Karneval zvířat

Kniha ( pevná vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Ponožky, pyžamo, smokink, rum. To všechno si musí zabalit houslista českého filharmonického orchestru, když vyrazí na zahraniční zájezd po koncertních síních. A přidat k tomu notnou dávku trpělivosti, aby se dovedl tísnit v autobusu i v hotelových pokojích, přežil všechny zastávky na benzinkách rádoby vtipné požadavky kolegů. Houslista Evžen je… Přejít na celý popis

J. T. Geissinger: Nádherně krutý Pocit bezpečí může být pouhou iluzí. A že ne každý zachránce je hrdina... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Ponožky, pyžamo, smokink, rum. To všechno si musí zabalit houslista českého filharmonického orchestru, když vyrazí na zahraniční zájezd po koncertních síních. A přidat k tomu notnou dávku trpělivosti, aby se dovedl tísnit v autobusu i v hotelových pokojích, přežil všechny zastávky na benzinkách rádoby vtipné požadavky kolegů. Houslista Evžen je navíc dobrák od kosti a svyým spoluhráčům vychází vstříc prakticky ve všem:  ať už potřebují uvolnit hotelový pokoj pro milostná dostaveníčka, nebo chtějí půjčit peníze. K tomu se zamiloval do flétnistky a netuší, jak jí své city vyjevit. Zuzana Dostálová ve svém novém románu dává čtenářům nahlédnout do zákulisí orchestru a odhaluje, že poslové výsostného umění často nemají na růžích ustláno. Živit se kulturou není žádný med.

Sdílet 0

Nakladatel
Paseka
Rozměr
141 x 207 x 31
jazyk
čeština
Počet stran
312
Vydání
1
isbn
978-80-7637-340-2
Vazba
pevná vazba
datum vydání
19.04.2023
ean
9788076373402

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.8 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 1 z 5 hvězdiček Evžen registrovaný uživatel

    Je mi moc líto, že paní autorka mě i mé kolegy popsala tak, že si nás hudebníků budou lidé vážit ještě méně. Mnohá fakta jsou zkreslená, málokdo z kolegů v orchestru je až tak vulgární a neinteligentní, instantní polévky, guláše, paštiky i vaření ve špatných hotelích by možná odpovídalo minulému režimu v minulém století. Pravda je, že hrát v symfonickém orchestru a jezdit dlouhé zájezdy je dřina. Ale na rozdíl od knižky, jsou mí kolegové nejen více empatičtí, ale jedni z nejlepších hráčů, kteří často po únavné cestě musí na hotelu na svůj nástroj cvičit, aby na pódiu obstáli, protože posluchač se neptá, jak nám je, jsme-li nemocní, nevyspalí nebo máme jakýkoliv problém. A v dnešní konkurenci si každý z nás sakra hlídá svou profesionalitu. Nakonec jsme všichni od útlého dětství museli pracovat na sobě a svém talentu, osamělí jen se svým nástrojem, bez týmu masérů, trenérů a psychologů či koučů, jak je tomu u sportovců. A téma alkohou? Řekněte mi, kde se nepije a půjdu se tam podívat:) Proto bych poprosil čtenáře, aby knížku četl jako nepříliš profesionální pohled do života hudebníka, možná to více připomíná film Účastníci zájezdu než skutečné tour symfonickeho orchestru po Evropě, a až půjdete na koncert, věřte, že jsme lidé, kteří chtějí svým uměním dát posluchačům radost a kousek krásna. Snad mi paní spisovatelka odpustí, ale musel jsem se ozvat. Evžen

    Kniha, Paseka, 2023, 9788076373402

  • 5 z 5 hvězdiček AN registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Taky se živím hudbou - hraním v orchestru a Zuzanu Dostálovou znám osobně. Krásný, bohužel trochu smutný opis muzikantského života. Jak řekl jeden můj kolega - náš život je taková “navoněná bída” a autorka to dokázala věrohodně zachytit. Kniha je plná zábavy a smíchu, ale i obyčejných, každodenních problémů. Doporučuji!

    Kniha, Paseka, 2023, 9788076373402

  • 4 z 5 hvězdiček Sylva Kovalová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zaujala, dobře se četla. Povrchní čtenář ji vnímá jako zábavnou road movie, myslím ale, že autorka chtěla říct něco víc, kdo se zamyslí, pochopí.

    Kniha, Paseka, 2023, 9788076373402

  • 4 z 5 hvězdiček Marie H. registrovaný uživatel

    Kniha, kterou jsem dostala k narozeninám od své dcery, se mi velmi líbila, a to nejen proto, že pravdivě ukazuje život muzikanta v dnešní složité době. Přitom všichni, kteří se hudbou živí, jí museli mnohé obětovat a teď mají mnozí problém se s ní uživit. Abych ale nabyla jen pesimistická, hudba je krásná a její poslech nás skutečně dovede přenést do úplně jiného světa. I tohle všechno na mně z této knihy dýchlo a za to autorce z celého srdce děkuji.

    Kniha, Paseka, 2023, 9788076373402

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Vydejte se na zahraniční zájezd s českým symfonickým orchestrem. Budou Vám stačit ponožky, pyžamo, smoking a rum…. Autobus, hotely, koncertní síně a hlavně muzikanti. Ti se nám představí nejen při hudebních výkonech, ale hlavně jako obyčejní lidé se svými problémy. Tedy musím říci, že mě kniha překvapila. Po předchozích dílech Zuzany Dostálové jsem čekala asi trochu něco jiného, ale po pár stránkách jsem se začetla a brzy jsem již byla v autobuse společně s Evženem, Fandou i se Štěpánkou…. Když už jsme u těch jmen, za začátku jsem se v nich trochu ztrácela, jména, příjmení, označení podle nástrojů, chvilku mi trvalo se zorientovat. Autorka nám předkládá road movie, kdy se dostaneme do Německa, ze kterého však uvidíme hlavně hotelové pokoje nevalné kvality, obchodní centra a koncertní sály. Pohled do zákulisí orchestru, místo, které autorka moc dobře zná a předkládá nám ho ve své skutečné podobě. Jsou tu lidské osudy, mnohdy nelehké, je tu láska k hudbě. Je to vážné i humorné, jsou tu smutné pravdy ze života. Je tu ukázáno, jak je kultura vnímána u nás a v zahraničí a není to zrovna obrázek, který by se nám líbil. Celá kniha byla zvláštní, zajímavá a každý si z ní odnese to své. Konec byl pro mě nečekaný, najednou jiný a to, jak se „opakoval“ osud Evžena a jeho otce v jistém slova smyslu, bylo skvělé. Rozhodně si pusťte Karneval zvířat do sluchátek a do toho se ponořte do příběhů muzikantů, kteří hudbu milují nade vše.

    Kniha, Paseka, 2023, 9788076373402

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 330 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora