Byli jsme mladí a stateční
Byli jsme mladí a stateční - Hazel Gaynorová Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 9 Kč dárek zdarma v hodnotě 329 Kč

Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Děti v internátní škole ve Čchü-fu stejně jako každý rok nedočkavě vyhlížely Vánoce. Většina z nich se na prázdniny rozjela za svými rodiči, kteří pracovali jako diplomaté a misionáři po celé Číně. Psal se však rok 1941 a kvůli nejisté situaci některé z nich odjet nemohly. Učitelé jejich volný čas vyplnili sportem, soutěžením a získáváním… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Jedna z nejočekávanějších knih roku a možná i desetiletí se řítí do našich knihkupectví! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Děti v internátní škole ve Čchü-fu stejně jako každý rok nedočkavě vyhlížely Vánoce. Většina z nich se na prázdniny rozjela za svými rodiči, kteří pracovali jako diplomaté a misionáři po celé Číně. Psal se však rok 1941 a kvůli nejisté situaci některé z nich odjet nemohly. Učitelé jejich volný čas vyplnili sportem, soutěžením a získáváním skautských odznaků.

A pak do školy vstoupila válka v podobě japonských vojáků. Učitelé se s dětmi museli vydat na dlouhý pěší pochod do internačního tábora, kde vládla krutost a přísné tresty. Jak mají nahradit rodiče více než stovce dětí? Jak je udržet živé a zdravé, když nemají dost jídla, oblečení ani léků?

Sdílet 0

Nakladatel
Cosmopolis
Vydání
1
isbn
978-80-271-3046-7
Počet stran
384
datum vydání
7.10.2021
ean
9788027130467
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Naděžda Bajtek Zasadilová registrovaný uživatel

    Román, který je inspirován skutečnými událostmi, tentokrát během druhé světové války, kde válčí Čína a Japonsko. Hlavní příběh se točí kolem britské misionářské školy, která byla otevřená v Číně, a studují zde děti těchto významných misionářů a velvyslanců. Střídají se zde kapitoly, kde nám své zážitky vypráví Elspeth Kentová – mladá nadějná učitelka, která utekla z Británie a myslela si, že se zde vyrovná z nečekané smrti snoubence. Druhou vypravěčkou je desetiletá žačka a malá skautka Nancy Plummerová (přezdívkou Švestička). Tyto dvě hrdinky nám na přeskáčku vyprávějí své příběhy. Místo za rodiči, kde měli slavit Vánoce se hlavní postavy ocitnou ve válce. Japonsko útočí na Pearl Harbor a Británie i Amerika vyhlásí Japonsku válku. Japonsští vojáci přijíždějí a zabírají školu. Doteď měli učitelé i žáci velmi pohodlný pobyt… Čínští sluhové byli odvolání a vše bylo rázem na učitelích. Nebyla to však poslední rána, kterou si děti i učitelé museli zažít. Zanedlouho na to přišlo oznámení, že se všichni musejí přesunout pěšky do tábora, kde museli čelit hladu, špíně a otřesným životním podmínkám… Po těch všech letech vyčerpání a hrůzách by si člověk řekl, že to učitelé vzdají, ale byli stateční, a až do poslední chvíle se o děti (později už 14 leté puberťáky) pečlivě starali a stali se pro ně rodinou až do osvobození. Moc se mi líbilo, jak byly všechny postavy realisticky a detailně popsány. Jde velice poznat, že se autorka připravila a velmi důkladně dobu nastudovala. Některé situace byli nervy drásající a pukalo z nich srdce. Příběh se čte pomaleji, ale je tak poutavý, že to ničemu neubírá. Za mě velmi vynikající čtení, jsem moc ráda, za další nový pohled na 2. světovou válku. Vřele doporučuji!

    Kniha, Cosmopolis, 2021, 9788027130467

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda