Posedlost láskou

Autor Frank Tallis

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Víte, co je to Capgrasův blud či de Clérambaultův syndrom? Trápí někoho ve vašem okolí porucha s bludy žárliveckého typu? Či pouhý perfekcionismus? Jedná se o různé více či méně obskurní stránky fenoménu zvaného zamilovanost.Britský psycholog a psychoterapeut Frank Tallis se ve své praxi rád zabývá stinnými stránkami lidské psýchy. V této knize, k… Přejít na celý popis

Rebecca Yarros: Čtvrté křídlo Spalující napětí, nelítostní draci a jejich jezdci! Romantická fantasy, která uchvátila svět, je konečně tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Víte, co je to Capgrasův blud či de Clérambaultův syndrom? Trápí někoho ve vašem okolí porucha s bludy žárliveckého typu? Či pouhý perfekcionismus? Jedná se o různé více či méně obskurní stránky fenoménu zvaného zamilovanost.
Britský psycholog a psychoterapeut Frank Tallis se ve své praxi rád zabývá stinnými stránkami lidské ps
ýchy. V této knize, k jejímuž napsání ho inspirovalo dílo římského filozofa Tita Lucretia Cara O přírodě, jenž mj. srovnává zamilování s šílenstvím, shromáždil příběhy svých pacientů, s nimiž se setkával při terapii a kteří tak či onak trpěli symptomy extrémní zamilovanosti, „abnormální lásky“, při níž je postižený sužován bludem, nedokáže objektivně posoudit situaci a žije jakoby v setrvalé halucinaci.
Dvanáct příběhů pohybujících se na pomezí literatury faktu a beletrie zkoumá mnoho fascinujících podob lásky, její věčnost, destruktivitu a nekontrolovatelnost.

Sdílet 0

Nakladatel
PORTÁL
jazyk
čeština
Počet stran
288
datum vydání
1.01.2019

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Řehoř Samsa registrovaný uživatel

    Posedlost láskou já dobře znám. Před lety sem se zamiloval do Ewy Farne. To eště nezpívala a bylo jí dvanáct. Tož říkal sem si, šak do toho možem bušit enom platonicky. Ona ale nic. Já vlasně taky nic, ani sem se jí nevyznal, ale věděl sem, že je do ňa poblázněná. Dnes už je Ewica vdaná a má děcko, nevěrnica jedna! Ale miluje ňa, to vím! No a táto knížka je plná podobných případů. Pan autor je psycholog, tak napsal příběhy pacientů svéj ordinace. Čtou se jako detektivky. A nevěřili byste, co všecko je vůbec možné v souvislosti s velkou láskou, s LOVE, jak říká můj bráchanec Max. Třeba tá Megan s Clérambaultovým syndromem. Jde k zubařovi Damanovi a přeletí jí přes nos, že se Daman do ní zamiloval. No a ona mu to, hlupaňa, začne vracet. On ale necháme, nechce ju. A ona pořád, že ju jako Daman miluje, i když je ženatý a má děti, což teda jako, mezi námi, nemusí být překážka . No a tak zubařa otravuje, pronásleduje, že před ní nakonec Daman aj s rodinou utíká na jiný kontinent. A tá Megan si pořád myslí, že ju zubař miluje. Pakárna, ale fakt jako, tuto knížku musíte mít!

    E-kniha, PORTÁL, 2019,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 269 Kč Nápověda
Další knihy autora