Raději zešílet v divočině
Raději zešílet v divočině - Aleš Palán,Jan Šibík Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

Již třetí vydání úspěšného titulu vychází na luxusním italském křídovém papíře. Někteří si postavili v lese chýši, jiní žijí v maringotkách, případně na horských samotách. Jeden přespává přímo pod stromy. K některým se dá dojet autem, k dalším se musí pěšky. Šumavští poustevníci, samotáři, jejichž názory a životy se nepodobají vůbec ničemu, co… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Již třetí vydání úspěšného titulu vychází na luxusním italském křídovém papíře. Někteří si postavili v lese chýši, jiní žijí v maringotkách, případně na horských samotách. Jeden přespává přímo pod stromy. K některým se dá dojet autem, k dalším se musí pěšky. Šumavští poustevníci, samotáři, jejichž názory a životy se nepodobají vůbec ničemu, co znáte. O setkáních s nimi je tato kniha. Osm rozhovorů s lidmi žijícími dlouhodobě mimo civilizaci přináší pohled do tajuplného světa, o jehož existenci nic nevíme. Setkáváme se zde s divokými zvířaty, krutými zimami, dokonce i s přízraky. Někteří samotáři jsou vysloveně racionální (zejména obě zpovídané ženy), jiní vyprávějí svůj život trochu jako mýtus. I ten má svou výpovědní hodnotu, jen jinou než výčet ověřených faktů. Způsob, jakým novodobí poustevníci v krajině přebývají, se ostatně dost možná mýtem brzy stane. Pokud se jím už nestal. Smyslem knihy Raději zešílet v divočině není katalogizace podivínů ani alternativní průvodce po největším českém pohoří. Je jím ponor do tajuplných zákoutí krajiny a lidské duše. Do dlouhodobé samoty a odloučenosti, do paralelního světa, který přesto tomu našemu klade velmi znepokojující otázky. Rozhovory s šumavskými samotáři vedl spisovatel a publicista Aleš Palán (Magnesia Litera, Cena Českého literárního fondu), snímky přispěl fotograf Jan Šibík (Czech Press Photo, Golden Prisma Award).

Sdílet 0

Nakladatel
Prostor
Rozměr
170 x 237 x 35
datum dotisku
17.07.2018
ean
9788072603909
Počet stran
376
Hmotnost
1000 g
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
datum vydání
10.07.2018
isbn
978-80-7260-390-9

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 33 hodnocení čtenářů

28× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Petr "Pavouk" Hajner registrovaný uživatel

    Někdy v polovině února jsem si v předprodeji objednal knihu publicisty a spisovatele Aleše Palána a fotografa Honzy Šibíka Raději zešílet v divočině. Před pár dny zalezla do knihovny pavoučí. Nejen tam. Zalezla si se mnou i do pelíšku, zalezla mi do očí, zalezla mi do ♥ . Jasně, nejsem a nechci být nad věcí, nejsem ani trochu nezávislým recenzentem. Kniha je o šumavských samotářích a tak trochu znám tři z nich. Třeba brášky Klišíky znám už docela dlouho a od těch prvních mých setkáních s nimi na Štégrovce je mám rád. Už proto jsem se na to své zešílení těšil. I jména autorů jsem vnímal jako znamení čehosi dobrého. Nenalezl jsem na těch stránkách zdaleka jen návody k přežití někde u lesa, kdesi na samotě, tak trochu na okraji nebo snad i za okrajem většinové společnosti. Čekala tam na mne otevřená vrátka k tomu všemu, co ty človíčky potkalo, ke slunci, k větru, k dešti. K tichu i k bouřkám. K úsměvům, k slzám. K malým kamenům na cestách, o které se dá zakopnout i k balvanům, které je dobré trochu odvalit nebo to aspoň zkusit. Mám ve své knihovně několik knížek, které kdesi ve mně dokážou otevřít takový nenápadný kohoutek. Nečekal jsem, že i při setkáních s šumavskými samotáři budu muset čas od času počkat, až se mi zase zaostří zrak, až přestane odtávat ten sníh z očí. Raději zešílet v divočině je prostě zatraceně silná knížka. Tím nemám na mysli počet stránek nebo sílu papíru. Myslím tím sílu těch výpovědí, sílu těch životů, sílu v srdcích... Díky.

