Cvičení důvěry E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Mnohovrstevnatý román o síle i slabinách dospívajících a o moci a zodpovědnosti dospělých  Na americkém předměstí raných osmdesátých let dvacátého století prožívají studenti elitní umělecké střední školy krásné i těžké chvíle. Žijí si ve své bublině a plni ambicí studují zpěv, tanec a především… Přejít na celý popis

Lynn Painter: Lepší než ve filmu Beznadějná romantička Liz je ochotná udělat cokoliv, aby získala svého vysněného prince na bílém koni. I kdyby to znamenalo spřátelit se s Wesem, klukem ze sousedství, který jí už od dětství dokazuje, že je prvotřídní osinou v zadku.. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Mnohovrstevnatý román o síle i slabinách dospívajících a o moci a zodpovědnosti dospělých 

Na americkém předměstí raných osmdesátých let dvacátého století prožívají studenti elitní umělecké střední školy krásné i těžké chvíle. Žijí si ve své bublině a plni ambicí studují zpěv, tanec a především herectví. Když se do sebe dva studenti divadelního oboru Sarah a David zamilují, jejich vášeň nezůstane nepovšimnuta. Trýzeň této středoškolské lásky sledují všichni jejich spolužáci a zejména jejich charismatický učitel herectví pan Kingsley. 

Vnější svět skrze zdi školy nepronikne. Studenti žijí svůj sen bez ohledu na rodinu, sociální rozdíly či své budoucí dospělé životy. Jenže jednoho dne přece jen dospět musejí — příběh se posune kupředu v čase a převrátí dosavadní premisu naruby. To, čemu čtenář dosud věřil, není tak docela pravda. Ale není to ani úplná lež. Uchvacující finále je pak posledním dílkem skládanky, který odhalí pravdu, jež bude rezonovat ještě dlouho po přečtení poslední věty.   

–––

Bildungsroman generace X promlouvající k mladému publiku, matrjoška plná nespolehlivých vypravěčů a záludná skládanka o zrádnosti paměti ovlivněná hnutím #MeToo.
New York Magazine 

Susan Choiová mísí úžas náctiletých s ironií dospělých. Je to do detailu propracovaná satira o onom zvláštním druhu sobectví a posedlosti, které bují v akademickém prostředí. […] Stejně dovedně zobrazuje přehnanou vášnivost života dospívajících a také způsob, jakým energie mládí dokáže přetvářet předivo reality.
— The Washington Post

Cvičení důvěry je promyšlený trik, literární konstrukce a dekonstrukce […]. Je to také text, který přebývá v šedé zóně mezi uměním a realitou — v onom prostoru, kde se rodí alchymie.
— The Atlantic

Sdílet 0

Nakladatel
Host
jazyk
čeština
Počet stran
304
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 269 Kč Nápověda