Vánoční zázrak lady Osbaldestoneové E-kniha

Vánoční zázrak lady Osbaldestoneové E-kniha

Součástí série: Lady Osbaldestoneová 3. díl z 4

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Uznávaná autorka historických romancí Stephanie Laurens přináší další milý romantický příběh z dávných Vánoc na britském venkově. Ve vzájemném souznění a respektu zde žije ovdovělá Therese Osbaldestoneová a obyvatelé vesničky Little Moseley. I letos Therese v předvánočním čase potěšil příjezd vnoučat. Při čištění mincí z vesnické sbírky, jež se… Přejít na celý popis

J. T. Geissinger: Nádherně krutý Pocit bezpečí může být pouhou iluzí. A že ne každý zachránce je hrdina... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Uznávaná autorka historických romancí Stephanie Laurens přináší další milý romantický příběh z dávných Vánoc na britském venkově. Ve vzájemném souznění a respektu zde žije ovdovělá Therese Osbaldestoneová a obyvatelé vesničky Little Moseley. I letos Therese v předvánočním čase potěšil příjezd vnoučat.

Při čištění mincí z vesnické sbírky, jež se zapékaly pro štěstí do švestkových pudinků, které měla její kuchařka nachystat pro celou vesnici, se objevily tři podivné plíšky. Reverend Colebatch pozval na poradu profesora Webstera z Oxfordu, jenž potvrdil, že jde o římské mince a svědčí o přítomnosti pokladu z římských dob v blízkém okolí.

Profesor Webster zůstane s neteří Honor na čas ve vesnici pro případ, že by pátrači poklad objevili.

Děti společně s pěticí mladíků ze sousedního sídla bezvýsledně pročesávaly okolní lesy, zda nenajdou stopy po pokladu.

Když ani vyptávání ve vsi nikam nevede, potkají Calluma Harrise, jenž se na antické starožitnosti specializuje. Jeho rady všem připadají rozumné, zvlášť když začne pročítat literaturu v knihovnách okolních sídel a hledá v ní zmínku o římském osídlení.

Mezi Honor a Callumem přeskočí jiskra. Therese Osbaldestoneová se rozhodne, že i tentokrát trochu pomůže osudu, aby mladí lidí mohli jít za hlasem svého srdce.

Čas se krátí, nepotrvá dlouho a děti i řada ostatních hledačů pokladu z vesnice odjedou strávit Vánoce se svými rodinami.

Objeví do té doby vzácný římský poklad?

Stihnou si Callum s Honor vyznat lásku a usmířit profesora Webstera?

Sdílet 0

Nakladatel
Baronet
jazyk
čeština
Počet stran
224
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček KVĚTA PETRUŠOVÁ registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    SAMOZŘEJMĚ,ŽE SE MI LÍBILA. TENTOKRÁT SE U BABIČKY, LADY O., SEJDOU NEJEN TŘI MLADŠÍ VNOUČATA, ALE I JEJICH DVĚ STARŠÍ SESTŘENKY - SESTRY AMANDA A MELISSA. PROTOŽE SE TEN ROK URODILO HODNĚ ŠVESTEK, NABÍDNE SE LADY O., ŽE JEJÍ KUCHAŘKA UPEČE PRO CELOU VESNIČKU VÁNOČNÍ PUDINK. NA TO SE V MÍSTNÍM ŘEZNICTVÍ A HOSTINCI POSTAVÍ DVĚ VELKÉ SKLENICE, DO KTERÝCH NAKUPUJÍCÍ I HOSTÉ POHOSTINSTVÍ VHAZUJÍ DROBNÉ MINCE, KTERÉ SE PAK MAJÍ ZAPÉCT DO PUDINKU PRO ŠTĚSTÍ. KDYŽ JSOU SKLENICE PLNÉ, PUSTÍ VŠECH PĚT DO ČIŠTĚNÍ MINCÍ . ALE KDYŽ SKONČÍ, VŠIMNE SI NEJMLADŠÍ LOTTIE, ŽE TŘI Z MINCÍ JSOU NĚJAKÉ DIVNÉ A TAK JE UKÁŽOU SPOLU S BABIČKOU VIKÁŘOVI. TEN JIM POTVRDÍ, ŽE JSOU TO STARÉ ŘÍMSKÉ MINCE ,ALE PRO JISTOTU JEŠTĚ POZVE SVÉHO ZNÁMÉHO PROFESORA, KTERÝ SE TOMUTO OBDOBÍ VĚNUJE. DĚTI SE MEZI TÍM POUŠTĚJÍ DO PÁTRÁNÍ PO TOM, JAK SE MOHLY STARÉ ŘÍMSKÉ MINCE MOHLY DOSTAT MEZI TY JEJICH " MODERNÍ" PENCE A DVOUPENCE. K JEJICH HLEDÁNÍ SE PŘIPOJÍ NEJEN PĚTCE MLADÍKŮ Z VESNICE, ALE I MLADÝ MUŽ,KTERÝ SE SPECIALIZUJE NA STAROŽITNOSTI. ZAČNE PROČÍTAT VEŠKEROU LITERATURU , KTERÁ JE VE ZDEJŠÍCH SÍDLECH DOSTUPNÁ A KTERÁ SE VĚNUJE NEBO ASPOŇ ZMIŇUJE O ŘÍMSKÉM OSÍDLENÍ TÉTO OBLASTI. ZÁROVEŇ SE ALE SNAŽÍ NEPŘIJÍT NA OČI DOTYČNÉMU PROFESOROVI, KTERÝ MU NEMŮŽE PŘIJÍT NA JMÉNO A NENECHÁ SI OD MLADÍKA NIC VYSVĚTLIT A NAVÍC S NÍM PŘIJELA DO VESNICE I JEHO NETEŘ, KTERÁ MU DĚLÁ ASISTENTKU. CO MYSLÍTE, JAK TO VŠECHNO DOPADNE?

    Kniha, Baronet, 2021, 9788026916765

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 209 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora