Kodaňská Píseň písní E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Životem kypící román o hledání lásky století, velkých ztrátách i druhých šancích  Rodinná sága, v níž plachá malířka Esther líčí osudy tří generací žijících pod jednou střechou, se odehrává v Kodani, na scéně Pařížské opery a v cirkuse Sovalskaja na předměstí Sankt Petěrburgu.  Když Estheřin dědeček… Přejít na celý popis

Sarah Rivens: Zajatkyně Nezahrávej si s ďáblem a nedělej věci, kterých budeš litovat. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Životem kypící román o hledání lásky století, velkých ztrátách i druhých šancích 

Rodinná sága, v níž plachá malířka Esther líčí osudy tří generací žijících pod jednou střechou, se odehrává v Kodani, na scéně Pařížské opery a v cirkuse Sovalskaja na předměstí Sankt Petěrburgu. 

Když Estheřin dědeček Hannibal v roce 1921 koupí dům v Kodani, představuje si domov prodchnutý operou, bohémským duchem a láskou stejně opojnou jako v Šalomounově Písni písní. Jenomže pro jeho nevěstu, ruskou artistku Varinku, skončil čas zázraků už ve chvíli, kdy na vlastní oči viděla, jak její první milý zmizel v hroším chřtánu. 

Zato dcera Hannibala a Varinky, stevardka Eva, milovnice kouzel a patrně i jasnovidka, naváže mnohem vášnivější vztah se švédským krotitelem holubů Janem Gustavem. Hannibalova touha po lásce a umění se přenese i na jeho vnučky, dvojčata Esther a Olgu, které soupeří o post rodinné umělkyně, zatímco jejich starší sestra Filipa se touží stát první kosmonautkou na světě. 

Pokud potřebujete dobrodružství, lásku a také návod, jak se na svět dívat trochu milosrdnějšíma očima, přečtěte si opojnou, strhující a fantastickou Kodaňskou Píseň písní. Vyprávění se valí, hrne a vine tak, že se člověk musí jednou rukou držet křesla a druhou jen obrací stránky.
— Femina 

Je naprosto zázračné, jak Annette Bjergfeldtová dokáže podávat vyprávění v barvách, tónech a citech. […] Její románový debut je obdivuhodný a člověk se může jen těšit na další drobné zázraky z jejího pera.
— Politiken 

Prvotina Annette Bjergfeldtové je ohňostrojem představivosti a překypuje hrátkami se slovy i s větami. […] Úžasný román jiskřící humorem.
— Sřndag 

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
423
datum vydání
1.01.2021
  • Hana Wielgusová Hana Wielgusová

    Dlouho jsem přemýšlela, jaké citace vybrat, aby byly co nejvýstižnější, ale bylo to moc těžké. Nejraději bych vám zde přepsala celou knihu, taková je to krása. Nemohla jsem se od ní odtrhnout a každý den jsem se těšila, až si večer zase budu číst. A protože stejný požitek přeji i vám, Kodaňskou Píseň písní vám vřele doporučuji.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Rodinná sága, kdy sledujeme tři generace v jednom úchvatném domě v Kodani. Dědeček Hannibal, který objeví svou ženu Varinku v ruském cirkuse. Jejich dcera Eva, letuška, a tak trochu jasnovidka, která se zamiluje do Švédského krotitele holubů. A vnučky, Esther, Olga a Filipa, které soupeří o post rodinné umělkyně. Tak toto je přesně jedna z těch knih, které mě dokáží okouzlit. Od prvních řádků mě zaujala, ať už svým příběhem, ale i tím, jak je napsána. Nádherné věty, obraty, přirovnání. Text krásně plynul a já plula s ním. Od knížky jsem se vůbec nemohla odtrhnout a chtěla jsem se ke všem zase vracet, abych s nimi strávila další krásné chvíle. Nečekejte napětí, ale jeden zvláštní životní příběh jedné rodiny plný barev a hudby. Je to kniha o lásce napříč generacemi, o stáří, o životě i smrti, o snech a o jednom hrochovi. Je to smutný příběh proložený vtipem. Při čtení si tak pobrečíte, ale i nahlas zasmějete. Spousta krásných vět mně vykouzlila úsměv na tváři. Opět jedna z knih, kdy máte chuť si vypsat všechny věty, co Vás nadchly, ale to byste museli přepsat půlku knihy. Moc se mi líbilo, jak nám autorka oznámila, v jakém období se právě nacházíme. Použila k tomu známé světové události, jako první let do vesmíru, pád berlínské zdi a skvěle to do příběhu zakomponovala. Bylo to však tak hezky na pozadí, hlavní slovo tu vždy má naše úžasná rodinka, kterou jsem si zamilovala. Pokud máte rádi příběhy s podivíny, zvláštními a milými lidičkami, kteří si Vás jednoznačně získají. Pokud hledáte příběhy lehce kouzelné, pokud hledáte něco, co Vás pohladí na duši, tak tato knížka je přesně pro Vás.

    Kniha, Host, 2021, 9788027507818

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 249 Kč Nápověda