Pařížský polibek
Pařížský polibek - Maggie Ritchieová Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

Bohémská Paříž konce 19. století… Jessie, toužící stát se sochařkou, dostala příležitost učit se od samotného Augusta Rodina! Otevřel se jí tím nový, podivný i vzrušující svět, a především neuvěřitelná příležitost, v té době naprosto nevídaná. Záhy poznala novou přítelkyni Camille Claudellovou, která s ní studuje v mistrově ateliéru. Spolu se… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Bohémská Paříž konce 19. století… Jessie, toužící stát se sochařkou, dostala příležitost učit se od samotného Augusta Rodina! Otevřel se jí tím nový, podivný i vzrušující svět, a především neuvěřitelná příležitost, v té době naprosto nevídaná. Záhy poznala novou přítelkyni Camille Claudellovou, která s ní studuje v mistrově ateliéru. Spolu se vášnivě vrhly do zkoumání pařížského polosvěta. Průvodci jim byli nekonvenční umělci jako Toulouse-Lautrec, malířka a modelka Suzanne Valadon, lesbická malířka Rosa Bonheurová či Camillin bratr, básník a dramatik Paul Claudel. Jessie se stává svědkem vzestupu a pádu skvělé Camille. Ta se během let etablovala jako vynikající sochařka, jejíž dílo se objevilo i na pařížském Salonu. Rozhodně se nevyhřívala na slunci odraženém od Rodina, propadla však zoufalé lásce ke svému učiteli. Jessie sama byla rozpolcena mezi povinností ke svému anglickému snoubenci a pokušením, které představoval svůdný umělecký kolega. Vztah Camille a Augusta trval mnoho let, jenže sochař odmítal kvůli milence opustit svou životní partnerku. Do hry vstupily žárlivost, zrada a paranoia. Ztýraná duše a dávné tajemství přivedli Camille až do ústavu choromyslných, kde nakonec prožila třicet let života.

Sdílet 0

kategorie
Knihy » Beletrie » Světová beletrie
Témata
Paříž
Nakladatel
Metafora
Rozměr
130 x 207 x 25
isbn
978-80-7359-499-2
Počet stran
296
datum vydání
13.10.2016
ean
9788073594992
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština
  • Lucie Sikorová Lucie Sikorová

    Jedna z novinek podzimního Velkého knižního čtvrtku - vypadá nenápadně, ale překvapí silným příběhem. Prostředí bohémské Paříže konce 19. století představí mladou talentovanou sochařku Camille Claudellovou, jejího učitele Augusta Rodina a spoustu dalších umělců. Životopisný titul plný emocí, lásky a přátelství stojí za to, abyste ho v záplavě novinek neminuli!

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček Veronika registrovaný uživatel

    Pěkné čtení. Kniha hlavně pro milovníky umění a Paříže. Dobře napsané, stojí za přečtení.

    Kniha, Metafora, 2016, 9788073594992

  • 5 z 5 hvězdiček Jana J. registrovaný uživatel

    Je to příběh Camille Claudelové . O její kamarádce Jessie Lipscombové , která ho vypráví . O její vášnivé lásce k vytváření soch i k Auguste Rodinovi , také sochaři . O jejím životě , tak nějak to bylo i ve skutečnosti . Její bratr o kterém se Jessie , také zmíní , po její smrti nechal založit muzeum , aby se vědělo že i ona vytvářela sochy ne jen Rodin.

    Kniha, Metafora, 2016, 9788073594992

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda