Alžběta z Yorku E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Renomovaná anglická spisovatelka a historička Alison Weirová ve svém čtivém románu zkoumá bouřlivý život matky Jindřicha VIII. Alžběty, první královny z tudorovské dynastie. Weirová stejně jako ve své populární románové řadě Šest tudorovských královen líčí osobnost jedné z nejdůležitějších královských chotí živě a výstižně.… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Limitovaná edice Strašidelné domy Kdo se rád bojí, nesmí si nechat ujít knížky Darcy Coates. První tři díly její hororové série Strašidelné domy nyní vycházejí v limitované edici s až děsivě krásnou ořízkou! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Renomovaná anglická spisovatelka a historička Alison Weirová ve svém čtivém románu zkoumá bouřlivý život matky Jindřicha VIII. Alžběty, první královny z tudorovské dynastie. Weirová stejně jako ve své populární románové řadě Šest tudorovských královen líčí osobnost jedné z nejdůležitějších královských chotí živě a výstižně. Literární ztvárnění dramatického života Alžběty z Yorku je o to přitažlivější, že se spolehlivě zakládá na autorčiných znalostech historických pramenů.

 

Alžběta z Yorku byla nejstarší dcerou anglického krále Eduarda IV. Rusovlasá, krásná a dobrosrdečná dívka je miláčkem celé rodiny, v jejím životě však náhle nastane prudký zvrat, když jí na vrcholu svých životních sil zemře otec. Strýc, neblaze proslulý Richard III., využije jeho smrti k uchvácení trůnu a uvězní v Toweru Alžbětiny dva mladší bratry, oprávněné dědice trůnu, kteří pak beze stopy zmizí.

Alžběta musí snášet Richardovy námluvy, aby se stala jeho ženou a tím potvrdila oprávněnost jeho nároku na trůn. Navzdory tomu, že jí král pravděpodobně zavraždil bratry, má za to, že musí jeho návrh na uzavření manželství přijmout.

Alžbětu však zachrání Jindřich Tudor, který se Richardovi postaví v bitvě na Bosworthském poli. Po svém vítězství je prohlášen králem a požádá Alžbětu o ruku, aby se mohla stát první královnou tudorovské rodové linie. Manželství je šťastné a plodné a nejenže spojí do té doby vzájemně bojující rody Lancasterů a Yorků – mající ve znaku červenou a bílou růži –, ale vzejdou z něj i čtyři potomci, kteří se dožijí dospělého věku, mezi nimi i Jindřich VIII.

Sdílet 0

Nakladatel
BB art
jazyk
čeština
Počet stran
488
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Vendula registrovaný uživatel

    Jako každý román od této autorky byla i tento skvělý. Mám přečteno prvních pět královen Jindřicha VIII., ale tato královna mě bavila ze všech nejméně - kdybych mohla hodnotit jinak, dala bych 4,5/5... Nejzajímavější a nejčtivější pro mě byl začátek - její dětství a dospívání, intriky kolem Richarda III. atd., její život s Jindřichem VII. už mě tolik nenadchnul a trvalo mi dlouho, než jsem knihu dočetla.

    Kniha, BB art, 2022, 9788075956187

  • 5 z 5 hvězdiček Pavla H. registrovaný uživatel

    Skvělý román o Alžbětě z Yorku (1466-1503) a jejím manželství s Jindřichem Tudorem VII (1457-1509), kterým skončila válka dvou růží. Měli spolu 7 dětí, z nichž nejvýznačnějším byl Jindřich VIII. Romány Alison Weirové se čtou opravdu jedním dechem.

    Kniha, BB art, 2022, 9788075956187

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 299 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora