Princezna Alžběta E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

179 Kč s DPH
Běžně 299 Kč Nápověda Jsme transparentní Nejnižší cena před akcí: 299 Kč

Nepřehlédněte! Tento produkt je zařazen do Akce BLACK FRIDAY. Historie a historické romány

Malá Alžběta, dcera Jindřicha VIII., nejmocnějšího z anglických panovníků, je princezna předurčená k životu na výsluní moci a slávy a lidé se jí klanějí jako králově dědičce. To vše se ale rázem změní, když je její matka Anna Boleynová – Jindřichova velká láska – popravena za údajnou nevěru. Král holčičku vydědí, dá ji prohlásit za nemanželskou a… Přejít na celý popis

Jarní BLACK FRIDAY se slevami až 90 % Slevy až 90 % na tisíce produktů! Právě teď na našem e-shopu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Malá Alžběta, dcera Jindřicha VIII., nejmocnějšího z anglických panovníků, je princezna předurčená k životu na výsluní moci a slávy a lidé se jí klanějí jako králově dědičce. To vše se ale rázem změní, když je její matka Anna Boleynová – Jindřichova velká láska – popravena za údajnou nevěru. Král holčičku vydědí, dá ji prohlásit za nemanželskou a ona je napříště nucena spoléhat jen na vlastní důvtip, aby v temných vírech doby plné intrik a náboženských svárů mezi katolictvím a nově zrozeným protestantismem vůbec přežila. Zvlášť po otcově smrti musí jako sirotek obratně proplouvat dravými proudy bezohledných mocenských bojů u tudorovského dvora. Je svědkem protestantské regentské vlády svého bratra, mladičkého Eduarda VI., i nelítostné katolické restaurace své starší sestry Marie Krvavé, za jejíž vlády se jako ikona protestantské strany na krátký čas dokonce ocitá uvězněna v Toweru, a ač se důsledně distancuje ode všech spiknutí, hrozí jí smrt. Jsou chvíle, kdy bojuje o holý život, a přelstít ty, kdo usilují o její zničení nebo ji chtějí využít pro své vlastní cíle, jí pomůže jen nevšední inteligence a mimořádné vzdělání. Z hloubavé, předčasně vyspělé dívenky, jejíž osud je plný tragických zvratů, se nakonec stává nejslavnější a nejoblíbenější anglická královna. Ale to už je jiný příběh.

 

Čtivý román od populární historičky vypráví příběh Alžběty I., než se stala královnou… Alžběta je líčena jako inteligentní, moudrá, předčasně vyspělá a sympatická postava, která úspěšně přežije všechny úklady a životní zvraty. Příběh se důsledně drží historických skutečností a přesvědčivě zachycuje intimní detaily z jejího života.

 

Alison Weirová (1951) žije a pracuje v hrabství Surrey nedaleko Londýna. Je známa především jako historička, která má na svém kontě celou řadu obsáhlých publikací v oboru literatury faktu, mimo jiné knihy Děti Anglie, Šest žen Jindřicha VIII., Pád Anny Boleynové, Jindřich VIII.: Král a dvůrNormanské královny Anglie (1066–1167) a Eleonora Akvitánská. Dále napsala i několik historických románů: Nevinná zrádkyně, Princezna Alžběta, Královna Alžběta, Nebezpečné dědictví Zajatá královna, po nichž pokračuje sérií příběhů o šesti ženách Jindřicha VIII. Už jich představila pět v románech: Kateřina Aragonská: Pravá královna, Anna Boleynová: Králova posedlostJana Seymourová: Laskavá královna, Anna Klevská: Královna s tajemstvím a Kateřina Howardová: Nevěrná královna.

Sdílet 0

série
Princezna Alžběta 1. díl z 2
Další ze série
1. Princezna Alžběta
2. Královna Alžběta
kategorie
E-knihy » Beletrie » Historické romány
Témata
Londýn
Nakladatel
BB art
jazyk
čeština
Počet stran
456
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Markéta S. registrovaný uživatel

    Vyprávění o životě princezny Alžběty I. (1533-1603) od jejího dětství až po nástup na trůn se mi velmi líbilo. Kniha je založena na skutečných událostech a vše je beletristicky shrnuto. I přesto, že jsem historické romány dosud nevyhledávala, tato kniha mě velmi bavila. Rozhodně se chystám na další její knihy. POZOR neplést si s královnou Alžbětou II.

    Kniha, BB art, 2021, 9788075955098

  • 5 z 5 hvězdiček Pavla H. registrovaný uživatel

    Skvělý román o Alžbětě I.(1533-1603) popisující její dětství, dospívání a vlastně celé období, plné intrik, kdy se dokonce stává vězněm v Toweru, než se stane anglickou královnou v listopadu 1958. Je to strhující čtení!

    Kniha, BB art, 2021, 9788075955098

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Nejnižší prodejní cena 30 dní před začátkem akce: 299 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora