Šepot včel E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Příběh tajemného dítěte, které je nadáno mocí změnit osud rodiny žijící v zemi zmítané revolucí  Od chvíle, kdy stará chůva Reja našla pod mostem opuštěné děťátko, se život v mexickém městečku nadobro proměnil. Malý Simonopio, kterého objevili pod přikrývkou včel se znetvořeným obličejem, některé místní obyvatele znepokojuje —… Přejít na celý popis

Michala Ries: Zadrž dech Nenávidí její pokřivený odraz. Mohl by milovat její skutečné já? Co se stane, když ji dožene minulost, před kterou chtěla utéct? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Příběh tajemného dítěte, které je nadáno mocí změnit osud rodiny žijící v zemi zmítané revolucí 

Od chvíle, kdy stará chůva Reja našla pod mostem opuštěné děťátko, se život v mexickém městečku nadobro proměnil. Malý Simonopio, kterého objevili pod přikrývkou včel se znetvořeným obličejem, některé místní obyvatele znepokojuje — jsou přesvědčeni, že je to dítě políbené ďáblem. Velkostatkář Francisco Morales a jeho žena Beatriz ho však přijmou do rodiny a starají se o něj jako o vlastního. 

Čím je Simonopio starší, tím větší záhadou se pro své okolí stává. Když totiž zavře oči, spatří, co ostatní nevidí — to, co se má teprve stát, dobré i zlé. Simonopio, na každém kroku doprovázený ochranným rojem včel, brání své blízké před hrozbami lidí i přírody a změní nejen osud rodiny Moralesových, ale i celého městečka. Zároveň však musí čelit svému strachu z tajemného nepřítele, hrozbám války, španělské chřipce a sporům mezi těmi, kdo chtějí půdu, a těmi, kteří pro záchranu svého majetku udělají cokoli.

–––

Oceňovaná mexická autorka v tomto úchvatném románu vypráví o rodině, přátelství, zemi, ale i vražedné závisti […]. Obratně podněcuje čtenářovy smysly a jeho představivost.
Booklist 

Velkolepý, nepředvídatelný a drásavý román Šepot včel zachycuje osud země v období nestability. Zároveň je však hluboce osobní, protože zobrazuje intimní portrét rodiny, která svou lásku, víru i budoucnost věnovala neuvěřitelnému.
— Brooklyn Digest

Šepot včel je onen vzácný historický román, jehož děj je zasazen do skutečného světa a současně je plný nadpřirozených úkazů a úžasných postav. Právě díky nim si Sofía Segovia vysloužila srovnání se slavnými autory magického realismu, jako jsou Gabriel García Márquez a Isabel Allende.
— Historical Novel Society

Tento skvost magického realismu nabízí závratný vír historie, tragédie, spásy a samozřejmě i magie.
— Washington Independent Review of Books

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
527
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 8 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Jaroslava Klímová registrovaný uživatel

    Krásné, krásné, krásné, co jiného říct. Dojemný příběh se zvraty, rozhodně se čtenář nenudí. Nečekala jsem, že mě to tak vtáhne do děje, doporučuji všem.

    Kniha, Host, 2021, 9788027503537

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Urbanová registrovaný uživatel

    Několika generační román o životě. O přírodě, o bolesti, o radosti, o tom jak život plyne a některé věci nejde slovy vysvětlit. Simonopio je chlapec, který se narodí znetvořený, místo horního rtu zeje díra. V tehdejší době nemají o dawnovém syndromu ani potuchy, píše se rok 1910. V mexické vesnici Linaros je to tak dítě políbené ďáblem, které brzy zemře. Najde ho chůva Reja, která se o něj stará pod záštitou velatkáře Francisca Morales a jeho ženy Beatriz. Chlapec je obalený včelami, které se spolu s ním přestěhují do přístřešku. Pro lidi z vesnice je to záhada, ale postupně to přestanou řešit. Včely mu nikdy neublíží, ba co víc vypadá to jako by mu pomáhaly a chránily ho. Měl zvláštní dar vědět věci do budoucnosti nebo varování blížící se události. Trnem v oku ale zůstane jednomu nájemci půdy, který v něm stále vidí jen ďábla a chce mu ublížit. Beatriz a Francesco mají dvě starší dcery, Simonopia berou ale také jako syna. Musí čelit i válce, Španělské chřipce nebo reformě a zabrání půdy po válce. Zabírají půdu, ale tu kde jsou stromy ne. Francesco tak podnikne riskující plán a místo cukrové třtiny vysází aleje pomerančovníků. Život jim nadělí ještě jednu radost, pozdní dítě, syna Francesca, který je stejně starý jako jejich vnoučata. Se Simonopiem si velmi rozumí jako jediný zná jeho zvláštní řeč. Protože přes své postižení nedokáže normálně mluvit. Francesco mladší ale slyší mluvu od kolébky a rozumí mu. Spolu prožívají velká dobrodružství. Rodinu pak postihne velké neštěstí a na konci je vyprávění jednoho starého muže. Kniha vás donutí přemýšlet nad svým životem, balancovat, hodnotit. Já takovéto knihy, které tohle umí miluju, zároveň pak musím sáhnout po oddechovce. Skvělé čtení.

    Kniha, Host, 2021, 9788027503537

  • 5 z 5 hvězdiček Jitka registrovaný uživatel

    nádherný příběh, nemohla jsem knihu vůbec odložit

    E-kniha, Host, 2021,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 289 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora