Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi Audiokniha (mp3)
Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi - Tomáš Morávek BESTSELLER

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi Audiokniha (mp3)

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

„Nenaučíme dítě chovat se lépe tím, že ho donutíme cítit se hůře.“ O dětech žijících v ústavní péči – o dobré i špatné práci s nimi, o jejich reálných příbězích. Upřímná a surová kniha, která nehledá líbivá slova k líčení reálných situací. Jak přistupovat k dětem žijícím v ústavní péči? A jak zapadnout do kolektivu často vyhořelých vychovatelek… Přejít na celý popis

Natalie Haynes: Tisíc lodí Muži ve válce přicházeli o život. Ale ženy ztratili všechno ostatní. Natalie Haynes přináší příběh trójské války z pohledu žen. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

„Nenaučíme dítě chovat se lépe tím, že ho donutíme cítit se hůře.“ O dětech žijících v ústavní péči – o dobré i špatné práci s nimi, o jejich reálných příbězích. Upřímná a surová kniha, která nehledá líbivá slova k líčení reálných situací. Jak přistupovat k dětem žijícím v ústavní péči? A jak zapadnout do kolektivu často vyhořelých vychovatelek, když jste mladý, potetovaný, s vyholenou hlavou a do své práce vkládáte vysokou míru entuziasmu a pochopení pro vyloučené, odložené a zlobivé děti? Tomáš Morávek popisuje reálné příběhy dětí, které doplňuje zkušenostmi z terénní praxe i odborným psychologickým, psychoterapeutickým a pedagogickým zázemím. V neposlední řadě autor pomáhá otevřít oči a uvědomit si, že i ten „zlý rozmazlený spratek“ má pro své špatné chování důvody. Že to může být výkřik nesouhlasu, odporu a zhnusení některými lidmi, s nimiž se dítě setkalo.

Sdílet 0

Nakladatel
Tympanum
datum vydání
2.11.2023
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
03:23:11

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 14 hodnocení čtenářů

11× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 1 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel

    Účelem knihy je poskytnout autorovi příležitost plácat se po ramenou a ujišťovat čtenáře i sebe samotného o tom, že právě on je ten, kdo dělá svou práci správně a skoro všichni ostatní jsou "píči". Při jakékoliv kritice se autor staví do role mučedníka, jehož dobře míněné snahy se "ti špatní" snaží zmařit. Jedinou výjimkou je část ve které Tomáš Morávek pláče se slovy: "Já nejsem peďák, nechal jsem se vyšetřit." Celá tahle slizká sebepropagace je zabalená v kýčovitém dojáku, který by Morávkovi záviděli i scénáristi španělských telenovel. Třešničkou na dortu jsou citace z Wikipedie, díky kterým se autor cítí být oprávněn svém výtvoru tvrdit, že se jedná o odbornou literaturu.

    Kniha, PORTÁL, 2023, 9788026220497

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie registrovaný uživatel

    Pro mě velmi osobní. Každý příběh, jeden obličej.... Situace tak podobné mé praxi, až z toho mrazí. Děkuji za každou jednu vzpomínku, kterou ve mě kniha vyvolala. Příběhy krátké, stručné a přesto úplné.

    Kniha, PORTÁL, 2023, 9788026220497

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Plicková registrovaný uživatel

    Kniha o výchově dětí v ústavní péči s přesahem i ke každému rodiči. Nejedná se o čtení s líbivými názvy, duhovými obrázky z fotobank a plným zaručených rad těch jediných pravých odborníků na děti. Ne. Je to drsné čtení od člověka, který pracuje s ohroženými dětmi už léta a prožil s nimi neskutečné příběhy. Mnohdy jako posluchač, mnohdy jako další účastník procesu následujícího po opuštění nefunkční rodiny či jiného důvodu umístění dítěte do ústavní péče. Je to šílené čtení vyvolávající bouři emocí. Je to naprosto skvělá kniha a doporučuji ji k přečtení každému, kdo má jakékoliv oprávnění sahat dítěti výchovně do osudu.

    Kniha, PORTÁL, 2023, 9788026220497

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 298 Kč Nápověda