Dny opuštění

Kniha ( měkká vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Temná komora

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 99 Kč

Temná komora

Román, jehož hlavní hrdinkou je překladatelka Olga, se odehrává v Turíně, kde Olga žije v malém bytě s manželem Mariem, dvěma dětmi a psem. Děj začíná v okamžiku, kdy manžel, zdánlivě bezdůvodně, od rodiny odchází. Olga si zprvu nedělá starosti, nepochybuje, že se Mario opět brzy vrátí. Postupem času však naděje na manželův návrat mizí. Olga v… Přejít na celý popis

Arnold Schwarzenegger: Buď užitečný Poznejte recept na úspěch podle Arnolda Schwarzeneggera! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Román, jehož hlavní hrdinkou je překladatelka Olga, se odehrává v Turíně, kde Olga žije v malém bytě s manželem Mariem, dvěma dětmi a psem. Děj začíná v okamžiku, kdy manžel, zdánlivě bezdůvodně, od rodiny odchází. Olga si zprvu nedělá starosti, nepochybuje, že se Mario opět brzy vrátí. Postupem času však naděje na manželův návrat mizí. Olga v noci nemůže spát, sleduje pornografii, která se jí během dne promítá do života. Pomalu přestává zvládat základní činnosti, ztrácí se ve světě vzpomínek na rodnou Neapol a smyšlených představ. Byt se jí stává vězením…
I ve svém druhém románu se Elena Ferrante noří do duše ztrápené ženy. Probírá s ní její vzpomínky i smyšlené představy, pomáhá jí najít cestu z bezútěšné situace. Kniha byla roku 2005 zfilmovaná italským režisérem Robertem Faenzou. Jednu z hlavních rolí si v něm zahrál i oblíbený hudebník Goran Bregovic.

Elena Ferrante je pseudonym spisovatelky (nebo spisovatele?) z Neapole. Nikdo její pravou totožnost nezná, ačkoliv se o ní mnoho spekuluje. Elena Ferrante si nechodí ani pro ceny, kterých za své dílo získala hned několik. Dvě z jejích knih se dokonce dočkaly filmového zpracování. Jde o prvotinu L'amore molesto (Elena Ferrante prý prostřednictvím svého agenta komunikovala s režisérem) a Giorni dell'abbandono (Dny opuštění), kde si jednu z rolí zahrál i v České republice velmi populární Goran Bregovic. V románech Eleny Ferrante vystupují zejména výrazné ženské postavy, které se vypořádávají s vlastní osobností. Musejí řešit vlastní minulost, těžké vztahy lásky a nenávisti. Kromě výše zmiňovaných dvou knih vyšly dále La figlia oscura a příběh pro děti La spiaggia di notte. V knize Frantumaglia odpovídá na otázky čtenářů, které během let zaznamenala.

Sdílet 0

Nakladatel
Prostor
Rozměr
120 x 200 mm
jazyk
čeština
Počet stran
232
datum vydání
1.04.2019
isbn
978-80-7260-418-0
Vazba
měkká vazba
datum dotisku
9.04.2019
ean
9788072604180

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 3 z 5 hvězdiček Romana Novotná registrovaný uživatel

    Tak dokonale popsaný pád hlavní hrdinky na samé dno až mi z toho bylo špatně.

    Kniha, Prostor, 2019, 9788072604180

  • 3 z 5 hvězdiček Ludmila Korečková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Elenu Ferrante jsem objevila přečtením tetralogie Geniální přítelkyně, která mě nadchla . TAto kniha se také dobře čte a myslím si, že to musí psát jednoznačně žena, která se jedině může tak dobře vcítit do pocitů opuštěné ženy, která padá na úplné dno.

    Kniha, Prostor, 2019, 9788072604180

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 247 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora