Vánoční hostina lady Osbaldestoneové E-kniha

Vánoční hostina lady Osbaldestoneové E-kniha

Součástí série: Lady Osbaldestoneová 1. díl z 4

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Po smrti manžela lady Therese Osbaldestoneová strávila tři roky na cestách, až se nakonec rozhodla usadit na venkovském sídle v Little Moseley v Hampshiru. Ještě si sama nebyla jistá, zda se po předchozím vzrušujícím životě po boku manžela diplomata rozhodla správně a nebude se mezi vesnickou komunitou nudit, když se jí na prahu objevila trojice… Přejít na celý popis

Romány a světová literatura do vaší čtečky s 30% slevou Naplňte si svou čtečku skvělými romány s 30% slevou a ulehčete svým peněženkám i zavazadlům. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Po smrti manžela lady Therese Osbaldestoneová strávila tři roky na cestách, až se nakonec rozhodla usadit na venkovském sídle v Little Moseley v Hampshiru. Ještě si sama nebyla jistá, zda se po předchozím vzrušujícím životě po boku manžela diplomata rozhodla správně a nebude se mezi vesnickou komunitou nudit, když se jí na prahu objevila trojice malých vnoučat; dcera jí je svěřila do péče po dobu, než se uzdraví jejich otec.
Therese se ocitla před náročným úkolem: děti dorazily bez vychovatelky a ona sama byla sice milující matka, ale o její vlastní děti se vždy staraly zástupy chův a domácích učitelů. Nebyla si jistá, jak děti zabavit, aby se jim nestýskalo a aby si navíc na pobyt u urozené babičky odnesly milé vzpomínky.
Shodou okolností se ve vesnici záhadně ztratilo početné husí hejno, jež mělo všem místním rodinám zajistit vánoční hostinu. Vánoce bez husy byly nepřijatelná představa pro všechny, proto se Therese rozhodla děti zapojit do pátrání po osudu hejna. Při tomto dobrodružství poznává místní lidské osudy a zvládá přitom dělat i dohazovačku, což je její celoživotní koníček.
Zatímco se Therese daří úspěšně sbližovat krásnou slečnu Eugenii Fitzgibbonovou i zasmušilého samotáře lorda Christiana Longfellowa a současně zajistit dětem báječnou dobrodružnou zábavu, v pátrání po husím hejnu nedělá žádné pokroky. Vánoce se rychle blíží a málokdo věří, že se husy objeví včas, aby vesnice nepřišla o tradiční vánoční hody. Lady Therese Osbaldestoneová se na svém venkovském sídle opravdu nenudí.

Sdílet 0

Nakladatel
Baronet
jazyk
čeština
Počet stran
224
datum vydání
1.01.2020

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček KVĚTA PETRUŠOVÁ registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Vzhledem k tomu, že jsem četla i předchozí tři série od této autorky, byla jsem zvědavá i na tuto, kterou jsem nečetla až nyní. A vůbec mě nezklamala. Lady O. vystupuje ve dvou sériích, ale jen okrajově a tato série je věnována pouze jí. V této knize,Vánoční hostina lady Osbaldestonové, jde o to, že když se lady O. vrátí po smrti svého manžela a třech letech svého cestování na své sídlo, které zdědila kdysi po své pratetě, je to krátce před Vánoci.2 týdny před Štědrým dnem k ní dorazí tři vnoučata, protože jejich otec onemocněl a matka se bojí , aby se od něj nenakazili. Jenomže děti jsou jak rarášci a když je jeden den přivede domů místní pastor s tím, že mu svázali v kostele provazy od zvonů, začíná si babička zoufat. Naštěstí po odchodu pastora se objeví jeden z farmářů, že se mu ztratilo celé hejno hus, které vykrmoval pro celou vesnici na štědrovečerní hostinu a i když to lady O. mrzí, zajásá. A tím začíná celé dobrodružství nejen pro děti, ale i pro lady Osbaldestoneovou. A navíc, jak je jejím zvykem, dá dohromady i jeden mladý pár. Jak to dopadne s husami i mladými lidmi, si musí čtenáři přečíst sami.

    Kniha, Baronet, 2020, 9788026914266

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 199 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora