Odhalené emoce

Autor Paul Ekman Interpret Zbyšek Horák

Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Naučte se chápat a číst mimické reakce sebe i lidí kolem vás. Celosvětově známý psycholog Paul Ekman v knize Odhalené emoce reflektuje své desetiletí výzkumu a rozebírá naše reakce na emoce – hněv, strach, znechucení, smutek a štěstí. Popisuje jejich kořeny a poukazuje, jak přes naše tváře přecházejí a poskytují jasné signály našemu okolí. Jde o… Přejít na celý popis

Richard Chizmar: Hon na Bubáka Někdo ve městě vraždí dívky a zohavuje jejich těla, aby je pak nechal obyvatelům na odiv. Ovšem podezřelí ani stopy neexistují a zoufalství roste... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Naučte se chápat a číst mimické reakce sebe i lidí kolem vás. Celosvětově známý psycholog Paul Ekman v knize Odhalené emoce reflektuje své desetiletí výzkumu a rozebírá naše reakce na emoce – hněv, strach, znechucení, smutek a štěstí. Popisuje jejich kořeny a poukazuje, jak přes naše tváře přecházejí a poskytují jasné signály našemu okolí. Jde o praktického, přesvědčivého a mysl otevírajícího průvodce pro čtení emocí a to i těch vlastních. Provede vás intenzivním tréninkem v rozpoznávání, vyhodnocování ale i řešení situací s co nejméně zaujatým pohledem. Kniha se stane vaším nepostradatelným zdrojem pro orientaci v emočním světě. Reálnými příběhy ze života vás dostane do sebereflexe, kde si vzpomenete na situace, ve kterých jste se ocitli. Pochopíte tak, jak důležité je vnímat své vlastní pocity v počátcích a vyhodnocovat jejich dopady, stejně jako vnímat pocity ostatních. Na jaké otázky vám audiokniha odpoví? • Jak naše tělo signalizuje ostatním, zda jsme trochu smutní nebo trápení, naštvaní nebo rozzlobení? • Dokážeme někdy skutečně ovládat své emoce? • Dokážeme se naučit rozpoznat lež? • Můžeme se naučit rozlišovat mezi úsměvem zdvořilostním a opravdovým? • Co to jsou mikrovýrazy a jak je rozpoznávat? Díky audioknize se naučíte • Rozpoznávat pocity dle mimických znaků v tváři a přiblížit se tak k porozumění svých blízkých, ale i cizích lidí • Jak s emocemi pracovat nejen v sobě, ale i ve vztahu k vašemu okolí • Zlepšovat kvalitu svého života. Budete si lépe uvědomovat své pocity a více si všímat, jaké signály k vám ostatní vysílají prostřednictvím mimiky, hlasu i řeči těla. O knize řekli: "Pokud si přečtete tuto knihu, už se nikdy nebudete dívat na ostatní lidi úplně stejným způsobem." — Malcolm Gladwell, kanadský novinář a spisovatel. "Od slavného Darwinova Expression of the Emotions před více než stoletím neexistuje kniha na toto téma s takovým rozsahem a vhledem." — Oliver Sacks, britský neurolog. "Okouzlující, zvuková a rozumová mapa světa emocí. Dokonalý průvodce." — Daniel Goleman, americký psycholog zabývající se emoční a sociální inteligencí. Z audioknihy "Emoce mění, jak vidíme svět a jak interpretujeme chování ostatních. Nepokoušíme se zpochybnit, proč určitou emoci cítíme, naopak – pokoušíme se ji potvrdit. Hodnotíme události kolem sebe v souladu s prožívanou emocí, a tak si ji zdůvodňujeme a udržujeme."

Sdílet 0

Nakladatel
ProgresGuru
datum vydání
20.06.2022
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
11:46:20

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 8 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika P. registrovaný uživatel

    Skvělá kniha pojednávající o základních emocích a způsobu, jak je vyčíst z řeči těla. Kniha je psána srozumitelně i pro neodbornou veřejnost.

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

  • 5 z 5 hvězdiček Tomáš registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha přináší skvělý vhled do emocí. Rozhodně stojí za přečtení, protože vám pomůže lépe porozumět chování ostatních i tomu vašemu.

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

  • 5 z 5 hvězdiček Nikola Prokopová registrovaný uživatel

    Užasna

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie registrovaný uživatel

    Nádherně a čtivě popsané fungování světa emocí, včetně návodu jak se s nimi naučit pracovat a to nejen u sebe, ale i ve vztahu k jiným lidem.

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

  • 5 z 5 hvězdiček Amelie Hincová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Musím přiznat že tato kniha mě mile překvapila. Téma emocí je zde široce pojato díky bohatému dlouholetému výzkumu a ať už čtete jakoukoliv z kapitol, tak se určitě nudit nebudete :) Osobně jsem i dost ocenila že do Paulových pohledů byly zahrnuty jak jeho tak i jiné studie, ze kterých utvářel jednotlivé poznatky či hypotézy. Součástí knihy je i test na konci knihy, podle kterého můžete zjistit, jak moc vám jde vnímání skutečných emocí ostatních. Rozhodně doporučuji všem kteří se také zajímají a psychologii a sociologii :)

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 199 Kč Nápověda