    Kniha, Prostor, 2018, 9788072603787

  • 5 z 5 hvězdiček Katka registrovaný uživatel

    Velmi zajímavé příběhy o lidech, kteří se rozhodli být naprosto volní.

    Kniha, Prostor, 2018, 9788072603787

  • 5 z 5 hvězdiček Michal Nedělka registrovaný uživatel

    Velice zajímavá kniha. Mnoho věcí, které jednotliví aktéři rozhovorů sdělují, chápu. Jen si říkám, zda to odloučení od civilizace (i když v těchto případech a v českých poměrech to nelze brát doslova) zas nepřináší člověku jiné stresy - jak přečkat zimu, nemoc atd. Ale kniha stojí za přečtení, za úvahy a jsem rád, že jsem si ji opatřil.

    Kniha, Prostor, 2018, 9788072603824

  • 5 z 5 hvězdiček Radek registrovaný uživatel

    Jako technologický člověk mě tato kniha vzala za srdce. Kupuji další a rozdávám ostatním jako dárky.

    Kniha, Prostor, 2018, 9788072603909

  • 5 z 5 hvězdiček Jan madera registrovaný uživatel

    Ahoj kniha naprosto skvělá životní příběhy těchto lidí jsou k zamyšlení a dnešní omladina by se měla nad sebou zamyslet celkově a jiní lidé také vřelé díky autorům

    Kniha, Prostor, 2018, 9788072603978

  • 5 z 5 hvězdiček Marťule registrovaný uživatel

    Krásně a s citem napsáno. Člověk se zamyslí nad svým vlastním životem....

    Kniha, Prostor, 2019, 9788072604357

  • 5 z 5 hvězdiček Cannabis is the future registrovaný uživatel

    Spousty mouder, pravd a ponaučení do života,do budoucnosti.Pochopení a sounáležitost s postavami v této knize.

    Kniha, Prostor, 2019, 9788072604357

  • 3 z 5 hvězdiček Zuzka-Knižníček registrovaný uživatel

    3,5* Pořád si nejsem úplně jistá jak moc se mi tato knížka líbila, dokonce jsem ji po doposlouchání v audioknižní podobě znovu přečetla v klasické tištěné podobě, a stále nevím, proto hodnotím tak jak hodnotím. Myšlenka a ústřední téma se mi líbí velmi moc, přiblížit čtenáři samotáře, kteří si tuto cestu zvolili a proč, ukázat i u ních rozmanitost, že jeden to své žití, svou volbu, vidí tak, jiný onak, i víra každého z nich je jiná, jinak "samotu" přijímají muži, jinak ženy. Tato sonda byla velmi zajímavá, také se mi líbila forma dialogu autora s daným respondentem a překrásné jsou také fotografie, ale pro mě tam asi nebylo úplně to, co jsem očekávala, a to je vždy chyba, když má člověk velká očekávání, což já bohužel měla. Rozhodně si ale velmi brzo přečtu i druhý díl o samotářích nejen z Čech, ale i Moravy, a třeba si ten svůj názor ujednotím ;-) Každopádně jako vhled do nekonzumního života je tato knížka skvělou volbou.

    Kniha, Prostor, 2018, 9788072603978

  • 5 z 5 hvězdiček Michaela registrovaný uživatel

    Knihu jsem přečetla téměř na jeden zátah. Ocenila jsem jinakost každého rozhovoru - že byly citlivě vedeny na tělo danému člověku. Zároveň jsou ale všechny ve stejném duchu. Za mě perfektní knížka, která mě podnítila k zamyšlení se nad mým životem - především nad jeho duchovní a materiální stránkou.

    Kniha, Prostor, 2019, 9788072604357

  • 5 z 5 hvězdiček Mirek registrovaný uživatel

    Naprosto naplňuje očekávání. Všechny příběhy jsou zajímavé, každý jinak, ale každý dá nahlédnout na svět kolem nás z trochu jiného úhlu. Poskytuje nenásilnou zpětnou vazbu k našemu způsobu života a k tomu, zda bychom nemohli žít jinak - i uprostřed města třeba.

    Kniha, Prostor, 2019, 9788072604357

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora