Nemocnice Charité E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Příběh o životě a smrti, o naději a osudu ve slavné nemocnici. Berlín v roce 1831.Ve městě už týdny panuje strach, že by se do Německa mohla dostat cholera. Když na člunu na Sprévě zemře za velkých bolestí lodník, začne se osudná epidemie nemilosrdně šířit. V nemocnici Charité profesor Dieffenbach s kolegy horečně hledá způsob přenosu nemoci a… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Příběh o životě a smrti, o naději a osudu ve slavné nemocnici. Berlín v roce 1831.Ve městě už týdny panuje strach, že by se do Německa mohla dostat cholera. Když na člunu na Sprévě zemře za velkých bolestí lodník, začne se osudná epidemie nemilosrdně šířit. V nemocnici Charité profesor Dieffenbach s kolegy horečně hledá způsob přenosu nemoci a léčbu nakažených. Je to závod s časem. Zatímco lékaři bojují o životy tisíců lidí, tři ženy vedou svůj osobní boj.

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Beletrie » Historické romány
Témata
Berlín
Nakladatel
Ikar CZ
jazyk
čeština
Počet stran
368
datum vydání
1.01.2021
  • Jiří Klimeš Jiří Klimeš

    Ten hrubý kontrast mezi vášnivou romancí a syrovou realitou života, způsobil, že mi příběh plynul lehce a přirozeně, i když bych přísahal, že kniha pro mě vůbec nebude. Žasnul jsem nad tím, jak vypadala úroveň medicíny před pouhými 200 lety a co bylo tehdy bráno jako standard. Zároveň jsem prožíval nešťastnou hraběnčinu lásku a byl nervózní z toho, jak to dopadne mezi Alexandrem a Elizabet. A že mě autorka napínala až do konce, asi říkat nemusím.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Zuzana Jelínková registrovaný uživatel

    Zajímavá kniha. Popisované lékařské metody z 19. století jsou až hrozivé. Představa, že by je měl člověk podstoupit někdy až děsí. Můžeme si vážit současných lékařských postupů a znalostí které lékaři mají. Kniha popisuje i vztahy nejen milostné, ale i přátelské a pracovní. S hlavními hrdiny prožijete kus jejich zajímavých životů. Doporučuji.

    E-kniha, Ikar CZ, 2021,

  • 5 z 5 hvězdiček Katarína Kežmarky registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Toto bola super kniha, do prvej polovice som bola neskutočne nadšená a unesená... Opis lekárskych postupov v 19 storočí, metódy liečenia psychicky chorých, morová epidémia jej priebeh a opatrenia. Veľmi zaujímavé čítanie, inšpirované minulosťou a skutočnými lekármi z nemocnice Charite... Od druhej polovice knihy to bolo viac a príbehoch hlavných postáv, ktoré boli zaujímavé, ale viac by ma kniha bavila, keby je iba o nemocnici a o tom ako sa liečili, ale keďže je to román a nie odborná kniha, tak je to samozrejmé :-)... Veľmi zaujímavé zapletky, boli tu dve romantické linky, ktoré boli na mňa tak akurát, nevadilo mi to. Kniha sa veľmi dobre a rýchlo čítala... Strhávam pol hviezdičky (čiže 4,5 hviezdy) za tú pre mňa menej zaujímavú druhú polovicu.

    Kniha, Ikar, 2021, 9788024943442

  • 5 z 5 hvězdiček Ivana Kulichová registrovaný uživatel

    Výborná kniha plná vědomostí skvělé napsaná.Doporucuji vřele.

    Kniha, Ikar, 2021, 9788024943442

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 279 Kč Nápověda
Další knihy autora