dobře. Moc jsem se na ni těšila a nezklamala. Příběh malé židovské dívky a její rodiny, která přečkala část druhé světové války v kanalizaci města Lvov, je jiný než příběhy, které jsem doposud o druhé světové válce četla. A tím mě asi i bavil víc, protože je jiný.

    Kniha, Kontrast, 2021, 9788076429321

  • 5 z 5 hvězdiček Mrs. Black registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Autorka popisuje svůj příběh, kdy za druhé světové války, kdy ji bylo pouhých 6-8 let, přežívala spolu s její rodinou a dalšími lidmi v kanalizaci a to 14 měsíců! A proč? Protože byli Židé!! Opět pravdivý příběh.. Opět se ptám PROČ? Opět lituju ty, kvůli kterým existují knihy s tak otřesnými PRAVDIVÝMI příběhy.. a zároveň nesmírně obdivuji!!

    Kniha, Kontrast, 2021, 9788076429321

  • 5 z 5 hvězdiček Linda Trejbalová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Velmi poutavý příběh, který ukazuje krutosti tehdejší doby a života Židů. Navzdory všem popisovaným hrůzám, jež autorka prožila, se kniha čte dobře.

    Kniha, Kontrast, 2021, 9788076429321

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Zabloudilová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Dle mého názoru jeden z nejsilnějších příběhů z období hrůz 2.světové války. Emotivní a srdcervoucí příběh popisující život plný nástrah, nebezpečí, ale také odvahy jedné malé židovské dívenky a její rodiny. Příběh o tom, jak rychle dokáže malá dívenka vlivem hrůz 2. světové války dospět, a to jak mentálně, tak psychicky. Díky autobiografické autentičnosti je příběh mnohem silnější a zároveň i snáze uvěřitelnější. Jinak řečeno, člověk si již po prvních řádcích připadá jako součást příběhu a samotného dění. Závěrem bych chtěla poděkovat za skvěle a velmi poutavě načtenou první kapitolu knihy, na kterou jsem narazila zcela náhodou a to prostřednictvím podcastu "Bookcheck". Byl to totiž jeden z hlavních podnětů k tomu, abych si knížku přečetla.

    Kniha, Kontrast, 2021, 9788076429321

  • 5 z 5 hvězdiček Jindřich Pecka registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Neskutečný příběh, mohu všem doporučit

    Kniha, Kontrast, 2021, 9788076429321

  • 5 z 5 hvězdiček Karolína registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Jedna z nejlepších knížek, kterou jsem kdy četla. Co se týče knížek s tímto tématem, tak je to asi ta nejlepší ze všech, které jsem četla. A že jsem jich četla dost. Knížka měla všechno. Často jsem měla husí kůži a na konce i slzy tekly. Moc oceňuji poslední kapitolu, díky které se čtenář dozví jak to bylo dál. Škoda, že tam nebyll více o dalším životě rodiny autorky.

    Kniha, Kontrast, 2021, 9788076429321

  • 4 z 5 hvězdiček Kristýna registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Myslím, že u každé knihy týkající se druhé světové války, lze hodnotit pouze to, jak je napsána. Zážitky jsou to otřesné a nerozumím tomu, jak tato zvěrstva mohl svět dovolit.

    Kniha, Kontrast, 2021, 9788076429321

  • 3 z 5 hvězdiček Aneta Ledvinková registrovaný uživatel

    Kniha byla občas velmi smutná a emotivní. Celý příběh jsem byla napjatá, jak to bude dál. Knize jsem dala průměr.

    Kniha, Kontrast, 2021, 9788076429321

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Požárová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Každý by si j měl přečíst, kdo brblá, že se máme teď špatně. Měli bychom si uvědomit, že jedině silná víra, že jednou bude líp dokáže zázraky. Že tímto způsobem přežili ve mě neustále budí údiv. Kdo se nepoučí z minulosti je odsouzen si ji zopakovat. Mír a válka mají mezi sebou tak tenkou hranici.

    E-kniha, Kontrast, 2021,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Nejnižší prodejní cena 30 dní před začátkem akce: 194 Kč Nápověda