Schrödingerův hotel E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Ráj kreténů pod Řípem, nevržem a neskřípem  Ještě hlt nechutné pálenky a ve dveřích do sklepa zastaví vlak, který ji vysvobodí, ale jen na chvíli. Vesmír je bez boha, kuchyň prázdná a v krabici čeká flagelantské náčiní. Ze všech tragédií se nakonec stane jen průvod maškar kráčejících do zapomnění. A… Přejít na celý popis

Lynn Painter: Lepší než ve filmu Beznadějná romantička Liz je ochotná udělat cokoliv, aby získala svého vysněného prince na bílém koni. I kdyby to znamenalo spřátelit se s Wesem, klukem ze sousedství, který jí už od dětství dokazuje, že je prvotřídní osinou v zadku.. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Ráj kreténů pod Řípem, nevržem a neskřípem 

Ještě hlt nechutné pálenky a ve dveřích do sklepa zastaví vlak, který ji vysvobodí, ale jen na chvíli. Vesmír je bez boha, kuchyň prázdná a v krabici čeká flagelantské náčiní. Ze všech tragédií se nakonec stane jen průvod maškar kráčejících do zapomnění. A život právě teď? Ochotnický kus, cirkus, starý nebo nový, a není nikdo, kdo by dnes večer nebyl přizván. A v pantech vrat od mrtvého adamovského údolí skřípe písek. 

Název povídkové knihy Stanislava Berana odkazuje ke známému myšlenkovému experimentu a naznačuje onu „ambivalenci jevu a nejistotu v předpokladech“. Beran je spisovatel neexhibující, přesto se nebojí životy svých hrdinů nečekaně ozvláštňovat jakousi pitoreskní magií, přizváním zcela reálných postav či míst a nezřídka také robustním humorem a tragikomikou. 

 

–––

Autor každou ze svých povídek ozvláštňuje. Tyto nenásilné „aktualizace“ se dějí intenzivní vazbou na určitou reálnou lokalitu a nezřídka také osobitým humorem a tragikomičností. Dá se konstatovat, že v jistém smyslu se zde autor navrací ke svým prozaickým kořenům.
— Martin Stöhr, redaktor 

 

Titul Schrödingerův hotel se objevil při napsání povídky „Schrödingerův kočičí hotel“. V té chvíli jsem si uvědomil, že právě tahle neurčitost a nejistota v tom, co vidíme, kde žijeme a s kým, je společná pro všechny ostatní texty, bez ohledu na vyznění, na dobu, ve které se odehrávají, i na postavy, které v nich vystupují.
— Stanislav Beran, autor 

Sdílet 0

Nakladatel
Host
Počet stran
223
datum vydání
1.01.2023
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Působí to až téměř paradoxně, že navzdory atmosféře se sbírka od první stránky čte s lehkou elegancí. Vlastně se musím přiznat, že kniha jako taková, její zvláštní vyvedení, na mě od začátku působila jaksi legračně a možná trošku pohodově. Takže jsem se naladil na chillout atmosféru, sedl si do svého křesílka a počítal s tím, že si užiju zaslouženou hodinku relaxu. Chyba, přátelé moji, obrovská chyba. Ta facka, která vzápětí přišla, byla mým vystřízlivěním. Již první povídkou Jízdenka se mi v hlavě rozezní zvony deprese, když začnu načítat osud Bohdany, ženy sužované násilnickým manželem, který jí nachystal všechno, jen ne pohodový a milující domov.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.2 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 217 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora