Ptačí domek E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Co vypovídají příběhy sýkorek o světě lidí? A je vůbec možné vymanit se z očekávání druhých? Ptačí domek vypráví o hudbě a ptačím zpěvu, ale i o tom, co znamená někam patřit. Úspěšná houslistka Len Howardová se rozhodla opustit kariéru v londýnském orchestru a přestěhovat se do domku na venkově. Nakonec v něm strávila zbytek života a své dny… Přejít na celý popis

Hororový duben? Pecky od FOBOSU od 99 Kč včetně e-knih! FOBOS je záruky kvality a čtivosti pro všechny fanoušky hororu! Knihy vycházející pod touto značkou teď koupíte od 99 Kč. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Co vypovídají příběhy sýkorek o světě lidí? A je vůbec možné vymanit se z očekávání druhých? Ptačí domek vypráví o hudbě a ptačím zpěvu, ale i o tom, co znamená někam patřit.

Úspěšná houslistka Len Howardová se rozhodla opustit kariéru v londýnském orchestru a přestěhovat se do domku na venkově. Nakonec v něm strávila zbytek života a své dny zasvětila zkoumání ptáků.

Okno domku bylo vždy otevřené, aby mohli vrabci a sýkorky přilétat, kdy se jim zachce. Ačkoli Len nebyla vystudovaná bioložka, v padesátých letech minulého století se stala ornitologickou průkopnicí: ve zkoumání ptáků: pozorovala ptáky na základě důvěry a svobody, zaznamenávala jejich povahu a zvyky a své poznatky sepsala do mnoha článků a dvou populárních knih.

Co přimělo Len k tomu, že radikálně změnila svůj život a vykročila mimo vyšlapané cesty? Může se zdát, že její život v ptačím domku v ústraní byl osamělý, ale opak je pravdou — strávila ho v té nejlepší společnosti.

–––

Ptačí domek představuje zdařilou románovou biografii osobité a svéhlavé amatérské bioložky, která nikdy nedosáhla uznání, jaké jí patřilo. Román vzdává této pozoruhodné ženě posmrtnou poctu.
— De Leesclub van Alles

Román jako obraz krajiny devatenáctého století. Monetův styl. Autorka ukazuje, že příroda není jen objekt vně člověka. Nejen zvířata nebo kopec v dálce, ale i lidé jsou příroda. Člověk a příroda jedno jsou.
— Literair Nederland

 

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Historické romány
Témata
Londýn
Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
232
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Romana Novotná registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    ato kniha pohladila mou duši. Kdo má rád přírodu a s láskou ji pozoruje, je to kniha pro vás.

    Kniha, Host, 2021, 9788027502981

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Tato kniha je románovou biografií Len Howardové. Původně úspěšná houslistka, která se rozhodla pro život na venkově a téměř bez lidí. Svůj život zasvětila zkoumání ptáků, se kterými žila v neskutečné harmonii. Sepsala mnoho článků i dvě úspěšné knihy. Co ji vedlo k takovému životu a jak dokázala zpracovat ptačí výzkum se dozvíme v knize, která je napsána poutavě a citlivě. Hned v úvodu knihy, kdy čtete o tak běžné věci, jako je stříhání živého plotu, jsem byla napnutá, plná emocí a ani jsem nedutala. Nikdy bych nevěřila, že by se mi mohla líbit kniha o ptácích. Ale to, že poznáváme Len od jejího dětství, její život, kariéru a lásky, tak mě to celé strhlo, Len jsem si zamilovala a prožívala vše společně s ní. Kniha je napsána tak krásným jazykem, že jsem si čtení neskutečně užívala. Tolik nádherných vět a přirovnání. Původně jsem si chtěla vypsat některé myšlenky, ale pak jsem zjistila, že bych musela vypsat skoro veškerý text. Opravdu co věta, to perla. Knížka je sice útlá, ale čtení jsem si vychutnávala, žádný spěch, celé jsem to vnímala klidně a měla jsem potřebu to klidně číst a celé si to užívat. Rozhodně nečekejte žádnou velkou akci, ale poklidný život jedné neobyčejné ženy. Příběh plný emocí a krásného souznění s přírodou.

    Kniha, Host, 2021, 9788027502981

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 160 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora