Obchodníci s dětmi E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Po líbánkách se Izabela vrací s manželem zpět do Keni. Doufala, že konečně otěhotní, ale je opět zklamaná. Začne se proto zajímat o adopci a dozví se, že v nigerijském sirotčinci pro ni mají dítě. Vše se zdá být na dobré cestě, dokud si Izabela nezačne uvědomovat podivné okolnosti možné adopce. Pustí se proto do nebezpečného pátrání, které předčí… Přejít na celý popis

Nikki Erlick: Život na míru Jak dlouho tady ještě budu...? Dobře víme, že jsme smrtelní. Chtěli bychom ale vědět kdy „to“ přesně přijde? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Po líbánkách se Izabela vrací s manželem zpět do Keni. Doufala, že konečně otěhotní, ale je opět zklamaná. Začne se proto zajímat o adopci a dozví se, že v nigerijském sirotčinci pro ni mají dítě. Vše se zdá být na dobré cestě, dokud si Izabela nezačne uvědomovat podivné okolnosti možné adopce. Pustí se proto do nebezpečného pátrání, které předčí i její nejhorší obavy.

Sdílet 0

Nakladatel
Alpress
jazyk
čeština
Počet stran
264
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Lenka Zajíčková registrovaný uživatel

    Kniha se zabývá problematikou obchodování s dětmi. Jak snadné je koupit si v Africe dítě, které je adoptivní rodině představeno jako sirotek... bohužel ve většině případů se o sirotka nejedná a dítě bylo matce, většinou mladé dívce, odebráno násilím hned po porodu. V knize poznáváme několik dívek, které jsou ve věku nácti let těhotné, jsou chudé, žijí ve slumech, kde jsou naprosto otřesné hygienické podmínky. A nejen to. Denně všem lidem žijícím ve slumech hrozí smrt, protože vztahy mezi lidmi jsou na bodu mrazu. Dívky nepoznaly nic jiného než násilí, bídu, utrpění a teď vědí, že po porodu se horko těžko postarají o dítě. Izabela je žena, která tolik touží po dítěti, ale bohužel se jí nedaří počít. Miluje Afriku, miluje na ní tu obrovskou malebnost a jednoho dne ji napadne, že by si v Africe mohla adoptovat děťátko. Poznává tak, jak snadné je v Africe adoptovat dítě a že není vše právně zcela v pořádku jí dojde velice rychle. Příběh v knize mnou otřásl. Je plný bolesti, utrpení a jelikož autorka Afriku velice dobře zná, tak je příběh napsaný velice autentický. Doporučuji ji všem, ale pozor, opravdu není vhodná pro citlivé osoby.

    Kniha, Klokan, 2023, 9788076950535

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Šamšová registrovaný uživatel

    Afrika je kontinent, který mě fascinuje už dlouhé roky. Spousta lidí si ho spojuje s dovolenou s vůní exotiky, ale život ve většině zemí není zdaleka tak jednoduchý, jako v Evropě. Autorka nás vezme do Nigérie a Keňi a odkrývá nám téma, u kterého jsem chvílemi přes slzy ani neviděla. Jedním dechem se čte tento příběh plný bolesti, nespravedlnosti, ale také síly, vytrvalosti a naděje. Příběh žen, které přišly o své děti a příběh novinářky, která otěhotnět nemůže. A v jeden moment se osudy těchto žen protnou. Napadá mě jen jedna pointa tohoto příběhu: "Svět není továrna na splněná přání." Příběh je, i přes všechnu bolest a nepřízeň osudu, napsán tak úžasně, že se vám vryje do srdce a mysli. Ve mně bude ještě dlouho rezonovat. Vždy jsem se do Keni chtěla podívat a teď... Teď chci ještě víc.

    Kniha, Klokan, 2023, 9788076950535

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 229 Kč Nápověda
Další knihy autora