Odhalené emoce

Autor Paul Ekman

E-kniha
Odhalené emoce - Paul Ekman Nedostupné

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

>> „Odhalené emoce jsou přehlídkou čtyřiceti let vědecké práce Paula Ekmana. Se zdravým selským rozumem nám zde autor podává fascinující a mimořádně užitečný obraz našeho emočního života.“ – JOHN CLEESE ze skupiny Monty Python << # O knize Proslulý psycholog Paul Ekman v Odhalených emocích vysvětluje kořeny univerzálních… Přejít na celý popis

Natalie Haynes: Tisíc lodí Muži ve válce přicházeli o život. Ale ženy ztratili všechno ostatní. Natalie Haynes přináší příběh trójské války z pohledu žen. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

>> „Odhalené emoce jsou přehlídkou čtyřiceti let vědecké práce Paula Ekmana. Se zdravým selským rozumem nám zde autor podává fascinující a mimořádně užitečný obraz našeho emočního života.“

– JOHN CLEESE ze skupiny Monty Python <<

# O knize

Proslulý psycholog Paul Ekman v Odhalených emocích vysvětluje kořeny univerzálních emocí: smutku, hněvu, překvapení, strachu, odporu a radosti a na bohatém obrazovém materiálu demonstruje jejich projevy v naší tváři. Kniha, která je destilátem několika desetiletí autorových výzkumů, nabízí trénink v rozpoznávání pocitů vašich blízkých, kolegů či cizích lidí. Jde o praktického, překvapivého a přesvědčivého průvodce pro čtení emocí: a to i těch vlastních. 

Autor knihy zkoumal tzv. mikrovýrazy, jemné nevědomé změny v mimice, stěží postřehnutelné netrénovaným okem. Na základě desítek let výzkumů pak s kolegou Wallym Friesenem sestavil dnes již široce používaný Kódovací systém mimiky tváře (FACS). Detailně se zabýval také problematikou lhaní. V knize najde čtenář jednoduchý test na zjištění své aktuální schopnosti v rozpoznávání emocí. Ekmanovy převratné poznatky tak nyní můžeme využívat podobně jako mnohé organizace a bezpečnostní složky.

Kniha je mimořádná detailností popisovaných emocí, množstvím unikátních cvičení a fotografií. 

#  V knize se dozvíte :

- Můžeme odlišit upřímný úsměv od zdvořilého?

- Mluví náš partner pravdu, nebo lže?

- Dá se odhalit, co si o nás šéf nebo zaměstnanec myslí?

- Můžeme se naučit ovládat i v situacích, které nás obvykle rozhodí?

- Které emoce jsou univerzální napříč kulturami?

- Co to jsou mikrovýrazy a jak se dají odhalit a využít?

- TEST: jak umíte číst ve tváři druhých?

Rozpoznáte-li skutečné pocity svých partnerů, dětí, kolegů v práci nebo i úplně cizích lidí, můžete správně zareagovat a vyhnout se tak omylům i zbytečným konfliktům.

# O autorovi

Paul Ekman (*1934), přední světový expert na neverbální komunikaci a gesta, je emeritním profesorem psychologie na Lékařské fakultě Kalifornské univerzity v San Francisku. Většinu profesního života zasvětil zkoumání projevů emocí. Působil jako poradce policejních oddělení, protiteroristických skupin nebo filmových studií (např. spolupracoval na seriálu Anatomie lži či filmu V hlavě). Za svoji vědeckou činnost získal řadu prestižních ocenění. Časopis Time jej v roce 2009 uvedl v žebříčku 100 nejvlivnějších osobností světa. Žije v severní Kalifornii. 

# Více o knize

http://melvil.cz/kniha-odhalene-emoce

Sledujte také hashtag #odhaleneemoce.

Sdílet 0

Nakladatel
Jan Melvil publishing
jazyk
čeština
Počet stran
328
datum vydání
1.01.2015

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 8 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika P. registrovaný uživatel

    Skvělá kniha pojednávající o základních emocích a způsobu, jak je vyčíst z řeči těla. Kniha je psána srozumitelně i pro neodbornou veřejnost.

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

  • 5 z 5 hvězdiček Tomáš registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha přináší skvělý vhled do emocí. Rozhodně stojí za přečtení, protože vám pomůže lépe porozumět chování ostatních i tomu vašemu.

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

  • 5 z 5 hvězdiček Nikola Prokopová registrovaný uživatel

    Užasna

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie registrovaný uživatel

    Nádherně a čtivě popsané fungování světa emocí, včetně návodu jak se s nimi naučit pracovat a to nejen u sebe, ale i ve vztahu k jiným lidem.

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

  • 5 z 5 hvězdiček Amelie Hincová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Musím přiznat že tato kniha mě mile překvapila. Téma emocí je zde široce pojato díky bohatému dlouholetému výzkumu a ať už čtete jakoukoliv z kapitol, tak se určitě nudit nebudete :) Osobně jsem i dost ocenila že do Paulových pohledů byly zahrnuty jak jeho tak i jiné studie, ze kterých utvářel jednotlivé poznatky či hypotézy. Součástí knihy je i test na konci knihy, podle kterého můžete zjistit, jak moc vám jde vnímání skutečných emocí ostatních. Rozhodně doporučuji všem kteří se také zajímají a psychologii a sociologii :)

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 269 Kč Nápověda