Křehká krása
Křehká krása - Petra Durstová-Benningová Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

V durynské vesnici Lauscha běžel život po staletí stále stejně. Zdejší skláři byli vyhlášení svým uměním, které předávali z otce na syna. Joost Steinmann vedl úspěšnou rodinnou dílnu, přestože měl jen tři dcery. Když ale nečekaně zemřel, zůstaly Johanna, Ruth a Marie bez peněz. Jak mají tři osamělé ženy přežít v mužském světě? Podle tradice bylo… Přejít na celý popis

Sarah Rivens: Zajatkyně Nezahrávej si s ďáblem a nedělej věci, kterých budeš litovat. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

V durynské vesnici Lauscha běžel život po staletí stále stejně. Zdejší skláři byli vyhlášení svým uměním, které předávali z otce na syna. Joost Steinmann vedl úspěšnou rodinnou dílnu, přestože měl jen tři dcery. Když ale nečekaně zemřel, zůstaly Johanna, Ruth a Marie bez peněz. Jak mají tři osamělé ženy přežít v mužském světě? Podle tradice bylo foukání skla vyhrazeno pouze mužům, ženy mohly jen pomáhat se zdobením. Nezbylo jim nic jiného než přijmout práci u konkurence. Ani celodenní dřina jim ale nezajistila dost prostředků k přežití. Nejstarší Johanna se proto vydala do města, kde se stala asistentkou jednoho ze zdejších obchodníků, který prodával sklo do celého světa. Ruth se rozhodla získat bohatého manžela a nejmladší Marii, stále zasněnou a tichou, natolik uchvátilo jiskřivé kouzlo skla, že porušila všechna pravidla a tajně usedla ke kahanu svého otce. Všechny tři ale budou muset ještě zdolat mnoho překážek a spojit síly, aby si splnily svůj sen o nezávislosti a svobodě.

Sdílet 0

série
Skleněná sága 1. díl z 1
Další ze série
1. Křehká krása
kategorie
Knihy » Historická literatura » Historické romány
Nakladatel
Cosmopolis
Rozměr
157 x 213 x 40
jazyk
čeština
Počet stran
464
Vydání
1
isbn
978-80-271-1288-3
Vazba
pevná vazba
datum vydání
23.06.2021
ean
9788027112883
  • Zdeněk Gothard Zdeněk Gothard

    Když jsem psal, že jde o historický román, nelhal jsem. Příběh se odehrává ve vesničce Lausha, která je opravdu proslavená svou sklářskou tradicí. A o praktikách, postupech a zásadách sklářství se dozvíte hodně. Hlavní slovo však má samozřejmě romantika provázející životy tří mladých žen. Společně s Johannou, Marií a Ruth jsem prožíval stud, zahanbení, zostuzení, štěstí i zklamání.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Naděžda Bajtek Zasadilová registrovaný uživatel

    Moc krásný historicko - romantický příběh z konce 19. století, který ukazuje mimo jiné i emancipaci tří sester, které se nebojí profese, která byla kdysi doménou jen mužů. Sestry se práce nebojí a ukazují všem v německé vesničce Lauscha, že i ženy můžou zastávat mužskou práci a možná i lépe... Nádherně se doplňují a se sklem jim to jde báječně, jejich nápady jsou skvělé a originální - ocení je i na americkém trhu, kde se jim vždy povede všechny jejich výrobky vyprodat. Jejich krásné vánoční ozdoby bych si dokázala představit i na našem vánočním stromečku a samou krásou bych se rozplývala. Již mám několik ság přečtených a tato byla velmi originální, téma sklářství se tak často neobjevuje, teda já jsem se s tím v knihách ještě nesetkala. Od autorky je to moje první kniha, ale hned jsem si ji zamilovala. Autorka píše krásně čtivě, příběh se Vám promítá jak na filmovém plátně. Do postav se tak rychle vžijete, že čtení ubíhá někdy až příliš rychle, ani nevíte jak se to stalo, že už je konec. Po dočtení mi bylo velmi líto, že příběh už skončil a já nemůžu pokračovat ve čtení dál...Zjistila jsem však, že se jedná o triologii, a to mi vykouzlilo úsměv na tváři, tak to vezmu pozitivně aspoň se budu mít na co těšit a budu nedočkavě vyhlížet další díl... Tahle skleněná sága je přesně to pravé pro milovnice rodinných ság, já ji zařazuji mezi mé oblíbené.

    Kniha, Cosmopolis, 2021, 9788027112883

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda