Tess z d´Urbervillů

Autor Thomas Hardy

Tess z d´Urbervillů - Thomas Hardy Nedostupné

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dědictví špionů

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Dědictví špionů

Román Thomase Hardyho Tess z D'Urbervillů patří k nejslavnějším viktoriánským románům a na čtenářské oblibě neztratil dodnes. Ve své době vzbudil obrovský rozruch a náležitě bouřlivou odezvu, zvláště díky autorově vášnivé obžalobě puritánské viktoriánské morálky. Podobně jako většina Hardyho ostatních románů se i Tess z D'Urbervillů odehrává ve… Přejít na celý popis

Rebecca Yarros: Čtvrté křídlo Spalující napětí, nelítostní draci a jejich jezdci! Romantická fantasy, která uchvátila svět, je konečně tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Román Thomase Hardyho Tess z D'Urbervillů patří k nejslavnějším viktoriánským románům a na čtenářské oblibě neztratil dodnes. Ve své době vzbudil obrovský rozruch a náležitě bouřlivou odezvu, zvláště díky autorově vášnivé obžalobě puritánské viktoriánské morálky. Podobně jako většina Hardyho ostatních románů se i Tess z D'Urbervillů odehrává ve fiktivním jihoanglickém hrabství Wessex; jeho hlavní hrdinkou je venkovská dívka Tess, jejíž upřímnost, citlivost a mravní nesmlouvavost naráží na pokrytecké konvence okolí a postupně vede k hrdinčině tragédii. Baladický příběh navíc působivě dokresluje časový rámec knihy: do poklidných venkovských končin začínají doléhat ozvěny společenských změn vyvolaných industrializací; lidé začínají ztrácet staré jistoty a mají před sebou náhle budoucnost zbavenou opor - ale zároveň i nové možnosti. Tato situace dává autorovi podnět k filosofickému zamyšlení nad osudovými silami, ovlivňujícími úděl člověka. Thomas Hardy (1840-1928) je jedním z největších anglických spisovatelů všech dob. Jeho díla, jako například Daleko od hlučícího davu (1874), Rodákův návrat (1878), Starosta casterbridgeský (1886) či Neblahý Juda (1895), zobrazují vesměs svár mezi tradičními hodnotami a silným jedincem, vzdorujícím tlaku okolí; odráží se v nich autorovo moderní vidění světa i jeho rostoucí příklon k sociálnímu darwinismu a schopenhauerovskému pesimismu. Ač je Hardyho dílo v mnoha ohledech typickým produktem viktoriánské doby, razilo zároveň cestu modernistické próze - a vůdčí osobnosti anglického literárního modernismu se také k Hardyho odkazu hrdě hlásily.

Sdílet 0

Nakladatel
Argo
Rozměr
149 x 207 x 43
jazyk
čeština
Počet stran
492
datum vydání
1.06.2016
isbn
978-80-257-1800-1
Vazba
měkká vazba
datum dotisku
14.06.2019
ean
9788025718001

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Julie Melicharová registrovaný uživatel

    Při čtení románu o Tess z d´Ubervillů si musím položit otázku - může vůbec člověk bojovat proti osudu?

    Kniha, Argo, 2016, 9788025718001

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika registrovaný uživatel

    Moje první kniha z povinné četby. Je to krásný, dojemný a nešťastný příběh. Autor krásně popisuje tehdejší dobu. Dlouho budu na Tess vzpomínat.

    Kniha, Argo, 2016, 9788025718001

  • 5 z 5 hvězdiček Aríka registrovaný uživatel

    Tyto romány nemám moc v oblibě, ale po přečtení Pýchy a předsudky jsem si řekla, že si přečtu i tuto knihu. Moc obdivuji Hardyho, že se tak dokonale dokázal vcítit do role Tess. Kniha je krásně napsaná, a jelikož jsem četla překlad od Marty Staňkové, tak vyjímkou v textu nebyly ani transgresivy, které ovšem celému příběhu ze staré Anglie dodávají tu jedinečnost. Kniha je i přes tento překlad velice dobře čeitelná. Celý příběh není žádná romantika, ukazuje nám beznadě, zoufalství... Doporučuji.

    Kniha, Argo, 2016, 9788025718001

  • 5 z 5 hvězdiček Alžběta Pávková registrovaný uživatel

    Úžasná kniha. Myslím, že jde o dobrý tip pro čtenáře Jane Austenové. Jen je třeba brát v potaz, že v této knize velmi převládá realismus nad romantismem a kniha je poměrně drsná.

    Kniha, Argo, 2016, 9788025718001

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora